MUHABBET KUŞUM KAFESİN DİBİNDE

Selen Çalışkan

Yeni Üye
Merhabalar. 2 aylık bir muhabbet kuşum var. Geçen günlerde gözüne sirkeli su kaçmıştı bizde öneri üzerine Terramycin krem sürdük 2 gün. Tekrardan öneri üzerine peçeteye ılık çay döküp sürdük. İki gündür biraz halsizlik ve aşırı derecede iştahsızlık var. Sabahtan beri hiçbir şey yemedi. Ara sıra sulu dışkısı var. Oda ısısını bir türlü ayarlayamadım. İki günde bir suya giriyor. Sorunum şu: Kuşum kafesin dibinde uyuyor. Dışarıya çok alışmasın diye bazen çıkarmıyorum o da küsüp kafesin dibine iniyor. Bilmiyorum neden. Dediğim gibi iştahsızlığı var.

Ekli dosyalar

• E0DCFA5F-1BF9-40F1-A895-62C88D619B70.jpeg
    E0DCFA5F-1BF9-40F1-A895-62C88D619B70.jpeg
    981.3 KB · Görüntüleme: 11
  • C87C29C5-6A4D-4275-AE33-BA93DF71564B.jpeg
    C87C29C5-6A4D-4275-AE33-BA93DF71564B.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 10
Merhabalar. 2 aylık bir muhabbet kuşum var. Geçen günlerde gözüne sirkeli su kaçmıştı bizde öneri üzerine Terramycin krem sürdük 2 gün. Tekrardan öneri üzerine peçeteye ılık çay döküp sürdük. İki gündür biraz halsizlik ve aşırı derecede iştahsızlık var. Sabahtan beri hiçbir şey yemedi. Ara sıra sulu dışkısı var. Oda ısısını bir türlü ayarlayamadım. İki günde bir suya giriyor. Sorunum şu: Kuşum kafesin dibinde uyuyor. Dışarıya çok alışmasın diye bazen çıkarmıyorum o da küsüp kafesin dibine iniyor. Bilmiyorum neden. Dediğim gibi iştahsızlığı var.

Kafese beyaz peçete serin, kuş 3-4 dışkı yapınca yakından ve net resimlerini çekip ekleyin. İkincisi kuşun kısa bir videosunu çekip ekleyin. Kuyrukta yukarı aşağı hareket varmı? Nefeste hırıltı varmı? Banyoluk takmayın bir süre sudan uzak dursun. Bak kendinde söylüyorsun dışarı çıkarmayınca ilgilenmeyince strese girip kafes dibine iniyor diye. Bence kuşu daha fazla dışarı çıkarıp uçur bol bol ilgilen konuş ;)

Oyla 0
Merhaba, maşallah kuş sağlıklı görünüyor. Elinizde ki dışkının bozukluğu ise tüy döneminde olmasından kaynaklı, geçici bir durum olabilir. B vitamini + probiyotik destekli bir bakım uygulayınız birkaç gün. Bazı kuşlar tabanda zaman geçirmeyi severler. Özellikle evcilleşen kuşlar tabanda zaman geçirme süresi fazla olabiliyor. Kabarma şeklinde tabanda uyuklama varsa gecikmeden veterinere götürülmelidir.

Oyla 0
Kafese beyaz peçete serin, kuş 3-4 dışkı yapınca yakından ve net resimlerini çekip ekleyin. İkincisi kuşun kısa bir videosunu çekip ekleyin. Kuyrukta yukarı aşağı hareket varmı? Nefeste hırıltı varmı? Banyoluk takmayın bir süre sudan uzak dursun. Bak kendinde söylüyorsun dışarı çıkarmayınca ilgilenmeyince strese girip kafes dibine iniyor diye. Bence kuşu daha fazla dışarı çıkarıp uçur bol bol ilgilen konuş ;)

Kuşun keyfi yerinde. Akşamları halsizleşiyor bunu da yavru olduğu için yorulmasına bağlıyorum. Uyurken kuyruğu hareket ediyor ama nefeste hırıltı yok. Zaten tüm gün dışarıda. Sadece uyumak ve yem yemek için içeri giriyor. Dışarı alıştığı için bizi bırakıp içeri de girmiyor ve dolayısıyla yem de yemiyor. O yüzden içeride durmasını istedim.

Ekli dosyalar

• E671BBA0-E375-43A3-95EE-7D683B040766.jpeg
    E671BBA0-E375-43A3-95EE-7D683B040766.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
Merhaba, maşallah kuş sağlıklı görünüyor. Elinizde ki dışkının bozukluğu ise tüy döneminde olmasından kaynaklı, geçici bir durum olabilir. B vitamini + probiyotik destekli bir bakım uygulayınız birkaç gün. Bazı kuşlar tabanda zaman geçirmeyi severler. Özellikle evcilleşen kuşlar tabanda zaman geçirme süresi fazla olabiliyor. Kabarma şeklinde tabanda uyuklama varsa gecikmeden veterinere götürülmelidir.
Kabarma durumu yok. Bizi görünce hareketlenip yukarı çıkıyor zaten. Küçük olduğu için vitamin vermeyin diyorlar. Bende sadece probiyotik, sebze, yulaf, aspur tarzı ek besinler veriyorum. Haftada bir dal darı yiyor. Halsizlik de tüy döneminde olmasına mı bağlı acaba?

Oyla 0
Biraz yem yesin diye içeri koyuyorum. Çırpınıyor 10-15 dakika dışarı çıkmak için. Çıkarmayınca orada bekliyor. Beklediği yer hep aynı.

Ekli dosyalar

• 9999DC9A-F3B7-429A-88AB-CFC514D154F7.jpeg
    9999DC9A-F3B7-429A-88AB-CFC514D154F7.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
Kabarma durumu yok. Bizi görünce hareketlenip yukarı çıkıyor zaten. Küçük olduğu için vitamin vermeyin diyorlar. Bende sadece probiyotik, sebze, yulaf, aspur tarzı ek besinler veriyorum. Haftada bir dal darı yiyor. Halsizlik de tüy döneminde olmasına mı bağlı acaba?
Kabarma yoksa çok endişelenmene de gerek yok. Hasta olan kuşlar çoğunlukla kabarık dururlar. Halsizlik durumunu ise tüyde olmasına bağlayabiliriz. Kuşların tüy döneminde yeni tüyler çıktığı için hafif de olsa kuşta bir ağrı olabilir. B vitamini takviyesi yapabilirsin. Kuşun yaşına göre vitamin ile alakalı bir şeyi daha önce duymadım. Sen vitamin verebilirsin. Kuşuna iyi gelecektir. Rahatlatacaktır. Ayrıca dal darı vermeni tavsiye ederim. Dal darı kuşları çok mutlu eder. Ben her gün dal darı veriyorum sana da tavsiye ederim. Ama çok dal darı verme fazlası yağlanma yapar. 1 hafta boyunca verdiğin dal darı miktarı 1 adet uzun dalı geçmesin. Dal darı sindirim sistemine de iyi gelir. Çok güzel bir besindir.

Son düzenleme:
Oyla 0
Biraz yem yesin diye içeri koyuyorum. Çırpınıyor 10-15 dakika dışarı çıkmak için. Çıkarmayınca orada bekliyor. Beklediği yer hep aynı.
Dışkısı bence güzel. Form olarak güzel ancak biraz iz bırakmış gibi geldi bana. Ama böyle şeyler olabilir. Özelikle tüy dönemindeki kışlar için bu dışkılar normal. Dışkı hakkında endişelenmeye gerek yok.

Oyla 0
şu an elimde üzerinde zurich veterinaire B vitamini yazan vitamin var. Onu versem sorun olur mu?

Sorun olmazda yeterli olmaz. Zira içeriği zayıf.
Bileşimi;
Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B12,Vitamin K3.

Tollyamin çok üst düzey bir üründür. Bu yüzden önermiştim. Tercih sizin hangisini istiyorsanız onu kullanın...

Oyla 0
Geri