Muhabbet kuşum sebze meyve yemiyor yardımcı olur musunuz ?

Kuşsever0206

iyikus.com Üyesi
Yavru oğlum gayet hareketli ve sağlıklı fakat elimden yem yemeyi çok sevdiği için bazen elimle yem verirken aralarda kandırıp havuçları küçük parçalarla veriyorum ama yemiyor . Elma havuç brokoli denedim ama hiç birini kafesine assam da elimle versem de yemiyor . Nasıl alışabilir meyve ve sebzelere ? Sadece yem yemesini istemiyorum . Yemini çok severek yiyor

Ünal vlog diye youtuber var onun böyle videosu var kuşumu nasıl meyveye sebzeyw aşıştırırım diye izlemenizi tavsiye ederim ayrıca belki verdiniz şeyin tadını sevmiyor mesala benimki elma yemez ama maydanoz sapına bayılır

Oyla 0
Meyve sebzeleri önce rendeleyip ardından küçük küçük doğrayın (yem tanesi kadar olucak). Daha sonra bir tane mamalığa koyup kafesine asın. Üzerine biraz yem serpiştirin. ilk başlarda yanaşmayabilir ama illaki ilgisini çekicek..

Buda işe yaramazsa meyve sebzelerin suyunu sıkın ve tam dolu suluğa bir çay kaşığı ekleyin. Mesela havucun suyunu sıkmak için önce rendeleyin ardından avucunuza alıp tabağa sıkın. Diğer meyve sebzeleride aynı şekilde suyunu çıkarabilirsiniz ;)

Oyla 0
İnce, max 5-6 cm uzunluklarında jülyen doğranmış sebzelerinizi geniş bir tabakta kafes tabanında sunabilirsiniz. Max 2-3 saat kalabilir. Genelde alaka gösterirler.

İçerisine hazır mama katabilirsiniz, tam yumurtayı çatalla minik parçalara ayırarakta sunabilirsiniz.

Oyla 0
İnce, max 5-6 cm uzunluklarında jülyen doğranmış sebzelerinizi geniş bir tabakta kafes tabanında sunabilirsiniz. Max 2-3 saat kalabilir. Genelde alaka gösterirler.

İçerisine hazır mama katabilirsiniz, tam yumurtayı çatalla minik parçalara ayırarakta sunabilirsiniz.

Çatalla yiyecek ya kuşlar jülyen doğranması önemli tabi :D

Oyla 0

Peki çok teşekkür ediyorum yorumunuz ve yardımınız için öyle deneyeceğim

Oyla 0
Meyve sebzeleri önce rendeleyip ardından küçük küçük doğrayın (yem tanesi kadar olucak). Daha sonra bir tane mamalığa koyup kafesine asın. Üzerine biraz yem serpiştirin. ilk başlarda yanaşmayabilir ama illaki ilgisini çekicek..

Buda işe yaramazsa meyve sebzelerin suyunu sıkın ve tam dolu suluğa bir çay kaşığı ekleyin. Mesela havucun suyunu sıkmak için önce rendeleyin ardından avucunuza alıp tabağa sıkın. Diğer meyve sebzeleride aynı şekilde suyunu çıkarabilirsiniz ;)
Meyvelerin suyunu sıkmak hiç aklıma gelmemişti çok güzel bir tavsiye çok teşekkür ederim deneyeceğim

Oyla 0
Çatalla yiyecek ya kuşlar jülyen doğranması önemli tabi :D
:D

Tabana koyulan banyoluğa yukardan damlama gereci yapıp dikkatlerini çekme mantalitesidir bu. Severler dikkat çekici didiklemelik şeyleri. Mevzu dikkatlerini çekmektir:giggle:

Birçok kuşumda deneyip olumlu geri dönüş almadığım şeyi önermem pek...

Güdüler benzerdir, tepki benzerliği bu sebeple yüksek olasılık taşır.

Oyla 0
:D

Tabana koyulan banyoluğa yukardan damlama gereci yapıp dikkatlerini çekme mantalitesidir bu. Severler dikkat çekici didiklemelik şeyleri. Mevzu dikkatlerini çekmektir:giggle:

Birçok kuşumda deneyip olumlu geri dönüş almadığım şeyi önermem pek...

Güdüler benzerdir, tepki benzerliği bu sebeple yüksek olasılık taşır.
Ben ikisini de deneyeceğim en son olarak olmazsa da suyunu sıkma olayını yapacağım her ikinizin de fikirleri ve tecrübeleri benim için çok önemli . Oğlum hangisine kanarsa ve meyve sebze tüketirse o yoldan devam ederim . Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için

Oyla 0
Geri