Muhabbet kuşum yem yemiyor su içmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elif86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif86

Yeni Üye
Acil yardım edebilir misiniz kuşum felç sürekli olarak düşmeleri vardı felci tam azaldı derken şimdi hiç yemek yemiyor su içmiyor halsiz Kortizon ve dekort kullandık şimdi FUNGİZONE adlı bi ilaç önerdi komşumuz kullanmalı mıyım daha iyi anlamanız için dışkısını da paylaşacağım lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

• 9E040E6C-6184-4680-9224-99CF1180D7BA.jpeg
    9E040E6C-6184-4680-9224-99CF1180D7BA.jpeg
    995.5 KB · Görüntüleme: 10
kortizon ve dekort dediğiniz steroid türevlerini uzman kanatlı hekimi vermedikçe kullanmanızı önermem , çok tehlikeli ilaçlardır. fungizone da faydalı olmayacaktır

daha çok dışkı fotosu ve mümkünse kuşun videosunu paylaşırmısınız? dışkılar hep bu şekilde mi? felçten kastınız tek taraflı ayak/kanat tutulması mı yoksa komple felç gibi mi? bu sorun ne zamandır devam ediyor?

aşağıdakilere benzer dışkılama oluyor mu?

Screenshot_20210228-141509_Samsung Internet.jpgScreenshot_20210228-141442_Samsung Internet.jpg

Son düzenleme:
Oyla 0
Ayakları tutmuyor özellikle geceleri uykusunda birden yüksek ses çıkararak olduğu yerde ters dönüyor kanatları tutuluyor dışkısını daha fazla paylaşamıyorum çünkü artık günde bir ya da 2 defa yapıyor suya bayılırdı şimdi zorla içiyorum dışkısı siyaha dönük koyu yeşil sanki slime gibi normal dışkıdan çok farklı

Oyla 0
bu tarz ciddi rahatsızlıklarda uzaktan yorum yapmak çok sağlıklı olmaz ancak kuşta "kronik salmonella" denilen ve antibiyotik kullanımı gerektiren bakteriyel enfeksiyon olabilir.

ilaç veteriner kliniklerinde satıldığı için öncelikle bir hekimle görüşmenizi öneririm.

Oyla 0
Götürmediğim veteriner kalmadı ne yazık ki kimse uğraşmak istemiyor hepsi birbirine yönlendiriyor ya da çare yok diyor. En azından yem yemesi için ne yapabilirim ya da meyve yeşillik ne verebilirim

Oyla 0
Götürmediğim veteriner kalmadı ne yazık ki kimse uğraşmak istemiyor hepsi birbirine yönlendiriyor ya da çare yok diyor. En azından yem yemesi için ne yapabilirim ya da meyve yeşillik ne verebilirim

kortizon ve dekort'u ne zaman bıraktınız, kuşun videosunu paylaşırmısınız, kuş ne zamandır hasta?

Oyla 0
Kortizonu bırakalı bir ay oldu dekortu ise 5 gün kadar oldu kuşum 2 gündür yeme içme sorunu var. Video nasıl paylaşılıyor hiç bilmiyorum. Bugün araştırırken buldum burayı ama fotoğrafını paylaşabilirim.

Ekli dosyalar

• DB746F7F-81F5-4E92-9728-9C62A749FDA1.jpeg
    DB746F7F-81F5-4E92-9728-9C62A749FDA1.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 14
  • FC40B146-C4B2-479A-9771-4E138711D112.jpeg
    FC40B146-C4B2-479A-9771-4E138711D112.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 14
Oyla 0
Eczaneden supradyn all day efervesan tablet alın. Tableti ezip toz haline getirin ve tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla ekleyin.. Bugün vitaminli suyunu içsin..

Ayrıyetten haşlanmış yumurtanın sarısını ılık suyla muhallebi kıvamına getirin. İçine varsa biraz mısır unu, pirinç unu ekleyin. Hatta rondonuz varsa yemini rondodan geçirip toz yapın onuda ekleyin. Bu şekilde bir mama hazırlayıp çay kaşığı ile ağzına damlatın yavaş yavaş ne kadar yedirebilirseniz.. Hatta içine birazda supradynli sudan ekleyebilirsiniz..

Öncelikle bunları acilen bugün yapın. Kuşun mutlaka beslenmesi gerekiyor..

Pazarteside veterinerden enrofloksasin etken maddeli bir antibiyotik alın. Kullanımını yazarız. Hatta bir tanede sulphamezathine alın ilk onunla başlayalım daha hafif..

Şunuda ekliyeyim kortizon ve dekort kullanmanız kesinlikle hata olmuş. Kuşu daha kötü yapar bunlar.. Kuşun şuanki halide ciddi görünüyor herşeye hazırlıklı olun.. Ama Allah'tan ümit kesilmez hiç bir zaman biz elizmizden geleni yapalım...

Oyla 0
Dediğiniz tarifi denedim kendi isteğiyle yemedi ama gagasına tutuşturdum biraz inşallah iyi gelir yarın da eczaneden supradyn alıp deneyeceğim çok teşekkür ederim

Oyla 0
Eczaneden supradyn all day efervesan tablet alın. Tableti ezip toz haline getirin ve tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla ekleyin.. Bugün vitaminli suyunu içsin..
Bu Supradyn Efervesan Tableti sağlıklı kuşa da verebilir miyiz?

13 vitamin 9 mineral hiçte fena durmuyor ama Koenzim Q10 düşündürdü..

Oyla 0
Önerilenler haricinde bira mayası ve kekik çayı uygulamaları iştah açacaktır. Bira mayası Aviyeast alınabilir, düşük bütçeli bir üründür.

Oyla 0

Oyla 0
Geri