Muhabbet Kuşumun Kafasında Garip Hareketler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WonWen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WonWen

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar videoda da gördüğünüz üzere garip hareketler yapıyor. Kuşumdaki problem nedir acaba? Dışkısında bir problem bulunmamakta.

kuşun önden yandan arkadan net videosu varsa çok iyi olur
Şöyle söyleyeyim. Şuan video çekme fırsatım bulunmamakta. Bu kafa hareketi beni korkutuyor sallabaş ihtimaline karşı. Artı olarak kuş şuan uçamıyor. Sol kanadı titriyor ve düşük. Sol kanadının incinmiş olma ihtimaline karşı 3 gündür dışarı çıkartmıyordum. Bu gün bir deneyeyim dedim. Kuş eskisinden daha iyi uçuyor. Yani kanadının incinmiş olabileceğini düşünüyorum. Ne diyorsunuz? Kafası hakkında hiçbir fikrim yok. Lütfen yardımcı olur musunuz? Kuşu alalı 1 ay oldu. Böyle giderse değiştireceğim.

Oyla 0
parazit veya kronik salmonella olabilir, o sallabaş dediğiniz hareketi daha bariz yaparsa zaten geç kalmış olursunuz. imkanınız varsa veterinere götürün. forumdaki tecrübeli arkadaşların da bakmasında fayda var

Oyla 0
Kafası hakkında hiçbir fikrim yok. Lütfen yardımcı olur musunuz? Kuşu alalı 1 ay oldu. Böyle giderse değiştireceğim.

Bir önceki açtığınız konuda yeterince yorum yapıldı diye düşünüyorum. Ancak kuşu iyileştirmeye çalışmak yerine değiştirmeyi düşünüyorsanız zaten ne desek boş...

Oyla 0
Bir önceki açtığınız konuda yeterince yorum yapıldı diye düşünüyorum. Ancak kuşu iyileştirmeye çalışmak yerine değiştirmeyi düşünüyorsanız zaten ne desek boş...
Kuşum ilk kuşumla anlaşamadı. Ben zaten ilk kuşum mutlu olsun diye almıştım bu kuşu. Geri vereceğim yere, hastalıklarıyla beraber söyleyeceğim. Güvendiğim bir yer. İyileştireceğine emin olduğum bir yer. İnsanların yaşam şartlarını bilmeden bir şeyler beklemek çok kolay. :)

Oyla 0
Tutulmalar ve sinirsel hareketler mutlaka veteriner kontrolü gerektirir. Salmonella dan şüphelenmek doğru olabilir ama farklı bir durumda olabilir.

Oyla 0
Ayrıca kuşumda ne kadar garip hareket varsa hepsini stres ve korku altında yapıyor. Sanırım biraz kendi haline bırakmalıyım.

Oyla 0
Ayrıca kuşumda ne kadar garip hareket varsa hepsini stres ve korku altında yapıyor. Sanırım biraz kendi haline bırakmalıyım.
keşke dediğiniz gibi olsa ama maalesef sinirsel aksamaları var kuşunuzun. Kalsiyum, d ve b vitamini ağırlıklı bir bakım uygulayın bir süre.

Oyla 0
keşke dediğiniz gibi olsa ama maalesef sinirsel aksamaları var kuşunuzun. Kalsiyum, d ve b vitamini ağırlıklı bir bakım uygulayın bir süre.
Kafesinde Kalamar kemiği var. B vitaminini başlayacağım en kısa zamanda. Şuan onu stress ve hareketten uzak tutuyorum. Kuşum şuan o attığım videodaki gibi değil. O kafa hareketini çok aşırı nadir yapıyordu. O anını yakalamıştım. Şuan kabarıklığı az. Uçamaması devam ediyor ancak azda olsa uçmaya başladı. Şuan kendini toparlama aşamasında. Dediğiniz gibi b vitamini takviyesi ile düzeleceğini umuyorum.

Oyla 0
Geri