Muhabbet Kuşum Neden Elimle Çiftleşmeye Çalışıyor ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
6 aylık muhabbet kuşum var. Elime asla çağırmayla gelmezdi bi aydır elimle çağırdım gelmeye başladı. ilk başta tırnakla oynadı sandım sonra tırnağıma gaga ata ata çiftleşmeye başladı. 2 3 kere oldu bu. Bazen aynalı salıncağa yapıyor. Ilık su koydum yıkandı. Arada bir ekşi elma veriyorum. Konuşmuyor henüz kısık sesle konuşuyor. Nasıl gecer kızgınlık uzun sürer mi ? Oyuncakları falan çok oynarken unutur mu ?

6 aylık muhabbet kuşum var. Elime asla çağırmayla gelmezdi bi aydır elimle çağırdım gelmeye başladı. ilk başta tırnakla oynadı sandım sonra tırnağıma gaga ata ata çiftleşmeye başladı. 2 3 kere oldu bu. Bazen aynalı salıncağa yapıyor. Ilık su koydum yıkandı. Arada bir ekşi elma veriyorum. Konuşmuyor henüz kısık sesle konuşuyor. Nasıl gecer kızgınlık uzun sürer mi ? Oyuncakları falan çok oynarken unutur mu ?
Ayna kullanmamalısınız. Kızgınlıkts böyle şeyler normal 1 aya geçer diye düşünüyorum eş alma imkanınız varsa alın

Bu dişi için sanırım. Kuşum erkek. Hava soğuk sürekli banyo yaptıramam. Hep elma da vermek istemem. Başka napabilirim acaba ?

maalesef yetişkin kuşların yanına yavru alınması sorunlar doğurabilir. Erkek kuş rahat bırakmıyor tepki vermediği sürece :(

Kuşum iyi anlaştığı arkadaşını vermek zorunda kaldık sonra küstü sanırım konuşmadı. Yeni yavru alırsam konuşturmaya çalışırım belki oda konuşur diye düşündüm. Yanlış mi düşündüm acaba ?

her kuş benzer eğitime açık olmuyor. Meraklı, dinlemeyi seven yavrulara göz atmanızı tavsiye ederim.

Geri