Merhaba arkadaşlar, kuşumu yaklaşık 1.5 sene önce aldım. İlk başlarda uçmasında herhangi bir sıkıntı yokken uçma yeteneğini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Uçma süresi azaldı ve en sonunda hiç uçamamaya başladı. Zıplayıp duruyor sadece. Kanatları ve kuyruğu ufaldı. Veterinere götürdüm, tüy değişiminde diyerek yolladı vitamin verdi. Vitamini kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra da askere gittim. Askerden geleli 1 ay olmasına rağmen yani muhabbet kuşum 7 ay içerisinde giderek daha kötüleşti. Oldukça geveze ve konuşkan olan muhabbet kuşum son 3 haftadır konuşmayı bıraktı. 12-13 kelime öğrenmiş olmasına rağmen hiç konuşmuyor. Kafes kapısı hep açık şekilde durduğundan ötürü kendisi arada zemine iniyor evde geziniyor. Hareket eden bir insan görünce hızlıca koşup kafesine giriyor ve kendimiz kafesten asla çıkaramıyoruz sürekli kaçıyor ve aşırı saldırganlaştı. Genel olarak uyur vaziyette kafesinde bekliyor ve ara ara sol kanadını tik varmış gibi çırpıyor. Başka veteriner bulmaya çalıştım ama kanatlı hayvanlara bakan veteriner bulamadım. Acaba bilgi sahibi olan arkadaşlarımız yardımcı olabilir mi ?
Son düzenleme: