Muhabbet kuşumun kanadındaki kitle

yurubeyakulum

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum 2 yaşında geçen gün sağ kanadının üstünde fındık büyüklüğünde bir kitle fark ettim üstelik o bölgede kellik vardı. Son 2 haftada bir şeyi yoktu daha sonrasında fark ettim ve veterinere götürdüm. Veteriner de apse mi yoksa tümör mü anlayamadı, şırıngayla ilaç ve polivitle birlikte bir vitamin daha verdi. Ekstra olarak daha önce hiç iç dış parazit damlası yaptırmamıştım onu yaptı. 40 dakikada yürüyerek eve getirdim kendisini az önce bir durgunlaştı uyudu 20dk sonra kendisine geldi konuşuyor şimdi. Halsizliği normal mi? Bir de tümör değildir dimi?

Ekli dosyalar

Muhtemelen tüy dönmesi var. 5-6 gün tedavinin ardından ufak bir operasyonla alınması gerek. Kanatlı uzmanı bir hekim bulmanız iyi olur. Çoğu anlamıyor çünkü
Öncelikle çok teşekkür ederim Selçuk bey ilgilendiğiniz için, 12 saatte bir ben yine ilaçlarını vermeye devam edeceğim. Umarım veteriner hekim anlayabilir. Anlamazsa başka bir veteriner hekim bulmam biraz zor olacak.. Tekrardan çok sağolun, kuşum iyileşir iyileşmez tavsiye ettiğiniz probiyotiklere de başlayacağım inşallah

Muhabbet kuşum 2 yaşında geçen gün sağ kanadının üstünde fındık büyüklüğünde bir kitle fark ettim üstelik o bölgede kellik vardı. Son 2 haftada bir şeyi yoktu daha sonrasında fark ettim ve veterinere götürdüm. Veteriner de apse mi yoksa tümör mü anlayamadı, şırıngayla ilaç ve polivitle birlikte bir vitamin daha verdi. Ekstra olarak daha önce hiç iç dış parazit damlası yaptırmamıştım onu yaptı. 40 dakikada yürüyerek eve getirdim kendisini az önce bir durgunlaştı uyudu 20dk sonra kendisine geldi konuşuyor şimdi. Halsizliği normal mi? Bir de tümör değildir dimi?
Kuşumu bugün tekrar kontrole götürdüm. Kitlede bir değişim olmadığı için veteriner hekim şırınga ile kitleyi anlamaya çalıştı. Hematom olduğunu söyledi, çarpmaya bağlı olabilirmiş. Enjeksiyonla ilaç verdi bölgeye. Tekrardan antibiyotiklerle ilaç tedavisine devam edecekmişiz. Herhangi bir şekilde ilaç kombinasyonu iyi gelmezse risk alıp ameliyat olacak dedi ama kuşlar bu tarz operasyona dayanamıyorlar çok fazla. Ne yapmalıyım? Bu durumu ilaçlar da tedavi edemezse riski almalı mıyım?

Eğer yaşam kalitesini çok etkilemiyorsa risk almayın derim.
Kuşumu bugün tekrar kontrole götürdüm. Kitlede bir değişim olmadığı için veteriner hekim şırınga ile kitleyi anlamaya çalıştı. Hematom olduğunu söyledi, çarpmaya bağlı olabilirmiş. Enjeksiyonla ilaç verdi bölgeye. Tekrardan antibiyotiklerle ilaç tedavisine devam edecekmişiz. Herhangi bir şekilde ilaç kombinasyonu iyi gelmezse risk alıp ameliyat olacak dedi ama kuşlar bu tarz operasyona dayanamıyorlar çok fazla. Ne yapmalıyım? Bu durumu ilaçlar da tedavi edemezse riski almalı mıyım?

Canı yandığı için muhtemelen. Yaradan şırıngayla enfeksiyon çektiğindendir.
Hocam kuşumu ay başından beri her hafta veteriner hekime götürüyorum. 3 şırınga antibiyotik karışımıyla birlikte haftalardır kuşuma veriyorum. En son dün gittiğimizde röntgen çekildi, kemiğe sıçramamış kitle fakat kemoterapi iğnesine başladılar. Yarın tekrar gideceğim ve antibiyotiklere devam edeceğiz. Küçülürse operasyon geçireceğinden bahsettiler ama kuşum her gidip gelmemizde durgunlaşıyor, halsizlik yaşıyor daldarı bile yemiyor. Kendine gelmesi 5-6 günü buluyor onda da tekrar veterine gidiyoruz. Anladığım kadarıyla bu kitlenin herhangi bir zararı yok şimdiye kadar ne büyüdü ne de küçüldü tedavileri bıraksam bu şekilde yaşaması onun için sorun olur mu? Daha fazla acı çeksin istemiyorum

Geri