Muhabbet kuşum

Minişninja

iyikus.com Üyesi
Kuşum hasta bugün oğlum farketmiş İshal yapmış birz öncede ben baktım karnında şişlik var iki kız kuşlar ayrı kafeste normalde hiç hele gelmez öyle duruyor ne yapmam lazım çok endişeliyim

Kuşunuzun peçete üzerine yapılmış dışkı görseli ile şişliğe ait görsel ve kısa bir video yükler misiniz

Oyla 0
Dışkılar iyi değil. Keza şişlikte normal bir durum değil.

Süreç daha kötüye gitmeden istanbulvet gibi kanatlılardan anlayan iyi bir veterinere göstermenizi öneririm şahsen

Oyla 0
Kist gibi oluşumların sebep olacağı gibi farklı durumlarda buna neden olabilir.

Burada elimizden geleni elbette yapabiliriz önerilerle, fakat kuşunuzun durumu önerilerden öte bir durum ne yazık ki. Bu sebeple doğru teşhis edilmesi elzem.

Muayene sonrası tedavi bilgisi verilecektir size, keza ihtimallerde. Buna göre tedaviyi alıp almamak sizin seçiminiz olacaktır.

Vakit kaybetmemenizi öneririm.

Bahsettiğim veteriner cmt. Günü de açık. Yasak, sizi kapsamayacaktır bildiğim kadarıyla. Önceden randevu almanız gerekmektedir tabi.

Oyla 0
merhaba, mutlaka veteriner kontrolü gerekiyor. Çok geçmiş olsun

Oyla 0
Birşey yapılabilir mi internette baktığımda kist vs diyor pek birşey yapılamayacağı

bu durumlarda internetteki tavsiyeler yanıltıcı olur. şişliğin malign/benign tümör oluşumları dahil bir çok nedeni olabilir. kanatlıdan anlayan, röntgen ve laboratuvar analizi yapabilecek bi hekimin görmesi gerekir

Oyla 0
Yumurta sıkışmasıda olabilir. O bölgeyi elinizle hafif yoklayın yumurtaya benzer bir hissiyat varmı bakın. Bir tane kulak çöpünü zeytinyağı yada ayçiçek yağıda olur yağa batırın ve kuşun poposuna sürün. Ağzınada bir damla zeytinyağı damlatabilirsiniz. Bu yumurtlamasına yardımcı olabilir. Eğer yumurta var ise vede yumurtlayamıyor ise elle müdahale edilip çıkarılması gerekir. Youtube'a yumurta sıkışması yazın nasıl yapıldığı gösteriliyor...

Ancak yumurta sıkışması yok ise eğer yüksek ihtimalle tümör var kuşta ameliyatla alınması gerekiyor... Bunun içinde profesyonel bir kuş veterineri bulmanız lazım...

Oyla 0
Epey bir karnına baktım kuşumun sanki hamile gibi kuyruğun aşağıya inmesi kanatların ayrık olması ama kontrol ettiğimde yumurta gibi sert bir oluşum yok malesef ele sert hiç birşey gelmiyor ve karnı iyice sarı bir renge döndü karaciğer yağlanması olabilir mi hareketleri aktif uçuyorum da cuma günü bir halsizdi ama şuan için daha iyi diğer kuşuma oranla daha fazla yiyor karaciğer yağlanması olabilir mi

Oyla 0
Lütfen belirtilen kliniği yarın arayıp randevu alın. Durum basit bir yumurta olabilir belki ama daha da karışık bir durumun habercisi olabilir.

Oyla 0
Evet kuşlar için kayiplarda da depresyon olabiliyor. Size bağlı bir kuş alma durumu. Bana kalirsa iyi olur çünkü bu süreci dilinden anlayan bir canliyla geçirmesi iyi olabilir. İlginizi de eksik etmeyin şu siralar.

Oyla 0
Geri