Muhabbet kuşum kabız olmuş olabilir mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aliosman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aliosman

iyikus.com Üyesi
Öncelikle iyi günler arkadaşlar. Benim 1 yaşından küçük olduğunu tahmin ettiğim erkek bir muhabbet kuşum var. Tüy dökümü döneminde şuan. Kısa zaman önce ciddi bir ishal problemi vardı. Onu atlattı çok şükür. Bugünse hareketsiz, yem yemiyor ve kakasını yapmak için sanki ıkınır gibi sağa sola sallanıyor. Elimdeyken bu hareketi yaptı ve kakası poposundan sarkmış bir şekilde öylece kaldı.
İlk geldiğinde hiç susmayan, sürekli oynayan bir kuştu; fakat son dönemleri hep böyle sıkıntılı. Neyi yanlış yapıyorum acaba bilgi verebilirseniz çok sevinirim, bu kabız konusunda ne yapmalıyım ayrıca?

İlk önce kuşunuz resmini ve mümkünse poposuna dışkı yapışmış halde resmini atabilirseniz daha iyi olur. Kafesinizin resmini kullandığınız yemin markasını devamlı yaptığınız bakımı anlatirsaniz ne yanlış ne doğru bilgi verebiliriz

Oyla 0
Vitacraft marka yem kullanıyorum. Son 1haftadır 2 günde bir 4 damla olacak şekilde B vitamini veriyorum. Yiyecek olarak şuan sadece yem veriyorum, ishal geçirdiği için sebze vermekten korkuyorum. Ne kadar kendisine güvenmesem ve adamakıllı ilgilenmemiş olsa bile veteriner asla marul ve salatalık verme demişti ishal olduğu dönemde. Ayrıca son bikaç gündür havalar soğudu oda sıcaklığı 26°. Kafesinde kuş kumu da var. Kaka yaptığı fotoğrafını çekemedim maalesef şuan sadece salıncağındaki fotoğrafı var.

Ekli dosyalar

• IMG-20201007-WA0006.jpg
    IMG-20201007-WA0006.jpg
    99.5 KB · Görüntüleme: 12
Oyla 0
Yaptığınız ciddi bir yanlış göremedim. Vitacraft yem biraz bozdu artık. Ancak kuşta ishale sebep olacak bir sorun yok diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi kuş tuyde ancak 2 günde bir b vitamini fazla bence haftada 1-2 verin. Hangi marka kullanıyorsunuz vitaminde bilmiyorum. damla sayısı fazla az yorumu yapamadim o yüzden. Kafeste enerji blok görüyorum. Mümkünse kullanmayın onu faydadan fazla zararı var. Onun yerine kalamar kemiği ve mineral blogu eksik etmeyin. Gritli mineral blok kullanırsanız kum kullanmanızada gerek kalmaz. Yulaf ishal yapar ama kuşunuz tuyde olduğu için haftada 1 tek kuş için 1 çay kaşığı vermeniz yeterli olur. Dal darı verebilirsiniz. Aklıma gelenler bukadar. Ama kuş kabarık duruyor. Kuş tuyde de olsa bukadar kabartmaz kendiniz bir hastalik belirtisi üstatlar daha doğru bilgi verir

Oyla 0
Çok teşekkür ederim verdiğiniz tüm bilgiler için. Aslında bugün farkettim; kafasındaki tüylerinde küçük sarı şeyler var ve kafasını yukarı aşağı oynatıyor.
Çok zor bir işmiş yahu, yavrucağızın ağzı yok ki derdini anlatsın; ben de o kadar bilgi sahibi değilim. Kaç gündür ne yapacağımı şaşırdım artık.

Oyla 0
Kuş yoğun tüye başlamış ama kırgınlığı tüyden kaynaklı değil gibi. Bir veterinere danışmanızı önereyim. Riskli bir kabarma sergiliyor, ölümcül olabilir.

Oyla 0
Geri