Muhabbet kuşum kendine zarar verdi

berberirem

Yeni Üye
Bir dişi bir de erkek muhabbet kuşum var ikisinin de gagası baya uzamıştı sivrileşmişti. İkisi de kendini temizleyip kaşıyordu fakat erkek kuşum kendini kaşırken zarar vermiş kanadının altını kanatmış dişide hiçbir şey yoktu elimden geldiğince oksijenli su ile yarasını temizleyip antibiyotikli krem sürdüm ve gagasını kesmek zorunda kaldım yaklaşık 1 hafta daha sıkıntı çıkmamıştı bugün yine gagası kan olmuştu eski yarasını yüksek ihtimal kanattı aynı işlemleri tekrar yaptım gagasını tekrar kestim fakat gagasında kırmızı çizgi oluştu galiba kan gibi zarar mı verdim bilmiyorum ya da çok mu kestim lütfen yardımcı olun bir şey olucak ölücek diye çok korkuyorum. Veterinerin verdiği antibiyotikli damladan damlattım gagasının üstüne ne gibi sorunlar olabilir neler yapabilirim yardımcı olun

Merhaba, gaga pek kanama durumu olmuyor ama bir fotoğraf eklerseniz kontrol edebiliriz. Kanayan bölgede belki de patlamakta zorluk çeken kanlı tüy kökü olabilir ve orayla oynuyor olabilir. Kanayan bölgede bu tarz bir kök mevcut ise kontrol altına almanızı öneririm
Kanlı Tüyler ve Tedavi Süreci

Oyla 0
Merhaba, gaga pek kanama durumu olmuyor ama bir fotoğraf eklerseniz kontrol edebiliriz. Kanayan bölgede belki de patlamakta zorluk çeken kanlı tüy kökü olabilir ve orayla oynuyor olabilir. Kanayan bölgede bu tarz bir kök mevcut ise kontrol altına almanızı öneririm
Kanlı Tüyler ve Tedavi Süreci
Dediğiniz gibi bir şey göremedim videoyu da izledim fakat öyle bir tüy göremedim ilk gagasını kesmeden önce çok sivri ve çok uzundu ondan olmuş olabilir mi çünkü benim elimi bile kanattı EE8E5CF1-C91E-4BCA-9323-7F9FE4F7E0A0.jpeg2D3468E4-133F-4140-98E5-8DBC691B2827.jpeg43BA987E-43C2-4A0F-8C0E-AA4D29AB1A29.jpeg

Oyla 0
Gaga biraz geç kesilmiş. Oda zamanla kabuklaşmış ve kanama olmuş anlaşılan. Yumuşak olduğu dönem hafif açık kremsi bir renk oluyor. O bölgeler kabuklaşmadan kesilmesi gerekir. Kısa da kesilmemiş ayrıca. Sorun olmayacaktır.

Oyla 0
Gaga biraz geç kesilmiş. Oda zamanla kabuklaşmış ve kanama olmuş anlaşılan. Yumuşak olduğu dönem hafif açık kremsi bir renk oluyor. O bölgeler kabuklaşmadan kesilmesi gerekir. Kısa da kesilmemiş ayrıca. Sorun olmayacaktır.
Peki ne kadar zamanda bir kesmem gerek gagasını ve ne kadar kısalıkta olması gerekiyor yanlarını da kesmeli miyim gagasının ben sadece ucunu kesiyorum çünkü

Oyla 0
Beğendiğim bir videodur. Bazı kuşların gagaları normalden daha hızlı uzuyor. Sebebini maalesef bulamasam da 3 haftada 1 kesmek gerekebiliyor uzama oranına göre. Bazı kuşların hiç kesmek gerekmiyor. Eğer kuşunuza kemirebileceği ahşap parçalar, tüm havuç verilebilirse ir şekilde törpülüyor. Aynu şekilde gaga taşı ve kalamarda az oranda işe yaramaktadır.
Gaga şekli incelerek gittiği için sağ sol alımda gerekebilir.

Oyla 0
Geri