Muhabbet kuşum yem yemiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gamze_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gamze_

iyikus.com Üyesi
Kuşum 3 aydır bizimle, geldiğinden beri aynı marka yemi kullanıyorum. Fakat yaklaşık 3 gündür çok az yem yiyor. Hareketliliğinde, ötüşünde ya da su içişinde herhangi bir azalma yok. Yemin tazeliğini de kontrol ettim. Sizce sebebi ne olabilir, başka bir yeme geçmeli miyim?

pakette bir sorun olabilir.bayat olmadığını nasıl anladınız?garden mixin çok çeşidi var.kazayla farklı bir çeşit almış olabili rmisiniz
Diğer paket bitmeden önce aldım birebir aynı ona eminim. Pakette yazan üretim tarihinin üstünden henüz bir ay geçmiş tazedir diye düşünüyorum. Bir de bu sitedeki bir yazıda su deneyi diye bir şey görmüştüm onu yaptığımda da temiz çıktı.

Oyla 0
Kis aylarinda yemek ve su seviyeleri daha az tuketiyor diye okumustum daha onceden ama yem degisikliginide kontrol edebilirsiniz bide disardan yiyorsa yemde yemekte azalabilir fikrimce

Oyla 0
Yem yememe sebebi ürünle alakalı ise yeni yem gerekiyor. Benelux üretici yemi öneririm size. Sizin yeminiz darı ağırlıklı olduğundan bir bıtkınlık durumu söz konusu olabilir. Yumurta maması hazırlıyor musunuz acaba? onu tüketimi nasıl?
Dışkısı nasıl görünüyor?

Oyla 0
Yem yememe sebebi ürünle alakalı ise yeni yem gerekiyor. Benelux üretici yemi öneririm size. Sizin yeminiz darı ağırlıklı olduğundan bir bıtkınlık durumu söz konusu olabilir. Yumurta maması hazırlıyor musunuz acaba? onu tüketimi nasıl?
Dışkısı nasıl görünüyor?
Dışkısı gayet sağlıklı ama yumurta mamasını çok uğraşmama rağmen bir türlü sevdiremedim.

Oyla 0
Eğer tüketim çok düşük ise elle besleme maması alıp aparatla beslemek gerekebilir. Çok riskli bir süreç aslında beslenmeyi kesmesi. Bu tip durumlarda en sağlıklı yorumu veteriner kontrolleri verebilir.

Oyla 0
Sağlık sorunları habercisi olabileceği gibi dönemsel bir durumu da işaret ediyor olabilir. Biraz gözlem yapmakta fayda var.

İç parazitler bu gibi durumlara sebep olabiliyor bazen. Önlem olarak sitraks şurup ağızdan 1 damla olarak verebilirsiniz.

Bunun dışında Doğanay hocamında söylediği gibi;

Bu ürüne geçiş yapabilirsiniz.

Çeşitli yeşil sebzeleri küçük jülyen doğrayarak geniş bir kapta, içerisine hazır mamanızdan ekleyerek ve varsa yabani sağlık tohumlarından, ya da normal tohumdan çok az miktarda serpiştirerek kafes tabanlığına bırakabilirsiniz. İçerisine havuç rendelemeyi unutmayın.

Büyük sebze parçaları dikkatini çekecektir, böylelikle istemeden de olsa mamanızın tadına da bakmış olacaktır. Hazır mama kullanmıyorsanızda aynı yöntemi deneyebilirsiniz diğer ilavelerle.

2-3 gün, tabanda ortalama 2 saat kalması kaydıyla deneme yapın.

Oyla 0
Sağlık sorunları habercisi olabileceği gibi dönemsel bir durumu da işaret ediyor olabilir. Biraz gözlem yapmakta fayda var.

İç parazitler bu gibi durumlara sebep olabiliyor bazen. Önlem olarak sitraks şurup ağızdan 1 damla olarak verebilirsiniz.

Bunun dışında Doğanay hocamında söylediği gibi;

Bu ürüne geçiş yapabilirsiniz.

Çeşitli yeşil sebzeleri küçük jülyen doğrayarak geniş bir kapta, içerisine hazır mamanızdan ekleyerek ve varsa yabani sağlık tohumlarından, ya da normal tohumdan çok az miktarda serpiştirerek kafes tabanlığına bırakabilirsiniz. İçerisine havuç rendelemeyi unutmayın.

Büyük sebze parçaları dikkatini çekecektir, böylelikle istemeden de olsa mamanızın tadına da bakmış olacaktır. Hazır mama kullanmıyorsanızda aynı yöntemi deneyebilirsiniz diğer ilavelerle.

2-3 gün, tabanda ortalama 2 saat kalması kaydıyla deneme yapın.
Tamamdır önerilerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.

Oyla 0
Geri