Muhabbet kuşuma eş almalı mıyım

Mustafa Tetik

Forum Sakini
9 aylık erkek bir muhabbet kuşum var. Yavru bakmak istemiyorum. Bunun için yeterli ilgiyi gösterebileceğimi düşünmüyorum. Sahiplenirmek de istemiyorum. Kısacası üremelerini istemiyorum. Yanına arkadaş olması için eş almak istiyorum. Yuvalık takmazsam yumurtlama olmaz diye okudum. Doğru mudur? Eğer yine de yumurtlama olacaksa o zaman yanına bir hemcinsini almak istiyorum. Fakat o zaman da birinin ötekine üstünlük kuracağını okudum. Doğru mudur, doğruysa sizin önerileriniz neler? Kuşumun yalnız kalmasını istemiyorum bir arkadaşı olmasını istiyorum.

Dişi alırsanız elbet yuvalık olmasa bile tabana bırakacaktır çiftleşiyorlar vakti geldiğinde illaki engel olamazsınız erkek kuşlar arasında sıkıntı oldugunu hiç duymadım kendimdende takip ederek biliyorum genelde dişiler saldırgan oluyor örnek vermek gerekirse dişi kızışınca çiftleşmek ister erkek yaklaşmayınca dişi öldürebilir.

Oyla 0
Dişi alırsanız elbet yuvalık olmasa bile tabana bırakacaktır çiftleşiyorlar vakti geldiğinde illaki engel olamazsınız erkek kuşlar arasında sıkıntı oldugunu hiç duymadım kendimdende takip ederek biliyorum genelde dişiler saldırgan oluyor örnek vermek gerekirse dişi kızışınca çiftleşmek ister erkek yaklaşmayınca dişi öldürebilir.
O zaman yanına arkadaş olması için başka bir erkek alacağım. Nasıl seçmem gerek yeni kuşu?

Oyla 0
Merhaba, kuluçka süreci tahmin ettiğiniz kadar kolay değil. Bu nedenle uygun şartlar sağlanmadan genelde dişiler kuluçkaya başlamıyor. Bazı durumlarda erkek çok baskınsa yumurta yapar yuvalıksız ama onun haricinde kızgınlık yumurtası atar en fazla. Erkek kuş alınırsa da dediğiniz gibi ufak bölge tutma kavgaları olabilir ama çok kavga gözlemlenmez. Karakteriyle alakalı kuşların birazda.

Oyla 0
Merhaba, kuluçka süreci tahmin ettiğiniz kadar kolay değil. Bu nedenle uygun şartlar sağlanmadan genelde dişiler kuluçkaya başlamıyor. Bazı durumlarda erkek çok baskınsa yumurta yapar yuvalıksız ama onun haricinde kızgınlık yumurtası atar en fazla. Erkek kuş alınırsa da dediğiniz gibi ufak bölge tutma kavgaları olabilir ama çok kavga gözlemlenmez. Karakteriyle alakalı kuşların birazda.
Peki sizin öneriniz ne acaba? Aslında bir dişisi olmasını çok istiyorum ama 1 kere yumurtlasalar bile 4 civarı yavru veriyorlar ve ben dediğim gibi yavru sahiplendirmek istemiyorum. Acaba bir eş alsam yavru yapmalarını engelleyemez miyim?

Oyla 0
Peki sizin öneriniz ne acaba? Aslında bir dişisi olmasını çok istiyorum ama 1 kere yumurtlasalar bile 4 civarı yavru veriyorlar ve ben dediğim gibi yavru sahiplendirmek istemiyorum. Acaba bir eş alsam yavru yapmalarını engelleyemez miyim?
Hocam yavru almak, eş tutturmak kolay iş değil. Millet ugraştigi halde yavru alamiyor. Yuvalık olmazsa sorun olacagini dusunmuyorum. Muhabbet kuslari esini kendisi secer, sizin alip getireceginiz disi kusla eş olma ihtimali dusuk. Saygilar...

Oyla 0
Hocam yavru almak, eş tutturmak kolay iş değil. Millet ugraştigi halde yavru alamiyor. Yuvalık olmazsa sorun olacagini dusunmuyorum. Muhabbet kuslari esini kendisi secer, sizin alip getireceginiz disi kusla eş olma ihtimali dusuk. Saygilar...
Biliyorum kolay olmadığını hocam. Üretici tanıdık var kendisi seçecek alırsam eşini. Yuvalık takmazsam sorun olmaz diye düşünüyorum ben de. Sanırım bir eş alacağım. Olmazsa da artık yavru yapmalarına izin vereceğiz ne yapalım. Yavruları da üretici arkadaşa veririz. Umarım iyi sahipleri olur.

Oyla 0
Yumurtlarsa eğer sahte yumurta alıp kuşun altına sürülebilir ya da istediğiniz oranda yumurta bırakarak yavru alma durumunu düşürebilirsiniz. Zaten sizin yapacağınız günlük bakımı haricinde bir şey olmuyor. Ek olarak ara sıra (günde 1 ya da 2 kez max.) yuvaya her şey yolunda mı diye göz atmalısınız. Diğer olağan dışı durumları tahmin etmek mümkün değil. Sürü kuşları olduğundan erkek erkek bir arada olduğunda çok kızgınlaşıyorlar ve kavga oranı artabiliyor. Tıpkı dişiler gibi erkeklerde sanki dişi varmış gibi yapıyorlar ve kavgalar oluyor.

Oyla 0
Geri