muhabbet kuşumun gözünde hastalık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan purph
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

purph

Yeni Üye
muhabbet kuşumun gözünün içinde sulu çapak var. göz kapağı biraz kızarık ve altında da sarılık var. neden olmuş olabilir. göz nezlesi olabilir mi diye düşündüm ama internette gördüğüm resimler kadar ilerlemiş değil herhalde daha başlangıcı. ne yapmalıyım. ilerleyecek mi diye beklemeli miyim yoksa tedaviye başlamalı mıyım. nasıl bir tedavi uygulanmalı

Merhabalar. Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.

Belirttiğiniz soruna istinaden birkaç açıdan çekilmiş net fotoğraflarını bizimle paylaşırsanız bu konu da yetkin arkadaşlarımız yanıtlayacaklardır... @Ümit T. @Doğanay Y.

Siteden yükleme yapamamanız durumun da

hizliresim.com adresinden yükleme yapıp linki paylaşabilirsiniz.

Oyla 0
@Muratsani hocam upload limitini yükselttim. Genel anlamda sorun yaşatmayacaktır diye düşünüyorum.

@purph kuşunuzun göz fotoğrafını atar mısınız. Enfeksiyon kapmış olabilir ya da ayağı ile kaşırken yırtmış olabilir. Bu tip durumlarda kızarma ve sulanma olabiliyor. Göz nezlesi kuşlarda çok sık görülen bir olay değil. Bizlere bulaşabiliyor nezleleri.

Oyla 0
@Muratsani hocam upload limitini yükselttim. Genel anlamda sorun yaşatmayacaktır diye düşünüyorum.

@purph kuşunuzun göz fotoğrafını atar mısınız. Enfeksiyon kapmış olabilir ya da ayağı ile kaşırken yırtmış olabilir. Bu tip durumlarda kızarma ve sulanma olabiliyor. Göz nezlesi kuşlarda çok sık görülen bir olay değil. Bizlere bulaşabiliyor nezleleri.
Yükselttin demek limiti. Teşekkür ederiz. :love:

Oyla 0
Her halukarda aşağıdaki damlalardan bir tanesini kulllanmanızı tavsiye ederim;
  • TOBRASED GOZ % 0.3 damla (Tobramisin) : Göz ve çevresindeki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde
  • STAFINE %1 VISKOZ göz damlası 5 gr (Fusidik Asit) : Göz ve çevresindeki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde

Oyla 0

_20201031_210148.JPGfotoğrafta çok net çıkmadı ama, diğer gözü normal böyle bir şey yok

çapaklı gözünü bazen kafese çok sürtüyor, dün kafesi de dezenfekte ettim

İnternetten de nezleyi okuyunca endişelendim biraz

Son düzenleme:
Oyla 0
Nezle değil ama enfeksiyonu var. Eczaneden gentagut almalısınız ve her iki gözüne de günde 1 kez, aynı saatte damlatmalısınız. Birde terramycin göz pomadları var. Onuda alıp göz içerisine değdirmeden, kulak çöpü ile yüzeysel göz çevresine sürünüz.
Yaklaşık 4 gün sonra düzelmesi gerekir. Eğer toparlamazsa veterinere gitmeniz gerekiyor

Oyla 0
Benim üstte yazdığım göz damlaları gentaguttan çok daha etkilidir. Etkisi bir çok muhabbet kuşunda kanıtlanmıştır. Gentagutun fayda etmediği durumlarda üstte yazdığım damlalar 2 günde iyileştirmiştir. Ve tobrased iyi bir kanatlı veterinin tavsiyesidir. Stafine de bir çok üreticinin tavsiyesidir. Ve ikiside gentaguttan çok daha işe yarıyan damlalar. Bunlardan birini kullansanız başka birşeye gerek yok. Ek olarak göz pomadınada gerek yok ;)

Oyla 0
Geri