Muhabbet kuşumda ishalden kaynaklı bu sabah başlayan ayakta duramama ve halsizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nisa S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nisa S.

iyikus.com Üyesi
Edit: Buraya fotoğraf eklemek için dışkısını yapmasını beklerken maalesef dostumu kaybettim... Her şey için teşekkürler

Merhaba, bundan bir iki ay önce
"Merhaba,
Yaklaşık 7-8 senedir benimle birlikte olan muhabbet kuşumda son birkaç gündür ilk defa fazla su içme davranışı gözlemledim. Hâl ve hareketlerinde şimdilik bir değişiklik yok. Her zamanki gibi konuşuyor, yemini yiyor vs. ama dışkısı normalden sıvı (görsel ekledim), sanırım fazla su içmesinin sebebi de bu. İlk olarak böbreklerinde bir sorun olabileceğini düşündüm. Bugün ise dışkısının daha katı ve iyi olduğunu gördüm. Yakın zamanda yeni bir yem kullanmaya başlamıştım. Acaba ona alışma süreci olabilir mi diye de düşündüm. Sonuç olarak size danışmak istedim. Ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler..." Bu açıklamayla bir konu açmıştım. Muhabbet kuşumda çok su içme ve ishal sorunu vardı ancak hareketlerinde ve iştahında bir problem yoktu. Sitraks ile iç parazit tedavisi uyguladıktan sonra da dışkısı biraz toparlamıştı ancak son 1 haftadır yine çok sulu bir şekilde dışkılıyor ve çok su içiyordu. Bu sabah ayakta duramayacak kadar halsiz bir şekildeydi. Suyuna elma sirkesi takviyesi yaptım. Buna ek olarak avisol-a ve avi-diar bağırsak sistemi güçlendiricisini başka bir sulukta karıştırıp onu da vermeye çalışıyorum. Gıda olarak haşlanmış patates ve pirinç lapası hazırladım ara ara onu yedirmeye çalışıyorum. Bu ishal sorununun bakteriyel kökenli olduğundan şüpheleniyorum. Acil ve ilk olarak ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? (Bu arada çevremde kuşlarla ilgilenen bir veteriner de yok...)

Son düzenleme:
Geri