Muhabbet kuşum sürekli kusuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asligibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asligibi

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 3-4 gündür sürekli kusuyor köpüklü ve kokulu kusmuk ve oldukça halsiz kuşum dişi ve 10 aylık.1 ay önce eşsiz yumurta yaptı 2 tane o zamandan beri kuşum bi türlü düzelmedi lütfen yardımcı olun veterinere götüremiyorum sürekli kusuyor kustuğunu yiyor üstü başı kanatları hep kusmuk.Kursağında sertleşme yok yeni yumurtada yok..

Ekli dosyalar

• 17281BFE-E96C-45EE-AF80-A5F818E4BA4D.jpeg
    17281BFE-E96C-45EE-AF80-A5F818E4BA4D.jpeg
    976.7 KB · Görüntüleme: 5
Muhabbet kuşum 3-4 gündür sürekli kusuyor köpüklü ve kokulu kusmuk ve oldukça halsiz kuşum dişi ve 10 aylık.1 ay önce eşsiz yumurta yaptı 2 tane o zamandan beri kuşum bi türlü düzelmedi lütfen yardımcı olun veterinere götüremiyorum sürekli kusuyor kustuğunu yiyor üstü başı kanatları hep kusmuk.Kursağında sertleşme yok yeni yumurtada yok..
Kopuklu kusmuk kursak iltihabina isarettir. Kursakta iltihabi olabilir. Konu hakkinda deneyimli arkadaslar yazacaktir merak etmeyin. Size tavsiyem yakininizda veteriner varsa ona danismaktir.

Oyla 0
Koronadan dışarı çıkamıyoruz yoksa en az 40 kez götürmüştüm internetten tedavisini bulmaya çalışıyorum.Teşekkürler

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun. Sitemizde bir çok konu mevcut yardım alabileceğiniz. Biraz arama yaparak sorununuza cevap bulabilirdiniz. Sizin için bir link ekleyeyim:
Muhabbet Kuşu Kusma Sorunu ve Tedavisi
Üstte ki linkteki bir çok sebep kokulu kusmasına sebep olabilir. Ciddi bir durumdur ve tedavi edilmelidir.
Mikostatin ya da triflucan bulunabilirse iyi gelecektir diye düşünüyorum. Kursak mantarının biraz ilerlemesiyle kokulu kusmalar sıklaşıyor.

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun. Sitemizde bir çok konu mevcut yardım alabileceğiniz. Biraz arama yaparak sorununuza cevap bulabilirdiniz. Sizin için bir link ekleyeyim:
Muhabbet Kuşu Kusma Sorunu ve Tedavisi
Üstte ki linkteki bir çok sebep kokulu kusmasına sebep olabilir. Ciddi bir durumdur ve tedavi edilmelidir.
Mikostatin ya da triflucan bulunabilirse iyi gelecektir diye düşünüyorum. Kursak mantarının biraz ilerlemesiyle kokulu kusmalar sıklaşıyor.
Gördüm konuyu fakat tedavisi yazmıyor bu ilaçları temin ettiğimde nası kullanacağım ve kursağında bi sorun var gibi gözükmüyor keyfi oldukça yerinde hasta gibi de değil üşütmüş olabilir mi veya bi gıdaya alerjisi?

Oyla 0
Bahsettiğiniz belirtiler genelde kursak mantarı olan kuşlarda sıkça gözlemlenebiliyor. Tam teşhis kusmaya göre bizim koymamız elbette mümkün değil. Veteriner tarafından tespit edilebilir. Burada sadece bu durum gözlemlendiğinde olabilecek durumlardan bahsedebiliyorum. Yediği bir gıdadan dediğiniz gibi zehirlenmiş olabilir, alerjiside olabilir elbette ama kısa bir sürede geçmesi ve tekrarlamaması gerekir. Eğer kusma durumu geçmiş ise anlık dediğiniz gibi bir sorun olabilir.

Kokulu ve köpüklü kusma durumu bana kalırsa ciddi bir rahatsızlık belirtisi. Öyle ki ilerlemiş vakalarda kokulu ve köpüklü kusmalar gözlemleniyor. Ürün temin edilirse kullanımı hakkında bilgi sunabiliriz. Örneğin triflucan şurup şeklinde. Ağızdan 1 damla ya da suluğuna 6-7 damla arası kullanılır. 5 gün boyunca. Mikostatin ise 4 gün kullanmak yeterli olacaktır. Biraz daha ağır bir ürün olduğundan ağızdan verilecekse biraz suyla seyreltilmeli ya da direk suyuna eklenmelidir.

Oyla 0
Geri