Merhaba. Yaklaşık 5-6 aylık bir muhabbet kuşumuz var. Yavruyken sahiplendik ve bize de çok alıştı elimizden ve kucağımızdan inmiyor. Dün akşam işten geldiğimizde saat 5-6 şıralarında uçtuktan sonra tıkanmış gibi sesler çıkardı biraz sakinleşince ses kesildi eski haline döndü. Daha sonra dışarı çıktık akşam 11 gibi eve geri geldiğimizde odasına girdik ve nefes alırken öttüğünü gördük. Başkaca ses çıkaramıyor ama sürekli nefes alırken ötüyor bu ötüşü istemsiz olarak çıkıyor. Dışkısına baktığımda normaldi. Kabarık duruyor ve gözleri heyecanlı bir halde. Nefes alamakta zorlandığını düşünüyoruz. Ortamını her zaman temiz tutarız. Neredeyse her gün tabanı temizler,Yemi suyu değiştiririz. 2 günde bir multi vitamin veriyoruz. Ölmesinden korktuğum için uyuyamadım tüm gece. Nefes alırken bu kadar zorlanması içimizi parçalıyor. tüm gece nefes alırken öttü. Ne yapmamızı önerirsiniz kronik olduğunu düşünmüyorum dün gözlemlediğimiz bir durum. Daha öncesindeki günlerde, Bir önceki gün akşamı ve dün sabah hiç bir solunum sorunu yoktu. Gözümüz gibi bakıyoruz. Antibiyotik başlamamız mı gerekir. Okuduğum sayfalar sorularda flagyl isimli bir ilaç önerilmiş? Ihlamur suyu önerilmiş? Odasında okaliptüs yağını kaynar suda tutun buharı iyi gelir yazılmış. Umarım kalıcı şekilde atlatabiliriz. Bu masumluğu bu zorlanması beni kahrediyor...