Muhabbet kuşum sürekli kusuyor

alicankurt82

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum sürekli salyali sekilde kusuyor ama bir haftadır böyle devam ediyor suyunun içine sirke damlattim ama.fayda gostermedi

Merhabalar, öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.

Durumunuz müsait ise veterinere görünmenizi öneririm.

Bunun haricin de aşağıda ki konuları inceleyin lütfen:

Thread 'Muhabbet Kuşu Kusma Sorunu ve Tedavisi' Muhabbet Kuşu Kusma Sorunu ve Tedavisi

Thread 'Muhabbet Kuşları Neden Kusar?' Muhabbet Kuşları Neden Kusar?

Eğer durumunuz yok ise ve daha fazla bilgiye ihtiyacınız var ise, bu konu da yetkin arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.

@Doğanay Y.

@Ümit T.

Oyla 0
Valla nazar değmesin canavar gibi sabah mutlu ötüyor dışarı cikariyorum oyun oynuyor yalnız yeşil bir topu var ona kusuyor eşi sanıp ona kustugunu dusunuyorum

Oyla 0
Valla nazar değmesin canavar gibi sabah mutlu ötüyor dışarı cikariyorum oyun oynuyor yalnız yeşil bir topu var ona kusuyor eşi sanıp ona kustugunu dusunuyorum
Mutluysa çok ciddi bir hastalığı yoktur. Oyuncağına kusması normaldir. Erkek kuşlar kızıştıkları zaman çokça bu hareketi yaparlar. Yem kusması normaldir ama salyalı kusma normal bir durum değildir. Muhtemelen çok kustuğundan dolayı kursak mantarı oluştu ve bundan dolayı salyalı kusuyor. Eczaneden “Triflucan” alıp kullanmanızı öneririm ama ben ilaç konusunda yetkili biri değilim. Olmayan bir hastalık için ilaç kullanmak da yanlış olur. Kuşun bünyesini zayıflatır. @Doğanay Y. ve @Ümit T. abileri konuya yönlendirdim. Onlar daha kesin konuşacaktır. Şu anda onların yanıtını beklemenizi öneririm. Çok ciddi, acil bir hastalığı yok zaten. Geçmiş olsun.

Oyla 0
Düşündüğünüz ve gözlemdeğiniz gibi sağlığından yana bir şüpheniz yok ise, ve oyuncağına kur yaptığını düşünüyorsanız. Muhtemelen kızışma dönemi yaşıyordur kuşunuz. Eğer kızışmadan kaynaklı bir durum var ise eş almanız en sağlıklı çözüm olacaktır. Üstte ki mesajda da belirttiğim gibi; linkleri incelediğiniz de kuşunuzun nasıl bir durum da olduğunu daha da netleştireceksinizdir.

Bunu mümkünse kısa bir video ile de destekleyebilirsiniz isterseniz.

Haricin de yukarı da yazdığım mesaj geçerlidir.

(y)

Oyla 0
Ben siirte uzman cavusum burdaki veternerler hiç bir şekilde özen gostermyr ve muhabbet kuşum bir evlat gibi olduğu için açıkçası korkyrm burdaki vetrnilerden
Kuşlardan anlamayan bir veterinere götürdüğünüzde direkt Baytril verip yollar zaten. Veterinerlerin %95’i kuştan anlamıyor. Kanatlı veterineri bulmak gerçekten zor. Veterinere gerek yok, biz hallederiz. Bu arada kuşunuzun oyuncağını çıkarmanızı öneririm. Muratsani’nin dediği gibi eş almanız daha iyi olacaktır. Oyuncağına sürekli kusarsa rahatsızlığı tekrarlayabilir çünkü.
Suan elimde bir video var ama boyutu çok büyük olduğu için yukleyemiyorum
Aşağıdaki siteye yükleyip linki paylaşabilirsiniz.

Oyla 0
Merhaba, dışkılar çok kötü sayılmaz ama salyalı kusma ilerleyen kursak enfeksiyonu ya da mantar belirtilerinde ortaya çıkıyor. Veterinere danışılması gereklidir. Ciddi olabilir.

Oyla 0
Merhaba, maalesef bu tip gruplar forumları olumsuz etkiliyor. Bu nedenle site imkanlarını kullanarak iletişimde kalıyoruz. Bir eksiği yok.

Oyla 0
Merhaba, dışkılar çok kötü sayılmaz ama salyalı kusma ilerleyen kursak enfeksiyonu ya da mantar belirtilerinde ortaya çıkıyor. Veterinere danışılması gereklidir. Ciddi olabilir.

Doğanay dikkatli bakarsan aralarda değişik dışkılar var. Benim tavsiyem sulphamezathine ve fungostatin. 5 gün sulphamezathine ardından duruma göre fungostatin.

Birde hangi marka yem kullanıyorsunuz acaba? Yem artıklarına bakılırsa yeminiz kötü bir yem. Bu yüzden en kısa zamanda yeminizide değiştirmenizi önericem. Garden mix, beaks, bonnie, vivid, bravo 302. Bu yemlerden birini sipariş edip kullanabilirsiniz. Yalnız bu yemlerin balsız meyvesiz olanlarını tercih edin. Yani içerisinde herhangi bir tatlandırıcı aroma yada boyalı ekmek parçacıkları olmasın....

Oyla 0
Geri