Muhabbet kuşumun gagası çatladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ccnsyylmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ccnsyylmz

Yeni Üye
Merhaba. Yeni geldi eve küçük. Alışması için kafesin üstüne çıkardım. Kafesin üstünden ayrılmıyordu daha önce. Fakat uçarak duvara sert bir şekilde çaptı. Burnu ve gagasında ufak bir kanama gördüm. Dikkatli bakınca tam burun ile kesişme yerinde ufak bir çatlak farkettim. Bilinçsizce bir şey yapmak istemiyorum. Şu an kaşınıyor hareket ediyor bi travma durumu olduğunu düşünmüyorum. Mikrop kapmaması için bir şey sürmem gerekiyor mu ya da tedavi için ne gerek? Çok kötü şeyler okudum. Çok korkuyorum.

Screenshot_20200704-224452.pngScreenshot_20200704-224450.png

Merhaba, kanama durdu ise ek bir şey yapmak gerekmiyor genelde. Hızlı iyileşen bir bölge cere ve gaga. Birde kuş yetişkin oldukça. Yavru değil

Oyla 0
Evet kuş yetişkin bir kuş. Yavru diyemi sattılar size :) Elinizde varsa teramisin krem sürebilirisniz. Yoksada bişey olmaz. Endişelenicek bişey yok. Şimdilik 2-3 gün kafesten çıkarmayın. Hem ortamı tanısın ve alışsın, hemde gagası iyileşsin. Kafesinizde kalamar kemiği yok ise eğer bir tane kalamar kemiği alıp asın kafese. Kuşlara çok faydalıdır kalsiyum almaları açısından. Aynı zamanda kanatları, gagası, tırnakları falan kemikleri falan güçlenir...

Oyla 0
Hayır yavru diye sahiplenmedim. Yetişkin olduğunu biliyordum. Diğer muhabbet kuşlarımda böyle bir yaralanma yaşamamıştım tedirginim hala. Kanama başlarsa ne yapmam gerek peki? Çünkü o bölgeyi sürekli kaşıyor. Cevaplar için teşekkür ederim

Oyla 0
inceleyiniz;
Muhabbet Kuşunda Kanamalar
Kanama durdurucu toz, un, mısır nişastası, batikon kullanılabilir. Kırık tüyler ve tırnaklardaki kanamanın durdurulması için (Hızlı kan durdurucular, doku zararına neden olur)

Oyla 0
Geri