Muhabbet kuşum net konuşmuyor

Mehmet Emre Bayar

iyikus.com Üyesi
Herkese iyi bayramlar. 2 aylık bir muhabbet kuşum var. Bana çok alıştı. Konuşmaya da başladı. Şaşkın, babacım, babişko(bunu nereden öğrendi bilmiyorum ) cici kuş deyip öpücük atıyor. Ancak bunu öter gibi söylüyor. Zamanla mı netleşir. Netleşmesi için ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, Kısa sürede büyük işler başarmışsınız. Konuşturmak gerçekten çok zor bir eğitimdir.
Netleşme işi hem zamanla oluyor, hemde sizinle ilgili. Tane tane, vurgulu söylemeniz gerekiyor kelimelerinizi.

Oyla 0
Bu aralar vaktim bol. YouTube den konuşturma eğitimi açıyorum bazen. Bazen de ben konuşuyorum. Umarım netleşir. Sanırım bu iş biraz da hayvanın karakteri ile ilgili. Her olumlu tepkisi ile kendini biraz daha sevdiriyor.

Oyla 0
Cümleler kurmaya başlamak gerekiyor bir kaç kelimeden sonra. Örneğin cicikuş içeren bir şeyler. Sen cici misin? cici kuş kim? gibi gibi. Tabi karakterin etkisi çok yüksek. Konuşacak, meraklı kuş kendini ilk günden belli eder.

Oyla 0
Netleşecektir zamanla.Ama dediniz gibi bazı karakterler ötmeye karışık konuşmaya çalışıyor bende de var bitane ondan☺️☺️Galiba hepsini bir arada yapmaya çalışmaktan beyni yakıyorlar Ama bu kadar kısa sürede konuşmaya başlaması güzel Yeni kelimelerle devam edin ara vermeden.Ve siz konuşmaya devam edin kayıtlardan daha çok.

Oyla 0
Aradan geçen sürede kuşum net konuşmaya başladı. Ancak bunu yazmam buradan bunu anons etmek değil elbette:)). Sadece tecrübelerimi paylaşmak. Konuşturma sürecinde hem YouTube deki konuşan kuşları dinletmiş, hem de kendim alıştırma yaptırmıştım. Şu dikkatimi çekti ki, kuş konuşan kuşlara daha çok tepki veriyor ve onlardan daha çabuk öğreniyor. Sanırım bu konuşmalar ona ötme gibi geliyor. Benim anladığım kısa sürede konuşmasının nedeni bu. Öğrendikten sonra da gerisi geliyor zaten. Konuşturma eğitimi yapan herkese kolay gelsin.

Oyla 0
Çok teşekkürler geri bildiriminiz için. Umduğunuz gibi konuşmaya başlamasına mutlu oldum. Ayrıca bahsettiğiniz yöntem içinde teşekkürler. Muhakkak yardımcı dokunacaktır. Sağlıcakla kalın

Oyla 0
Geri