Muhabbet kuşum kusuyo acil yardıma ihtiyacim var

sinem0000001

Yeni Üye
Arkadaslar 1 erkek ve 1 dişi muhabbet kuşum var dişi olan 3 gündür hasta ama bugün yem yerken birden kusmaya başladı kendini kabartiyo ve cok halsiz duruyo normalde kuşum böyle değildir asla kafesin içinde durmaz hep hareket ederdi ama 3 gündür kafesten cıkmıyolar çok halsiz kafesten cıktıgı zamanlarda da perdede uyuyo lütfen yardım edin bana
Kusma videosu Watch unnamed | Streamable

Ekli dosyalar

Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Kursak mantarı olma ihtimali var dışkı anormal,dışkıda idrarın yeşil olması mantar olduğunda gözlemlenir mesela. Ve öğürme kusma halsizlik de mantar belirtileridir. Kuşunuzun ağız içinde kötü koku var mı,kusuyor mu? Kursağında şişlik var mı? Boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar var mı kontrol edin.

Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Kursak mantarı olma ihtimali var dışkı anormal,dışkıda idrarın yeşil olması mantar olduğunda gözlemlenir mesela. Ve öğürme kusma halsizlik de mantar belirtileridir. Kuşunuzun ağız içinde kötü koku var mı,kusuyor mu? Kursağında şişlik var mı? Boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar var mı kontrol edin.
Sadece yem kusuyo (salyali yem kusmuyo) ağız içinde kötu koku gelmiyo kursagina baktığımda bi şislik elime gelmiyo sadece halsizligi var ve arada yem kusuyo kendini çok uykuya veriyo eskiden bu kadar kabarmazdı ama şu aralar çok kabariyo

Ekli dosyalar

1- eczaneden bactrim şurup ya da veterinerden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik

2- eczaneden triflucan şurup (bulamazsanız mikostatin şurup)

bu ikisi aynı anda kullanilabilir, 1. madde önceliklidir
Eczane veteriner gibi yerlek uzak kaliyo maalesef oralara gidemiyorum evde olan ilaçlara baktım ama bunlardan yok baska bi caresi yok mu

Evdeki vitaminleri direkt agzına takviye etsem b vitamini multivitamin coldast vitamin var
Vitaminler ilaç değildir. Vitaminler, antibiyotik de değildir antifungal da. Bunlarla tedavi edemezsiniz. Ne dememizi bekliyorsunuz ??
İlacı bulmaya çalışmalısınız her şey açık olarak söylendi zaten size.
Büyükşehirde yaşıyormuşsunuz ilaca ulaşma imkanınız var.

Son düzenleme:
Geri