Muhabbet kuşum neredeyse 1 senedir uçamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan romedon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

romedon

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, kuşumu yaklaşık 1.5 sene önce aldım. İlk başlarda uçmasında herhangi bir sıkıntı yokken uçma yeteneğini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Uçma süresi azaldı ve en sonunda hiç uçamamaya başladı. Zıplayıp duruyor sadece. Kanatları ve kuyruğu ufaldı. Veterinere götürdüm, tüy değişiminde diyerek yolladı vitamin verdi. Vitamini kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra da askere gittim. Askerden geleli 1 ay olmasına rağmen yani muhabbet kuşum 7 ay içerisinde giderek daha kötüleşti. Oldukça geveze ve konuşkan olan muhabbet kuşum son 3 haftadır konuşmayı bıraktı. 12-13 kelime öğrenmiş olmasına rağmen hiç konuşmuyor. Kafes kapısı hep açık şekilde durduğundan ötürü kendisi arada zemine iniyor evde geziniyor. Hareket eden bir insan görünce hızlıca koşup kafesine giriyor ve kendimiz kafesten asla çıkaramıyoruz sürekli kaçıyor ve aşırı saldırganlaştı. Genel olarak uyur vaziyette kafesinde bekliyor ve ara ara sol kanadını tik varmış gibi çırpıyor. Başka veteriner bulmaya çalıştım ama kanatlı hayvanlara bakan veteriner bulamadım. Acaba bilgi sahibi olan arkadaşlarımız yardımcı olabilir mi ?
WhatsApp Image 2021-09-06 at 22.05.08.jpegWhatsApp Image 2021-09-06 at 21.48.40.jpegWhatsApp Image 2021-09-06 at 21.45.39 (2).jpegWhatsApp Image 2021-09-06 at 21.45.39.jpegWhatsApp Image 2021-09-06 at 21.45.38.jpeg

Son düzenleme:
Merhaba, kuşun kabarması iyi görünmüyor. Bir çok nedenden kaynaklı kabariyor olabilir. Dışkılar da aslinda aşırı bozuk gibi değil ancak arkadaşlar da bir göz atsinlar. Üşütme durumu söz konusu gibi daha çok

Oyla 0
Kuşlar konusunda çok bilgili değilim. Hobi olarak besliyorum. Ama yazıya bir göz atmanızı öneririm. Belirtilerini en iyi siz anlarsınız zaten var mı yok mu.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Kuşlar konusunda çok bilgili değilim. Hobi olarak besliyorum. Ama yazıya bir göz atmanızı öneririm. Belirtilerini en iyi siz anlarsınız zaten var mı yok mu.
Bilgilendirme için teşekkür ederim, siz biyotin kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız hangisini tavsiye edersiniz ? Ben de deneyeceğim

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Bilgilendirme için teşekkür ederim, siz biyotin kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız hangisini tavsiye edersiniz ? Ben de deneyeceğim
Ben genelde doğal yolları tercih ediyorum ilaçtan önce her zaman meyve sebze denemeyi tercih ederim. Şu ana kadar da bi sorun olmadı çok şükür. O yüzden maalesef yardımcı olamayacağım bu konuda :( İsterseniz yeni bir konu açıp sorun.

Oyla 0
Ben genelde doğal yolları tercih ediyorum ilaçtan önce her zaman meyve sebze denemeyi tercih ederim. Şu ana kadar da bi sorun olmadı çok şükür. O yüzden maalesef yardımcı olamayacağım bu konuda :( İsterseniz yeni bir konu açıp sorun.
Hocam sadece forum içi link önerimi kurallar gereği uygundur. Farklı bir siteye yönlendirme yapmazsanız sevinirim.
* B kompleks vitaminlerde azda olsa biotin olur. Tolyamin forte, Bt amin forte, quiko bio tercih edilebilir.

Oyla 0
Selamlar,
@Doğanay Y. abi bu forum vesilesiyle anladıklarımızı biraz paylaşak isteriz... Bir hatamız olursa düzeltiniz lütfen...
İsterseniz forumdaki şu konulara bir bakınız;

Bu konulara bakmanızı öneririz...

İmkanınız varsa muhabbet kuşunuza daha geniş bir ev alın...
Tünekleri tahta tünek yapmalısınız...
Doğal ve taze yem vermelisiniz...
Kapısı daima açık olsun...

Sipurilina kullanabilirsiniz..
Perilla tohumu, keten tohumu, kenevir tohumu verebilirsiniz...
Mama hazırlayın sebzelerle zeytinyağı kullanın...
Bir kuş daha olsa daha iyi olacaktır...
Örnekleri var toparlar inşaAllah...
Takviye ve ilaç gerekirse bilen abiler yazar zaten...

Oyla 0
tüy sorunundan daha önemlisi, kuş genellikle böyle mi yoksa o an denk mi geldi?

kuşta zayıflama (jilet göğüs, kuruma ) var mı?

Screenshot_20210908-225009_Samsung Internet.jpg

Oyla 0
Geri