2 saat önce yuvayı temizlerken erkek muhabbet kuşum kaçtı. Dişi 2 haftadır yuvalık hazırlığındaydı çok iyi de anlaşıyorlardı. Şimdi dişinin yanına yeni bir erkek alsam yine alışırlar mı? Alışma süreci uzun sürer mi?
Sokaktaki tüm damlara baktim ama yok. Dişiyi dama kouydum şimdi yanınada boş bir kafes bıraktım belki gelir diye.Çok üzücü, dışarda aradınız mı belki bulursunuz komşulaea felan sorsanız. Çok uöamıyorlar bir yere konmuştur bence aeayın dışarda
Mecburen yeni kuş alacaz gibi. Hocam yeni kuşu alırken dikkat etmem gereken bisey varmı anlaşabilip anlaşamayacaklarini anlamanın yolu var mı?Eğer hiçbir şekilde bulamıyorsanız kuşu, yeni bir erkek almak çözüm olabilir genelde.
dikkat edin üşütmesinSokaktaki tüm damlara baktim ama yok. Dişiyi dama kouydum şimdi yanınada boş bir kafes bıraktım belki gelir diye.
Hocam mersinde yaşıyorum havada burda sıcak 22 23 derece rüzgarda yok güneşin altına bıraktım.dikkat edin üşütmesin![]()
Hocam güneş batınca dişiyi kaldırdım. Kuş gitti daha gelmez diye düşünüyorum. İnşallah iyi bakabilecek biri yakalar.Kuşunuzun üşütmeyeceğinden eminseniz, muhabbet kuşu haberleşme sesi açabilirsiniz telefonunuzdan. Ve mümkünse sesin ve kafesin olduğu bölümde durmayın. Kafes önü yayvan bir şekilde yem serpiştirin bi bölgeye...
Maalesef hocam çok iyi uçucu. Zaten bende bahçede yakalamıştım acıkmıştı kafesi açınca hemen içine girdi. Yani firar konusunda baya tecrübeli bir kuş.Bu örneği sürekli veriyorum; benim uçmayı doğru dürüst beceremeyen yavru kuşum kaçmıştı... 20 gün sonra geri döndü perişan halde. Tabi ben kuşumun 20 gün dışarda kaldığına inanmıyorum, kendisi her ne kadar bana 20 gün anılarını anlatmaya çalışsadaÖnüme aslan çıktı, pençelerimle saldırdımlar falan hikaye
Muhtemelen birisi aldı, bakamadı ve tekrar saldı... Bu süreç yaza tekamül ediyor ve ben hep kuşlarımı balkona çıkarırdım. 20 gün sonunda bahçeme gelmişti...
Uç bi örnek benimki tabi...
Uçuş konusunda çok yetenekli cevval bir kuş değilse yakınlarda dolaşacaktır.
Aksi durumda ise km.lerce yol katedebilir...
Velhasıl yeni bir kuş alabilirsiniz, ama yine de umudunuzu kaybetmeyin...