Muhabbet kuşum kabarıyor, sürekli uyuyor

MERHABA MUHABBET KUŞUM PONÇİK ÇOK HAREKETLİ VE KONUŞKAN BİR KUŞ. SON BİRKAÇ GÜNDÜR HİÇ SESİ ÇIKMIYOR.SIRT TÜYLERİ DÖKÜLMÜŞ TÜNÜYOR, KABARIYOR UYUYOR SÜREKLİ.ÜŞÜYOR BÜYÜK İHTİMALLE TİTRİYOR GİBİ. DIŞKISI SİYAH RENK BU BENİ EPEY KORKUTTU. ARA ARA HAPŞURUYOR KUŞUM TÜY DÖKÜM ZAMANI MI GRİP Mİ OLDU NE YEPMAM GEREKİYOR. 2 3 GÜNDÜR B VİTAMİNİ VERİYORUM.LÜTFEN YARDIMCI OLUN

Merhaba, küçük harfler kullanmalısınız kurallar gereği.
Dışkıdan ve kuştan bir fotoğraf atar mısınız?
Tüyde ise bir miktar kabul edilebilir ama onunda sınırı var elbette. Hasta kabarması sergilememesi gerekiyor

Oyla 0
Merhaba, küçük harfler kullanmalısınız kurallar gereği.
Dışkıdan ve kuştan bir fotoğraf atar mısınız?
Tüyde ise bir miktar kabul edilebilir ama onunda sınırı var elbette. Hasta kabarması sergilememesi gerekiyor
Öncelikle büyük harf için kusura bakmayın, bilmiyordum.
Üşüdüğü için mi bilmiyorum genellikle kaleruferun üzerine çıkıyor, zaten kalerufer sürekli olarak sıcak

Ekli dosyalar

• 8e365760-236e-4b94-bb09-1d5a0558247d.jpg
    8e365760-236e-4b94-bb09-1d5a0558247d.jpg
    79.5 KB · Görüntüleme: 10
  • PONÇİK1.jpg
    PONÇİK1.jpg
    122.5 KB · Görüntüleme: 10
  • PONÇİK2.jpg
    PONÇİK2.jpg
    118.8 KB · Görüntüleme: 9
  • PONÇİK3.jpg
    PONÇİK3.jpg
    91.3 KB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
Üşeme belki bir oran var ancak farklı bir karın ağrısı var gibi. Bu kadar göz küçülmesi genelde ilerlemiş bir rahatsızlığı gösteriyor. Duruşu da sağlıklı değil. Bulunduğunuz bir bölgede veterinere götürmenizi öneririm.
Yem tüketimi nasıl? Kırıyor gibi görünüp yemiyor olabilir.

Oyla 0
Üşeme belki bir oran var ancak farklı bir karın ağrısı var gibi. Bu kadar göz küçülmesi genelde ilerlemiş bir rahatsızlığı gösteriyor. Duruşu da sağlıklı değil. Bulunduğunuz bir bölgede veterinere götürmenizi öneririm.
Yem tüketimi nasıl? Kırıyor gibi görünüp yemiyor olabilir.
Yem tüketimi iyi görünüyor, gözlemledim hatta kafesin dibine bırakarak gözlemledim kabuğu çıkarıyor ve yiyor. hatta normale göre fazla tüketiyor gibi geliyor. Kabız olduğunu düşünerek yem kabından apsurları çıkardım .Pandemiden ötürü veterinere götüremediğim için çaresizlikle yazdım. Sizce problemi nedir?

Oyla 0
Üşütme olsaydı dışkılara yansayan bir bozulmada gözlemlenirdi, dışkısı da boyama yapmayan bir dışkı.
Sindirim sorunlarında sık rastlanıyor tek renk dışkılar. Göğüs kemiği keskin mi kuşunuzun?
Hangi B vit kullanıyorsunuz? SKT geçmediğinden eminsiniz değil mi?

Oyla 0
Üşütme olsaydı dışkılara yansayan bir bozulmada gözlemlenirdi, dışkısı da boyama yapmayan bir dışkı.
Sindirim sorunlarında sık rastlanıyor tek renk dışkılar. Göğüs kemiği keskin mi kuşunuzun?
Hangi B vit kullanıyorsunuz? SKT geçmediğinden eminsiniz değil mi?
keskinmi derken nasıl anlayabilirim bunu ? AVİSOL B olması lazım kırmızı kutu tarihi geçmiş olması mümkün değil yeniydi. Bu arada hani tüyleri azaldığından mı bilmiyorum elime aldığımda zayıf geldi.Bİr de vitaminden önce annem tüy döküyor dediği için tüy dökümü için olan birşey kullandık tüy dökümünde kuşların zayıf düşmemesi içinmiş

Oyla 0
Aminosol içeriği fena değildir. Hassas tartınız varsa ağırlığına bakar mısınız?
Göğüs kemiği ele hissedilir şekilde geliyorsa kas dokusunu kaybetmiş demektir ve bunun birkaç sebebi var. Görüntü olarak teşhis etmek çok zor ne yazık ki. Geç kalınmadan bir veterinerin görmesi sağlıklı olacaktır.
Sizin yapabileceğiniz şeyler vitamin ve probiyotik vermek haricinde ortam ısısını sabitlemek olabilir. Bunun harici çok seçeneğiniz yok yapabileceğiniz.

Oyla 0
Aminosol içeriği fena değildir. Hassas tartınız varsa ağırlığına bakar mısınız?
Göğüs kemiği ele hissedilir şekilde geliyorsa kas dokusunu kaybetmiş demektir ve bunun birkaç sebebi var. Görüntü olarak teşhis etmek çok zor ne yazık ki. Geç kalınmadan bir veterinerin görmesi sağlıklı olacaktır.
Sizin yapabileceğiniz şeyler vitamin ve probiyotik vermek haricinde ortam ısısını sabitlemek olabilir. Bunun harici çok seçeneğiniz yok yapabileceğiniz.
Ponçiği alalı 2 yıl kadar oluyor. 1 Kuşumuz daha var 2 yıl önce eşini kaybettik.Veterinere götürmüştüm fakat doğru teşhis bile koyamamışlar ayağının incindiğini söyleyerek ayağına krem vermişlerdi fakat bağırsakları ile ilgili bir sorunmuş yakın çevremde tek veteriner orası bir daha kayıp yaşamak istemiyorum :( Ponçik ağırlık olarak hafif bir kuş ama karın bölgesine dokunduğumda kemiği elle hissedebiliyorum göğüs kemiği dediğiniz o bölgeyse.probiyotik derken ne vermem gerekiyor ?bugün 2. suluğa sirke damlattık zarar eder mi ona ? bu arada hızlı dönüş yaptığınız için ayrıca teşekkür ederim

Oyla 0
Kuşlar için satılan ürünler var. Pet sitelerden alınabilir. Hobipet,petmarketburada,akyolkardesler gibi.

Oyla 0
bu ürünün bölünmüşleri de oluyor başka sitelerde. 35-50 g arası alsanız uzun süre yeterli olur.
çok teşekkürler, peki kuşum kuruma hastalığına yakalanmış olabilir mi ishal dışında söylediklerinizde belirtiler uyuyor

Oyla 0
Maaleesef olabilir ancak onu hem vücut yapısından hem de dışkı analizi ile anlamak mümkün. Diğer türlü anlaşılamıyor :(

Oyla 0
Maalesef tam emin olmadan alınabilecek bir ürün değil ki tek bir ilaç iyi geliyor onuda bulması zor ve pahalı.

Oyla 0
Geri