Muhabbet Kuşumun Cinsiyeti Hakkında? herkes Farklı birşey söylüyor..

JheqiLL_

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,3 Tane muhabbet kuşum var 2si ev ortamında doğmuş birini petsoptan aldım.
2 tane yeşil 1 tane mavi Renkte kuşlarım,büyük Yeşil olan muhabbet kuşuna Petsoplarda dahil %70 dişi Deniyor. ceresine bakıyorum mavi? erkekte olabilir dişide olabilir diorlar ve ikilemeye giriorum..
Onu petsoptan almıstım ve erkek dierek verdi ama yaklaşık 10 15 gündür petsopları geziorum kafes elimde mavi olan kuşuma kesin ağızla dişi Deniyor yaklaşık 1 aylıkken almıştım onu ve 1 ay kadar oldu alalı 2 aylık civarı die düşünüyorum,büyük Dediğim yeşil kuşum mavi cereli olanı 1.bucuk aylık die aldım ama onada daha büyük denior ( 3 4 aylık diyorlar) dier yeşil ufak olanıda henüz 1 hafta önce aldım ev ortamında doğmuş Erkek diye aldım onuda onun cinsiyetinide bilmiyorum açıkcası..
Allah rızası için bilgi sahibi olan Arkadaşlar şu kafamdaki soru işartini kaldırsın Çift yapmaya çalışıyorum yavruluktan daha iyi alışırlar dierek ama kimi dior dişi kimi dior erkek kafam allak pullak... büyük yeşil kuş ile mavi kuşum birbirini kaşıyor birbirine yem flan veriyor ama bu seferde diorlarki dişi dişiye,erkek erkeğede yapabilir onu deniyor...

Kuşlarımın Fotoğraflarını siteye upload ettim Lütfen Cinsleri Ve özellikle cinsiyetleri hakkında bana bilgi verirmisiniz Şimdiden Teşekkür Ederim.

paylaştıgım linkteki Albümlerde ilk 1 ve 3.cü Resimdeki yeşil kuş 1.bucuk aylık die aldıgım ama daha büyük dedikleri kuşum Kuşcuların hepsi %70 dişi dior ama erkekte olabilir diorlar.... [ ??? ]

2.4.5.6 Resimdeki kuşum 1 aylık olan ve yeni aldığım kuş onada erkek dediler.
mavi olan kuşum Kesin ağız dişi Denildi.. ne kadar doğru onuda bilmiyorum..

15.ci Resimden sonrası büyük yeşil olan kuşuma ait resimler,dişide olabilir erkekte olabilir Dedikleri kuş yani.. ceresi mavi olan....

https://www.hizliresimyukle.com/album/yjvJ

Moderatörün son düzenlenenleri:
Mavi olan dişi ve bebek sayılır en fazla 2 aylık
Yavru olmayan hafif koyu yeşil erkek bence fakat fotoğraflar her zaman yanıltıcı olabiliyor. Fotoğrafa göre erkek diyorum. 4-5 aylık civarı gibi yeşil erkek.
Diğer yeşil yavru ise gagası hafif sıyahlı o yavru. Fotoğraf net olmadığından dişi erkek ayıramadım ama oda dişi gibi geldi. Net bir fotoğraf atabilirseniz flash ile çekilmemiş tekrar kontrol edeyim.

Erkek erkeğe, dişi dişiye kur yapıp yem kusabilir.

Oyla 0
Allah razı olsun adminim yorumun için evet maviyi 1 aylık civarı aldım ve alalı henüz 1 ay kadar oldu yaklasık 2 2bucuk aylık die tahmin ediyorum bende, Dier ceresi mavi olan yeşil kuşumu ise petsoptan aldım 1bucuk aylık Ve erkek dierek verdi ama dedigim gibi millet ikilemeye soktu beni resmen 6 7 tane petsopa gittim kafes elimde kimi erkek kimi erkekte olabilir dişide dedi 1.bucuk aylık die aldıgım kuş daha büyük en az 3 aylık ve üzeri denildi.. amacım yavruluktan besleyip çift tutturmaktı yıllardır yumurta sevdalısıyım ama kısmet olmadı henüz,mavi ile 3 4 aylık olan erkek kuşum son 4 5 gündür birbirine yem yediriyor ne bilim kaşıyorlar birbirlerini kıc kıcalar kafes içinde,Suan hemen yumurta almak deil nietim zaten en azından çift tutsunlar yaşları geldiginde kendiliginden olur die düşünüyorum, en kücük olan yavruyuda yeşil küçügü heni 1 hafta önce aldım daha yeni 30 weya 35 günlük civarı denildi evde doğmuş kuşlardan erkek die aldım onuda

bu kuşumun cinside iri oldugu için çok hoşuma gidiyor o yüzden bundan yavru almayı çok istiyorum ve yakından bakıldıgında cere Rengi ortada die düşünüyorum ama milletin ikilemeye sokması beni bitirior... :/
Bu resimde flash kullanmadım net Resim anlasılıor gibi çok fazla anlamıorum ama zahmet olcak adminim..

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    248.5 KB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
Bazen cere rengi cinsiyeti anlamaya yetmiyor. Hormonel farklılıklar ya da ara bir renk görüldüğünde karışabiliyor. En sağlıklısı canlı görmek elbette.
Bu eklediğiniz fotoğrafta kuşun burun delikleri etrafında açık mavi haricinde beyaz bir halka oluşmuş ise dişidir. Fakat onu göremediğim için buz mavisi olduğundan dolayı erkek diyeceğim.
Normal şartlarda bu tarz bir cere rengi genelde dişiye dönüşüyor. Süreçte anlaşılacaktır. Ben erkek diyorum şimdilik. Başka arkadaşlarda yorum yapacaklardır konunuza :)

Oyla 0
Anladım İnşallah Erkek çıkar Ozaman :) yorumun için teşekkrler adminim, baska fikrini sölemek isteyen olursa mutlu olurum Tahmini ne kadar zaman içerisinde cere rengi tam anlamıyla ben Erkeğim weya dişiyim der ? :) tahmini 3 4 aylık civarında şuan için

Oyla 0
5-6 ay dönüm noktası oluyor. Dişi ise buz mavisine, erkek ise daha koyu bir maviye dönüşüyor.

Oyla 0
5-6 ay dönüm noktası oluyor. Dişi ise buz mavisine, erkek ise daha koyu bir maviye dönüşüyor.

Oyla 0
Geri