Muhabbet kuşumun bazı rahatsızlıkları var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aliosman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aliosman

iyikus.com Üyesi
Uzun süredir devam ediyor, son bir buçuk aydır bir türlü iyileşemedi arkadaşlar. Belirtileri şöyle söyleyeyim:
Çok halsiz neredeyse tüm gün uyuyor. Sürekli kabarık duruyor. Gününün neredeyse tamamını kafesin altında geçiriyor. Dışarı çıkardığımda da sürekli uyuyor ve uçamıyor. Son iki gündür dışkısı da yeşil ve sulu. Hastalık mı bilmiyorum ama ağzından çok gıcırdama gibi ses çıkarıyor. Bir iki gün önce de yem kusmuştu salyalı bir şekilde. Artık psikolojimi bozmak üzereyim yaklaşık iki aydır ne yapsam düzelmiyor, veterinerler de malesef adamakıllı ilgilenmedi. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok müteşekkir olurum.

Yani saydığınız belirtiler ilerlemiş hastalıkların belirtisi. Şu evrede şu bu ilaç demem imkansız.
Öncelikle yapmanız gereken probiyotik destekli elle besleme olmalı ve ardından biraz hareketlenirse ilaca başlanabilir.
Dışkıdan foto atar mısınız?

Oyla 0
İşte bu şekilde köşede hep yatıyor. Dışkısı da sulu en son yaptığı attığımdan daha sulu ama üstüne yattığı için çekemedim. Bana hiç tepki bile vermiyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20201026-WA0001.jpg
    IMG-20201026-WA0001.jpg
    187 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG-20201026-WA0003.jpg
    IMG-20201026-WA0003.jpg
    72.4 KB · Görüntüleme: 14
Oyla 0
Çok ileri seviye hasta. Her an ölüm durumu gerçekleşebilir. Dışkılar iyi görünmüyor.

Oyla 0
Geri