Muhabbet kuşumun ayağı kanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eylülkalpşimal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

eylülkalpşimal

TIRNAĞININ BAŞLANGICI KANIYOR. KAFAMDAN DÜŞTÜ KOLTUĞA BENDE HEMEN ALDIM ONU ALDIĞIMDA AYAĞINI İÇİNE SOKUYORDU BAKTIĞIMDA TIRNAĞININ BAŞLANGICI KANIYORDU ÇOK HAFİF ŞUAN KAFESİNDE NORMAL DURUYOR GİBİ DAMARINA GELMEMİŞTİR İNŞALLAH

Merhaba, site kuralları gereği başlık seçiminiz ve büyük harflerle yazmanız uygun değil. Bir sonraki konu açmanızda dikkat ederseniz sevinirim.

Kanama devam ediyorsun bu yöntemleri uygulayınız.

Oyla 0
kusura bakmayın bir dahaki sefere dikkat ederim kanaması pek gözükmüyor
kuşum sakat yani bir ayağının ön tırnakları yok. Tırnakları olan ayağının arka tırnağı kanıyordu ama pek gözükmüyor

Oyla 0
Ufak bir darbeyle bile kanayabiliyor. Çok hassas noktalarından bir tanesi tırnaklar. Durdu ise telaş etmeyiniz.

Oyla 1
Ufak bir darbeyle bile kanayabiliyor. Çok hassas noktalarından bir tanesi tırnaklar. Durdu ise telaş etmeyiniz.
Evet öyle,
sakat olduğu için kafamda duramadı ve düştü. Allah'tan yere düşmedi de koltuğa düştü. Düştüğünde 1 kanadı açıktı hemen düzeltti ve dizime uçtu bende kafesine koydum baktığımda ayağını içine sokmuştu. Kanama durmuş gibi gözüküyor

Oyla 0
fotoğraf atmaya çalışıyorum fakat hata veriyor

Oyla 0

tırnağı uzun sanırım fkat olduğumuz yerde özel veteriner bulunmamakta diye biliyorum. daha önce kendimiz kesmeye çalıştık kestirdi fakat damarların olduğunu öğrendikten sonra kesmemeye karar verdik. ayrıca tırnak makasıyla kesmek olmazmış

Oyla 0
Garip çatlamış ama durduysa gözlem yapınız. Düşme durumu olabilir eğer kararma olursa ki böyle bir durumda yapabileceğiniz maalesef bir şey yok. Veteriner kontrollü gidilebilir o evrede.

Oyla 0
Flash ile ya da dikkatli bakarsanız damarlar net görünüyor. O damara denk getirmeden kesilmesi uygun olur. Diğer türlü damara denk gelirse kanama oluyor hatta durmazsa ölümle bile sonuçlanabilir (nadir).

Oyla 0
Tırnakları anormal uzun, ileride bu tür problem olmaması için uygun tünek kullanın. Plastik tünek kullanıyor olmalısınız.
Ahşap tünek ve ya kumlu tünek kullanırsanız tırnak uzama ve dolayısıyla takılarak kırılma, kanama olmaz.

Tırnak kesimi konusuda biraz tecrübe istiyor. Tırnakta görünen damar kısmından 3-4 mm ilerisinden kesmelisiniz. Tırnak kanamasını durdurmak çok zor oluyor. Acil durumda kanayan tırnak pirinç nişastasında bekleterek durdurmaya çalışılabilir.

Sizin kuşta tırnak uçu beyaz kısımdan 2 mm kadar kesseniz en azından takılmaları şimdilik önlemiş olursunuz.

Oyla 0
Tırnakları anormal uzun, ileride bu tür problem olmaması için uygun tünek kullanın. Plastik tünek kullanıyor olmalısınız.
Ahşap tünek ve ya kumlu tünek kullanırsanız tırnak uzama ve dolayısıyla takılarak kırılma, kanama olmaz.

Tırnak kesimi konusuda biraz tecrübe istiyor. Tırnakta görünen damar kısmından 3-4 mm ilerisinden kesmelisiniz. Tırnak kanamasını durdurmak çok zor oluyor. Acil durumda kanayan tırnak pirinç nişastasında bekleterek durdurmaya çalışılabilir.

Sizin kuşta tırnak uçu beyaz kısımdan 2 mm kadar kesseniz en azından takılmaları şimdilik önlemiş olursunuz.
Ben bunları anlattım. Teşekkür ederiz. Güzel yazmışsınız. Kendisi kuzenim. Benim önerimle gelmişti. Hepinize yardımı için teşekkür ederiz.

Oyla 0

Sizin kuşta tırnak uçu beyaz kısımdan 2 mm kadar kesseniz en azından takılmaları şimdilik önlemiş olursunuz

Sorun orası değil, hayatta tutturmaz. O yüzden şüpheleniyorum zaten. Yaklaşık ağustos ayında 6 yaşına giricek ve tutarsak aşırı korkuyor. Biz de kalbi falan durmasın diye tutmuyoruz avucumuzda. Diğer türlü nasıl kesilecek bilmiyorum.

Oyla 0
Geri