Muhabbet Kuşumun Göbeğinin Üstü Şişkin

Edanur Öztürk

iyikus.com Üyesi
Yeni bir yaklaşık 1,5 2 aylık erkek bir muhabbet kuşu aldım göbeğinin üst tarafı boynunun biraz altı şişkin ve saat 18 gibi aldım şu an saat 21 ve ne yem yedi ne de şu içti sebebi ne acaba?

merhaba bir fotoğraf atabilir misiniz?
Genelde çok yem yediklerinde o şişkinlik ortaya çıkar. Eve yeni gelen kuşlar hemen yiyecek tüketmeye başlamayabilir. 1-3 gün arası mızmız olabiliyorlar. Zaten su içmesini de çok sık gözlemleyemiyoruz.

Oyla 0
Maşallah çok sevimli. Gaga taşı, kalamar, kuş kumu kullanılması gerekir. Bu nedenle mutlaka olmalılar. Tahmin ettiğim gibi yem yemeyi yeni öğrendiğinden dolayı tıka basa doldurmuş kendini :)
O kısımda yavru olduğu için bir süre şişkinliği devam edebilir.

Oyla 0
Maşallah çok sevimli. Gaga taşı, kalamar, kuş kumu kullanılması gerekir. Bu nedenle mutlaka olmalılar. Tahmin ettiğim gibi yem yemeyi yeni öğrendiğinden dolayı tıka basa doldurmuş kendini :)
O kısımda yavru olduğu için bir süre şişkinliği devam edebilir.
Açlıktığı zaman yiyecektir demi çünkü saat gece 3:30 oldu hâla dokunmamış ve anladığım kadarıyla gaga taşını da kullanabiliriz

Oyla 0
Yemin tazeliğinden eminsiniz değil mi? Bayatlamış yemlere pek yönelmiyorlar.

Oyla 0
Alışacaktır düşüncesindeyim ama halsizlik durumu vs gözlemliyor musunuz? durumu nasıl

Oyla 0
Şu an yiyiyor youtube de izlediğim videolar sayesinde yedirdim ama 4 gün oldu ve bu zamana kadar hep elimde yedirdim kafeste durduğu zaman kendisi yem yemeyip benim vermemi bekler mi acaba?
Bu süreçle elinize alıştırabilirsiniz. Bu size güvenini arttıracaktır. Kafes içerisinde de yemini tüketecektir. Aldığınız yerde ki yemlikleri hatırlıyor musunuz? Genelde ona alışık kuşlar dıştan takmalı yemlikleri kullanamıyor ya da henüz bilmiyor. Tavsiyem kafes içi takılan üstü açık ayaklı yemlikler almanız.
3495

Oyla 0
Geri