Muhabbet kuşum kabarıyor

dogukancyr

Forum Sakini
Merhaba 2 hafta önce aldığım yaklaşık 45 günlük olan muhabbet kuşum bugün sabahtan beri kabarık ve iştahı az,burun deliklerinde sarı bir tıkanıklık vardı ıslatıp temizlemesini sağladım,poposunda da dışkı birikmişti 3-4 tane.Videodaki gibi nefes alıp verirken göğsü hareket ediyor ve ayakları soğuk.Üşütmüş olabilir çünkü hava birden değişti ve 5-10 dakika civarı ceyeranda kalmış sanırım tam emin değilim.Dün suyuna entrobac koydum bugün de bt amin forte koydum.Elimde enrocure var antibiyotik olarak.Sizce antibiyotik kullanmama gerek var mı ve bünyesi kaldırır mı antibiyotiği?

Ekli dosyalar

• IMG-20261004-WA0019.webp
    IMG-20261004-WA0019.webp
    146 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG-20261004-WA0020.webp
    IMG-20261004-WA0020.webp
    91.2 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Sormakta gecikmişsiniz bayağı. Kuş çok kötü durumda. Yapılması gereken teşhis vs ile vakit kaybetmeden hemen tedavi başlamak. Veterinerden enroflaksasin etken maddeli ilaç alıp eve gelir gelmez bir damla damlatın. Bir damla da mantar ilacı ( mikostatin olabilir mesela ) antibiyotik %10 luksa bir damla ilaca 4 damla su katıp 4 saatte bir bir damla içirin. Kuşu da 35 derece bir ortamda tutnaya çalışın. Basit bir üşütme değil ciddi bir hastalığı var. Çok hızlı olun.

Son düzenleme:
Sormakta gecikmişsiniz bayağı. Kuş çok kötü durumda. Yapılması gereken teşhis vs ile bakşy kaybetmeden hemen tedavi başlamak. Veterinerden enroflaksasin etken maddeli ilaç alıp eve gelir gelmez bir damla damlatın. Bir damla da mantar ilacı ( mikostatin olabilir mesela ) antibiyotik %10 luksa bir damla ilaca 4 damla su katıp 4 saatte bir bir damla içirin. Kuşu da 35 derece bir ortamda tutnaya çalışın. Basit bir üşütme değil ciddi bir hastalığı var. Çok hızlı olun.
Çok teşekkür ederim hocam.2 hafta önce aldım,aldığımda yem kırmayı bile bilmiyordu,çok küçüktü. Yaptığı hareketleri yavruluktan mı hastalıktan mı yaptığını anlayamadım ama düne kadar net belirti yoktu çok aktifti.Enrocureyi suluğuna damlatsam olur mu hocam?Gün içinde 10 saat falan evde yokum.Kendi su içiyor.

Hocam şimdi 50 ml suya insülin enjektörüyle 3 damla enrocure damlattım. 0.75 ml'ye denk geliyodu.

Son düzenleme:
Geri