Muhabbet kuşum tık tık çıkarıyordu & vik vik ses çıkarmaya başladı

archon62

iyikus.com Üyesi
Merhaba Arkadaşlar bu kuşum 1 ay önce tıktık sesi çıkarıyordu ve ağzı kokuyordu.
Mantar diye triflucan verdim ve ağız kokusu geçti fakat bu tıktık sesi geçmedi.
Son 3-5 gündür yeni bir ses çıkarmaya başladı nadir bir şekilde akşamları yanına geldiğimde ara sıra..
Solunum hastalığından şüpheleniyorum neşesi ortalamanın biraz altında işhtahı da gene öyle. Aşağıya videolar bırakıyorum.
Veterinere gidemem eczaneden ilaç temin edebilirim Monodoks ya da Tetradoks siz ne diyorsunuz yanlız 4-5 gün zamanım var

1 ay önceki tık tık ses çıkarma hali: 10 Mayıs 2022

1 haftadır çıkarttığı vik vik sesi: 13 haziran

Şuan ki dışkısı: 13 haziran dışkı

monodoks ya da tetradoks kullanılabilir ancak dozunu bilmiyorum

ben olsam ilaveten flagyl şurup da alır yukarıdaki ilaçla aynı anda kullanırım. bu da reçeteyle eczanede satılır

Evet ama veterinere gidemiyorum ve eczanelerin ilaç deposunda bu ilaçlar var. Anladığı kadarıyla reçete ile satılıyor fakat kuşlar için nasıl bir reçete alırız

Tedavi gerekmiyor veteriner için, doğrudan eczaneden alır gibi ilaç temin edebilirsiniz. Sosyal medyada ilaç ismiyle aratma yapip satanlara da ulaşabilirsiniz

Param yok ama kuşumun da ölmesini istemiyorum

bu durumda ismini yazdığıniz reçeteli eczane ilaçlarından temin edebilirsiniz. flagyl de mutlaka yazdırın doktora

@Malkoçoğlu , arkadaşımızın bütçesi kısıtlı deneme yanılma yapmayalim. doksisiklin yerine önerebileceğin makrolid grubu beşeri antibiyotik var mı?

bu durumda ismini yazdığıniz reçeteli eczane ilaçlarından temin edebilirsiniz. flagyl de mutlaka yazdırın doktora

@Malkoçoğlu , arkadaşımızın bütçesi kısıtlı deneme yanılma yapmayalim. doksisiklin yerine önerebileceğin makrolid grubu beşeri antibiyotik var mı?

Deneme yanılmadan ziyade burada önemli olan erken müdahale etmek. Bir ay önce başlamış solunum enfeksiyonuna doğru ilaç kullanılsa bile etkili olması zor.. İlaçalr birazda bu yüzden işe yaramıyorlar..

Yinede tedavi denenmek zorunda.. Hem makrolit hemde doksisiklin aynı anda kulalnılsa daha iyi olur bence.. Monodoks ve macrol şurup ikisi beraber kullanılabilir...

Monodoks aldım
RöhnfriedEntrobac Probiyotik ve RöhnfriedGervit-w Multivitamin temin edeceğim kullanım dozları nasıl olmalı ustalar cevap verir mi? @Malkoçoğlu @neanderthalensis
Entrobac probiyotik ve haftanın 2-3 günü verilebilir. Suyuna 0,3 gram eklenmelidir. Mamada tercih edilirse mutlaka yarım gram ekleyin.
Gerwit ise haftada 1 ya da 2 gün suyuna 10 damla civarı eklemek yeterli olur. Doğrudan mamaya da eklenebilir.

Tam dolu suluğa, monodoks kapsülün iç tozundan 2 pirinç tanesi kadar ekleyip 5-10 dakika iyice karıştırıp verilicek.. İlaçlı su 6 saatte bir tazelenicek ve en az bir hafta kullanılıcak...

İlaç kullanım süresi boyunca kafeste gaga taşı, kuş kumu, mineral blok gibi şeyler çıkarılıcak.. İlacın etkisini azaltmaması için....

Geri