Muhabbet Kuşuma Arkadaş Almak İstiyorum

EvraLima

iyikus.com Üyesi
Şuan 4-5 aylık olduğunu tahmin ettiğim dişi bir muhabbet kuşum var. Muhabbet kuşlarının yanlız beslenmesinin doğru olmadığını şimdi öğrendim. Ona bir arkadaş almak çok isterim fakat yavru bakımı yapabileceğimi sanmıyorum. Yanına bir hem cinsini alsam kavga ederler mi? Erkek alsam eş tutsalar bile yuvalık takmadığımda yavru olmazmış doğru mu? Tanıdık bir üretici abi var fakat onda ki kuşlar benim kuşumdan daha küçük o yavrulardan alsam sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler

Merhaba, genelde hemcins kuşlar kavga eğiliminde değildir ancak huylarını bilmediğim için yorum yapmak zor.
Nadiren yuvalık olmadan da eşleşme durumları olabiliyor. Böyle bir durumda eğer süreç başlarsa durması zor olacaktır. Yavru kuş alınabilir ama dişi kuş rahatsız edebilir biraz.

Oyla 0
Merhaba, genelde hemcins kuşlar kavga eğiliminde değildir ancak huylarını bilmediğim için yorum yapmak zor.
Nadiren yuvalık olmadan da eşleşme durumları olabiliyor. Böyle bir durumda eğer süreç başlarsa durması zor olacaktır. Yavru kuş alınabilir ama dişi kuş rahatsız edebilir biraz.
Anladım, kuşum agresif bir kuş değil hatta cana yakın. Fakat yanına arkadaş alırsam benden soğur mu?

Oyla 0
Yavru vb. istemiyorsan ve sadece kuşum yalnız kalmasın gibi düşünüyorsan, 5-6 aylık bir dişi alabilirsin. Böylelikle iyi anlaşırlarsa eş değil, kanka olurlar hem de yavru yapamazlar. Olsa olsa en fazla kızgınlık yumurtası yumurtlarlar o da boş çıkar doğal olarak, senin de kafan rahat olur.

Oyla 0
Peki aldığım kuşu nasıl kendime alıştırabilirim. Şuan bir çift haneli kafesim bir de tek bir kafesim var. Kendime alıştıma döneminde birbirlerini görmemeleri gerekiyormuş. O şekilde alıştırabilir miyim?

Oyla 0
10 saniyelik avuca almayla bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum, kuşlarımı canım sıkıldığında avcuma alıp severim, hiçte güven kaybı oluşmadı 2 kuşumda da:) Ki avuca almazsanız nasıl perdeye götürebilirsiniz ki :unsure:
kafeside oraya getirip kuşu çıkarıp.kafesi ayakla geri yollayarak

Oyla 0
Geri