Muhabbet kuşum yere düştü, kusuyor, iç kanama mı var?

Mvşprnss

iyikus.com Üyesi
Bugün kuşum perdeden kafesin üstüne doğru uçarken tutukamadı ve yere düştü, pat diye bi ses geldi. İlk başta iyiydi yerden aldım koydum oynatmaya çalıştım ama durgundu. Yarım saat sonra falan kusmaya başladı. Kusmuğunda beyaz renkli salya öğütülmemiş yem vardı ve kötü bir koku da vardı. 15 dakika boyunca durmadan kustu. Kafasının etrafına yapıştı. Gözünün birisi kırmızı renk oldu. Fotoğrafını koyacağım o hali çok endişelendirdi. Fakat sonrasında yem uzattığımda yem yedi, yemliğe gidip kendi de yedi, su içti, salıncağa zıpladı kardeşleriyle kavga bile etti her zamanki gibi. Bazen gözlerini kapatıp durgun halsiz bir şekilde bekliyor bazense gözlerini açıp yem yiyor hareketleniyor hafifçe. Az önce 5 saat sonrasında yine kustu uyurken. Çok endişeliyim umarım iç kanama yoktur. Çok korkuyorum bi şey olcak diye Allah korusun. Sizce neyi var yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

• BC97D909-F17D-4ECA-8579-FA3C9E372A7A.jpeg
    BC97D909-F17D-4ECA-8579-FA3C9E372A7A.jpeg
    913.2 KB · Görüntüleme: 13
Az önce tanıdığımız bi kuşçuyu aradık, düştüğünü ve kustuğunu anlatınca ve bu fotoğrafını görünce %80 ölür dedi. Sonrasında yem yediğini salıncaklara çıktığını vs anlatınca %90 ölmez o zaman inşallah dedi. Ne düşünmeliyim sizce. Çok korkuyorum Allah korusun bi şey olcak diye

Oyla 0
Yeni gördüm konunuzu kusura bakmayın. Ölmez ama veteriner kontrolü gerektirir acil. Böyle durumlarda beklemeden veterinere götürünüz.

Oyla 0
Çevremizde kuşlardan anlayan bir veteriner yok maalesef köyde yaşıyorum ben şu anda da kapalıdır zaten. Ne yapmam gerekiyor iç kanaması var mı sizce? Umarım bi şey olmaz çok korkuyorum başında bekliyorum. Acaba yem yedirmem ve su içirmem zarar verir mi ona iç kanaması varsa. Veterinere götürmek dışında neler yapabilirim

Oyla 0
Ben iç kanama olduğunu sanmıyorum ve ölüceğinide düşünmüyorum. Zaten toparlamış biraz, yarına daha iyi olur.

Oyla 0
Geri