Muhabbet kuşum kursak mantarı mı oldu

Mvşprnss

iyikus.com Üyesi
Merhaba iyi günler, ben kuşumu birkaç gün kardeşime emanet edip şehir dışına gitmiştim. Havalar da soğuktu evde kalorifer yanmıyordu. Geldiğimde kustuğunu ve halsiz durduğunu gördüm. 10 gündür kusuyor kuşum. 7 gün önce kuşçunun tavsiyesiyle mikostatin diye bir başladım. 7 gün o ilacı suyuna damlattım ama kusma problemi geçmedi. Kusması azalsa da hala kusmaya devam ediyor. İlk günler dışkı yapmadı, sonra yaptı ama dışkısı kahverengiydi, şu an dışkısı normalde döndü, yeşil-beyaz oldu. Yem yiyor ama çok istekli değil yediğini de çıkarıyor. Halsiz duruyor hiç neşesi yok. Kuşçunun diğer önerdiği ilaç triflucan diye bir ilaçtı onu kullansam düzelir mi? Hangi yemden vereyim, ne gibi takviyeler vermem gerekir? Çok korkuyorum bi şey olacak diye, kuşumun neyi var, ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz

Mikostatini yarım suluğa 1 ml şeklinde kullandım. 7 gün kullanıp fayda görmeyince bıraktım. İki üç gündür başka ilaç kullanmamıştım. Bugün dışkısıyla birlikte yem gördüm. Sindiremeden çıkardı sanırım. Şu an bu şekilde dışkısı

Ekli dosyalar

• 88E3B203-BEAB-4914-AB0D-0D79BD1E0CE2.jpeg
    88E3B203-BEAB-4914-AB0D-0D79BD1E0CE2.jpeg
    160 KB · Görüntüleme: 2
Durumu epey ağır görünüyor ya. 😔 Yemli diskilama bir kaç nedenden olabilir. Genelde baytril 2,5 bir seviyede toparliyor ama ne kadar etkili olur şu aşamada kestiremiyorum. Veterinere mutlaka danışınız.

Kursak mantarı mı olmuş abi tam olarak neyi var? Dün triflucan kullanmaya başladım iyi gelir mi? İçeriğinde kursak mantarına iyi gelir falan yazıyordu, insanlar için de kullanılıyormuş kursak mantarı tedavisinde. O iyi gelmezse bir de baytril kullanayım inşallah. Durumu çok mu ağır ilaçlar iyi gelmez mi 😔

Geri