Muhabbet kuşum kendini sevdirmiyor

Ahmet Vural

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşumu alalı yaklasık 2 ay oldu 4.5-5 aylık bir erkek geldiginden beri hic yabani olmadı kafesi acar acmaz bize konar elimize,kafamıza,kolumuza,omzumuza konar ama ilk geldigi zamanlar ısırmazdı ve kendini sevdirirdi hatta severken uyurdu yastığın üstünde bizde bırakırdik orda uyurdu ama simdilerde kendini hic sevdirmiyor kafesin icindede dışındada birde bazen ısırıyor kanatmıyor am abaya acıtıyor dedigim gibi hic boyle yabani bir kus olmadi ama kendini sevdirmiyor ve bazen ısıryor ne yapabilirim

Bir sorun olmuş, şok yaşamış, korkmuş olabilir. Anlatımınıza bakarsak bir sıkıntısı olduğu kesin. Kafesinin konumunu veya direkt kafesini değiştirmiş olabilirsiniz, kafesin içeriğini değiştirseniz bile huysuzlanma olasılığı var. Büyüdükçe karakterleri değişiyor, belki sevilmek istemediği için sert ısırıyordur. Benimki de dokunulmak istemediğinde ısırıyor ve ısırma kuvveti karşısındakini sevme oranına göre değişiyor... :)

Oyla 0
Bir sorun olmuş, şok yaşamış, korkmuş olabilir. Anlatımınıza bakarsak bir sıkıntısı olduğu kesin. Kafesinin konumunu veya direkt kafesini değiştirmiş olabilirsiniz, kafesin içeriğini değiştirseniz bile huysuzlanma olasılığı var. Büyüdükçe karakterleri değişiyor, belki sevilmek istemediği için sert ısırıyordur. Benimki de dokunulmak istemediğinde ısırıyor ve ısırma kuvveti karşısındakini sevme oranına göre değişiyor... :)
Sadece bir keresinde hafif bir olay yaşamışdı rüzgar gelmesin diye masanın altına koymuştum bende bilgisayara bakıyodum ayagim hafifce degdi uykusunda bir anda sarsılınca biraz panik olmustu ama bizi görunce sakinledi baska herhangi bir olay yasamadı

Oyla 0
Youtbeda alıştırma videolarina bakıyorum ama o videolardaki kuşlar yabani böyle kendini ordan oraya atan kuşlar bizimki hemen elimize çıkıyor yani alışık mı alışık degil mi anlayamıyorum kendini sevdirmedigi icin

Oyla 0
Sadece bir keresinde hafif bir olay yaşamışdı rüzgar gelmesin diye masanın altına koymuştum bende bilgisayara bakıyodum ayagim hafifce degdi uykusunda bir anda sarsılınca biraz panik olmustu ama bizi görunce sakinledi baska herhangi bir olay yasamadı
Sana küçük geliyor tabii ama onun için yeterince etkileyici bir şok. Eğer kazanın hemen ardından ilgilenmemiş olsaydın korkudan can bile verebilirdi :( . Şu anki tavırları gayet anlaşılır. Yakından ilgilenmen gerekiyor, eve yeni gelmişçesine.

Oyla 0
Bazı kuşlar daha kırılgan ve ehlileştirmek zor olabiliyor. Bazen imkansızda olabilir. Uzun bir süreç gerektirebilir bu durumlar. Benimde bir kaç kelime tekrar edebilen, evcil bir kuşum var. Her şeyi yapıyoruz ama yanaklarını sevdirmez. Yoğun ısırır. Kimi kuşta diğerlerini yapmaz ama o bölgesiyle oynanmasına izin verir.

Oyla 0
Bazı kuşlar daha kırılgan ve ehlileştirmek zor olabiliyor. Bazen imkansızda olabilir. Uzun bir süreç gerektirebilir bu durumlar. Benimde bir kaç kelime tekrar edebilen, evcil bir kuşum var. Her şeyi yapıyoruz ama yanaklarını sevdirmez. Yoğun ısırır. Kimi kuşta diğerlerini yapmaz ama o bölgesiyle oynanmasına izin verir.
Benimkide konuşuyor elimize falan geliyor dışardada ama sevdirmiyor işte önceden sevdirdigi icin yanlış bir şey yapmısım gibi hissdiyorum yani suçlu hissediyorum

Oyla 0

Oyla 0
Bizimkiler kendini sevdirmedigi icin yakalamaya çalışıyolar yapmayın diyorum bir sey olmaz diyolar parmagımı uzatınca hemen gelirdi kaçıyor biraz sonra geliyor. Yani ben ilgilensem bile böyle yaptıklari icin tüm emeğim çöp oluyor

Oyla 0
Geri