Muhabbet kuşum neden böyle yapıyor olabilir ?

muhabbetttt

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşum 1 2 yaşlarında ve ele alışık değil omzuma ve koluma geliyor elimden yemde yiyor ama parmağıma gelmiyor.Bende onu zorlamamak adına tuneğe alıp o şekilde sohbet ediyorum.Bir kaç gündür farkkettigim bir detay var kuşumu tüneğin üstüne alıp tüneğin diğer ucundan konuştuğumda yuzume doğru yaklaşıp gagasıyla vuruyor yada ısırıyor sus be kadın der gibi 🙈 rahatsız olduğu için mi yada bu davranışının başka bir anlamı var mı

Ele alıştırmak için perde eğitimi denen bir yöntem var deneyebilirsiniz. Eğer sizin için önemliyse. Kafeste olduklarında öz güvenleri artıyor. Ondan biraz agresif oluyorlar. O davranışı da normal yani.

Ele alıştırmak için perde eğitimi denen bir yöntem var deneyebilirsiniz. Eğer sizin için önemliyse. Kafeste olduklarında öz güvenleri artıyor. Ondan biraz agresif oluyorlar. O davranışı da normal yani.
Bu dediğim davranısı kafes içinde yapmıyor.Kafes dışında tünegi elime alıp kuşu göz seviyeme getirerek konusuyorum ve konuştuğumda tünek üzerinde yüzüme doğru gelip vuruyor.Elime gelmesi benim için o kadar önemli değil onu sadece anlamaya çalışıyorum onu rahatsız mı ediyor bu şekilde yapmam yada bana yaklaşmaya mi calisiyor doğru yolda miyim yoksa onu tamamen kendimden uzaklaştırıyor muyum

Merhaba muhabbet kuşum 1 2 yaşlarında ve ele alışık değil omzuma ve koluma geliyor elimden yemde yiyor ama parmağıma gelmiyor.Bende onu zorlamamak adına tuneğe alıp o şekilde sohbet ediyorum.Bir kaç gündür farkkettigim bir detay var kuşumu tüneğin üstüne alıp tüneğin diğer ucundan konuştuğumda yuzume doğru yaklaşıp gagasıyla vuruyor yada ısırıyor sus be kadın der gibi 🙈 rahatsız olduğu için mi yada bu davranışının başka bir anlamı var mı
Bu bir kafa sallayıp öpücük atma hareketi gibi birşey mi yok sa sert bir ısırık mı?
Dişi bir muhabbet kuşu mu?
Kızgınlık döneminde olan yumurta hazırlığı yapan kuşlarda kemirmeye artan bir ilgi görülebiliyor.

Bu bir kafa sallayıp öpücük atma hareketi gibi birşey mi yok sa sert bir ısırık mı?
Dişi bir muhabbet kuşu mu?
Kızgınlık döneminde olan yumurta hazırlığı yapan kuşlarda kemirmeye artan bir ilgi görülebiliyor.
Kuşum erkek baş saglama hareketi yok.goz göze gelince hızlıca üzerime doğru gelip gagasıyla ya vuruyor yada ısıriyor..

Onun canı istediğinde onunla oynayabilirsiniz istemediğinde haddinizi bileceksiniz 😂 şaka tabi kızmayın sakın. Perde eğetimi videoları izleyip uygulayarak liderliği ele almalısınız. Kuralları sen değil ben koyarım sinyali göndereceksiniz ona. 😂
Yok yok haddimi biliyorum 😂bilmaezsem zaten bildiriyor🙈 korkuma yaklasamiyorum oda bunun bence farkında elimden eskisi kadar cekinmedigini ama hala biraz tedirginlik hissettiğini görüyorum zman ve sabır bakalım ne olucak sonumuz

Yok yok haddimi biliyorum 😂bilmaezsem zaten bildiriyor🙈 korkuma yaklasamiyorum oda bunun bence farkında elimden eskisi kadar cekinmedigini ama hala biraz tedirginlik hissettiğini görüyorum zman ve sabır bakalım ne olucak sonumuz
Isırma refleksinde kaçmayarak ondan korkmadığınız sinyalini verin ona. Oda zordur sizin için tahmin edebiliyorum. İster istemez çekiyorsunuzdur elinizi. 😂

Isırma refleksinde kaçmayarak ondan korkmadığınız sinyalini verin ona. Oda zordur sizin için tahmin edebiliyorum. İster istemez çekiyorsunuzdur elinizi. 😂
Elim neyse de yüzüme doğru hızlıca yaklaşınca bir tırsmiyorum dersem yalan olur.Kafesten çıkacağı zaman parmağıma atlayip çıkıyor çıkmak istemedigin de uyarı vuruşu yapıyor resmen kullanılıyorum

Birde ek takviye kullanıyor musunuz evetse hangilerini ? Probiyotik var mı mesela evde ? Dal darı çok sık vermeyin. Onun yerine yulaf kullanın ödül yemi olarak.
Tüy donemindeydi ayrı olarak yulaf veriyordum baktım çok yemeye başladı kestim. Etrobac ,gervit-w ,BT amin forte kullanıyorum.Ayrica şu iki üç gündür ayaklarıda soğuk başka bir problemi yok aksine tüy döneminden çıktığı için daha neşeli ve hareketli iştahıda yerinde.Dal darıyi her zman vermiyorun yağlanma yapıyormuş diye en son 12 gün önce verdim.

Geri