Muhabbet kuşum kanatlarını koparıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdmoks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erdmoks

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 1 yaşında. 15 günlükken aldık. 10 15 gün sonra siyah kuyruğunu yolmuştu. Birkaç ay sonra kanatları orantısız bir hale geldi. Veterinere, hayvan hastanesine götürdüm. 2 ay önce kanat altında saçkıran gibi bazı yerlerde tüyleri dökülmeye başladı. Veterinerin verdiği spreyi sıktık ve tüm tüyleri döküldü kanat altındaki. Hayvan hastanesinde veteriner hekim alerjik olabilir dedi ve atarax ve bir hapı suyuna karıştırıp tedavi uyguladık ancak yine de kuşumuzda gözle görülür bir iyileşme olmadı tamamen. Kanatlarını ısırıyor ve çürütüyor resmen. Çok keyifli, konuşkan, insan elinden inmeyen bir hayvan ancak tek başına yaşıyor. Nedeni ne olabilir yardımcı olacak birisi vardır umarım :(

1000032727.jpg

Stres kaynaklı değil gibi, tüy hastalığı varsa eğer bu davranış normal. Alttan gelişen tüyler canını yakıyor ve zaten sağlıklı gelişmediği için çekiyor.

İlk ve hızlıca yapacağınız şey dış parazit için bir ilaç kullanmak. İvermectin etken maddeli ense damlası olabilir. Tollisan u200 olabilir. Ense derisine 1 damla damlatıp emdirin. Sonra gelişmelere göre yol çizeriz

İlk ve hızlıca yapacağınız şey dış parazit için bir ilaç kullanmak. İvermectin etken maddeli ense damlası olabilir. Tollisan u200 olabilir. Ense derisine 1 damla damlatıp emdirin. Sonra gelişmelere göre yol çizeriz
Selçuk bey merhaba, kuşumu yarın veterinere götüreceğim ilaç için. Kuşum kafesin üstünde oyun oynamayı çok seviyor ve orada işiyor. Birkaç kere suluğuna işediğin fark ettim ve sürekli gün içinde de kontrol ediyorum. O pis suyu içtiği için böyle olmuş olabilir mi? Yarın yine veterinere götüreceğim ancak aklıma gelmişken size danışmak istedim

Dışkısı şeffafsa tamamı su rengindeyse iç parazit ihtimali var demektir. Kuşlar dışkıyla idrarı birlikte yapar normalde. Siz elinizi çabuk tutup parazit damlası uygulatın. Sonra gelişmelere göre yol çizeriz.

Konuyu maalesef tekrardan aktif hale getiriyorum. Kasım ayında kuşumu Kayseri şehrinde fakülteye hayvan hastanesine götürdüm. Orada kuşuma ivermectin'i şırınga ile içirdiler. Laroxyl 10mg hap verip 1 hapı 10 ml çözeltide çözdürüp 1ml olarak suyuna takviye yaptım. Aradan aylar geçti ancak kuşuma hiçbir faydası dokunmadı. Hala tüylerini yoluyor, kanatlarını kanatıyor ve ısıra ısıra kanatlarını kesiyor, koparıyor. Onun halini gördükçe üzülüyorum ancak şehrimizdeki veterinerler de, hayvan hastanesi de anlamıyor gerçekten. Kuşu bile tutmayı bilmiyorlar. Ne yapabilirim, nasıl bir tedavi uygulayabiliriz, yardımlarınızı bekliyorum.

Konuyu maalesef tekrardan aktif hale getiriyorum. Kasım ayında kuşumu Kayseri şehrinde fakülteye hayvan hastanesine götürdüm. Orada kuşuma ivermectin'i şırınga ile içirdiler. Laroxyl 10mg hap verip 1 hapı 10 ml çözeltide çözdürüp 1ml olarak suyuna takviye yaptım. Aradan aylar geçti ancak kuşuma hiçbir faydası dokunmadı. Hala tüylerini yoluyor, kanatlarını kanatıyor ve ısıra ısıra kanatlarını kesiyor, koparıyor. Onun halini gördükçe üzülüyorum ancak şehrimizdeki veterinerler de, hayvan hastanesi de anlamıyor gerçekten. Kuşu bile tutmayı bilmiyorlar. Ne yapabilirim, nasıl bir tedavi uygulayabiliriz, yardımlarınızı bekliyorum.

Kuşa antidepresan verildiğinide ilk defa gördüm. İkinciside ivermectin içirilerek kullanılan bir ilaç değil. İyi bişey olmamış kuşa..

Öncelikle nekton biyotin yada versele laga mutavit alıp haftada 2 defa düzenli kullanmanızı önericem..

Bunun dışında ivermectin etken maddeli bir ilaç alıp kendiniz uygulayın. 10 gün aralıklarla 3 doz uygulayın. Kuşun ensesine deriye temas edicek şekilde bir damla damlatılıcaksınız..

Yine düzelmezse kuşta dış mantar ihtimali için farklı bir uygulama önericem. Ama önce kuşun akar sorunu varmı yokmu anlamak için üstte yazdığım şekilde parazit damlasını uygulayın mutlaka..

Diğer arkadaşlarda yorum yapıcaktır..

Bu tarz sıkıntılarda ilk akla gelen ümit hocamında da dediği gibi prazit. İlk o ihtimal elenmeli. İkinci olarak stres yapmasına sebep olabilecek birşey var mı evde onu bilmek gerek. Bir diğer ihtimal de çinko eksikliği. Kuşta çinko eksikliği ihtimaline karşı çinko takviyesi yapabilirsiniz. Mantar ihtimali de var ama o düşük bir ihtimal. Tüy kırma olduğu için düşük görüyorum o ihtimali. Stres ihtimali yüksek bana göre.

Kuşa antidepresan verildiğinide ilk defa gördüm. İkinciside ivermectin içirilerek kullanılan bir ilaç değil. İyi bişey olmamış kuşa..

Öncelikle nekton biyotin yada versele laga mutavit alıp haftada 2 defa düzenli kullanmanızı önericem..

Bunun dışında ivermectin etken maddeli bir ilaç alıp kendiniz uygulayın. 10 gün aralıklarla 3 doz uygulayın. Kuşun ensesine deriye temas edicek şekilde bir damla damlatılıcaksınız..

Yine düzelmezse kuşta dış mantar ihtimali için farklı bir uygulama önericem. Ama önce kuşun akar sorunu varmı yokmu anlamak için üstte yazdığım şekilde parazit damlasını uygulayın mutlaka..

Diğer arkadaşlarda yorum yapıcaktır..
Mantar için baktılar hocam. Mantar gözükmüyor. İvermectin etken ilacı nereden temin edebilirim? Kuşçular satıyordur umarım, bugün uğrayıp soracağım. Biotin ve B vitamini damlası var veterinerden aldığım, onu suyuna her gün damlatıyorum. Stres için de, yanına arkadaş almayı düşünüyorum ama daha çok stres olabilir dedi veteriner hekim. Fransız tüy hastalığı varsa ona da bulaştırabilir dedi ayrıca. Sizin dediklerinizi uygulayıp son durumu görselle tekrar paylaşacağım çok sağ olun

Mantar için baktılar hocam. Mantar gözükmüyor. İvermectin etken ilacı nereden temin edebilirim? Kuşçular satıyordur umarım, bugün uğrayıp soracağım. Biotin ve B vitamini damlası var veterinerden aldığım, onu suyuna her gün damlatıyorum. Stres için de, yanına arkadaş almayı düşünüyorum ama daha çok stres olabilir dedi veteriner hekim. Fransız tüy hastalığı varsa ona da bulaştırabilir dedi ayrıca. Sizin dediklerinizi uygulayıp son durumu görselle tekrar paylaşacağım çok sağ olun
Çok neşeli, konuşkan bir hayvan. Ailede küçük çocuk yok onu darlayacak, kafesinin kapağı hep açık durur istediğinde çıkar... Evde hep birileri var yalnız kalmıyor. Ama hayvan elimizdeyken bile bir süre oyun oynadıktan sonra kaşınmaya başlıyor. Yemini, suyunu içiyor, kilosu da 34 gram civarında. Kanatları uzadığı zaman 36 37 gram oluyor, koparınca da 32 grama düşüyor genelde. Kaç veterinere götürdüysem hepsi sağlığı yerinde dedi. Ancak tüylerine çözüm bulamadım. Bir tanıdığımızın muhabbet kuşuyla aynı ortama koyduğumuzda ise korkuyor. Kuşlara çok alışkın değil.

laroxyl çok kızışmış, sağa sola saldıran kuşlara verilebilir demek ki :)

şaka bi yana kuslara antidepresan verilmez

ivermectin kanatlılarda ağızdan kullanilmaz, kan beyin bariyerini aşıp santral sinir sistemine zarar verebilir. yine şanslıymişsıniz bişey olmamıs

ivermectin'in etkisinden emin olmak icin 7-10 gün arayla 2 kere kullanmak gerekir

arkadaşlarin tavsiyelerinin yaninda göztaşi banyosu deneyebilirsiniz, internette videolar var

kullandığiniz vitaminlerin fotolarıni atınız marka ve içindekiler kısmını görelim

Geri