Muhabbet Kuşum kusuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmettt

iyikus.com Üyesi
Halsiz hareketsiz ishal iştahı var ama yediğini sindiremiyor sanki sürekli yutkunma hareketi yapıyor ne yapmaliyim.

Ekli dosyalar

• IMG-20210106-WA0003.jpg
    IMG-20210106-WA0003.jpg
    164.3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG-20210106-WA0002.jpg
    IMG-20210106-WA0002.jpg
    172.4 KB · Görüntüleme: 17
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm durumu çok ciddi duruyor :( ağzına hem yem yapışmış belki de kusuyordur. Dışkıları çok kötü acil şekilde bence kanatlıdan anlayan bir vet görmeli.
Diğer yorumları daha deneyimli arkadaşlar illa ki yapar

Oyla 0
kuşun durumu çok kötü, hayli ilerlemiş hemen bugün tedaviye başlanması lazım. kuşu kanatlı veterinerine götürebilirmisiniz?

Oyla 0
evet uygulayabilirsin , ama hastalık çok ilerlemiş geç kalınmış ve kuşun çok az vakti var, tedavi başlasa bile işe yaramayabilir. aynı anda 2-3 farklı ilacın/etken maddenin kullanılması gerekir. durumunuz uygunsa hemen bugün kuştan anlayan bir veterinere gidin bence, hatta hemen çıkın

Oyla 0
yazacağım biraz genelleme olacak ama kuşta yok yok maalesef çok ilerlemiş. bu aşamada çoklu bakteriyel enfeksiyon ve mantar birlikte saldırıyor kuşa . çok da güzelmiş , umarım tedaviye yanıt verir
Abi bunlar neden oluyor peki gozum gibi bakıyorum alali daha 15 gun oldu veterinere giderken öldü. Insanin evladi gibi oluyorlar diger kus saglam ama ona da bulasmismidir acaba

Oyla 0
Abi bunlar neden oluyor peki gozum gibi bakıyorum alali daha 15 gun oldu veterinere giderken öldü. Insanin evladi gibi oluyorlar diger kus saglam ama ona da bulasmismidir acaba

hocam neden olabileceği hususunda detayları yazarız ancak öncelikli olan diğer kuşunuz, muhtemelen aynı enfeksiyonlar onda da vardır. onun genel durumu nasıl? mümkünse kuşun ve dışkılarının net fotolarını atabilirmisiniz? Bu arada kafesi ve ekipmanları iyice yikayıp dezenfekte ediniz.

Oyla 0
hocam neden olabileceği hususunda detayları yazarız ancak öncelikli olan diğer kuşunuz, muhtemelen aynı enfeksiyonlar onda da vardır. onun genel durumu nasıl? mümkünse kuşun ve dışkılarının net fotolarını atabilirmisiniz? Bu arada kafesi ve ekipmanları iyice yikayıp dezenfekte ediniz.
Yeni kafese koydum diger kuş hastalaninca eve gidince fotosunu atarım. Haftasonu hasta oldugunda veterinere gidemedim pethsoptaki arkadaş ishal dedi keske erken mudahale etse
Kuş

Ekli dosyalar

• IMG-20210107-WA0002.jpg
    IMG-20210107-WA0002.jpg
    158.3 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG-20210107-WA0001.jpg
    IMG-20210107-WA0001.jpg
    150.7 KB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
Eşim fotosunu atti kuş çok hareketli çok güzel ötüyor ama bazen hapşuruyor birde insanlardan çok ürküyor yaklaşınca çok hızlı nefes aliyor

Oyla 0
Sanki önceki hali daha hareketliydi eşi öldüğü için biraz duruldu herhalde

Ekli dosyalar

• IMG-20210107-WA0003.jpg
    IMG-20210107-WA0003.jpg
    130.7 KB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
bu resimlerde ve dışkıda acil bir sorun göremedim ben ama kuş biraz halsiz duruyor. kuşun genel durumunun ve dışkısının bir süre yakın takibi gerekir, belki tedbir amaçlı antibiyotik ve mantar ilacı kullanımı ya da veteriner kontrolü gerekebilir. ben ilaç ismi yazmıyorum. daha tecrübeli arkadaşlar da bakarsa iyi olur.

Oyla 0
bu resimlerde ve dışkıda acil bir sorun göremedim ben ama kuş biraz halsiz duruyor. kuşun genel durumunun ve dışkısının bir süre yakın takibi gerekir, belki tedbir amaçlı antibiyotik ve mantar ilacı kullanımı ya da veteriner kontrolü gerekebilir. ben ilaç ismi yazmıyorum. daha tecrübeli arkadaşlar da bakarsa iyi olur.
Saatsaat takip ediyorum rabbimin izniyle buna birsey olmayacak

Oyla 0
Geri