Muhabbet kuşumun ne hastalığı var?

Melih

Forum Sakini
Merhaba herkese muhabbet kuşumun 2 gün önce sabah kafes tabanında uyuyor şekilde bulduk normalde hiç bu şekilde kafes tabanın köşesine gidip uyumuyordu. O şekilde görünce sanırım son saatleri olduğunu düşündüm ve hemen veterinere gittik. Veteriner hekimimiz 1 mL enjektörde baytril %2,5 , enjektörde sıvı sarımsı fungal bir ilaç, enjektörde kırmızı bir sıvı ilaç (içeriğini bilmiyorum ama antibiyotik sanırım hekimimiz özel bir karışım olduğunu söyledi), Vinegar & Ginger (Elma sirkesi ve Zencefil) ekstratı, Silybum marianum (Deve Dikeni) ekstratı verdi. Bunların hepsini 1 parmak kadar suluğuna su doldurup 2 damla olacak şekilde suluğuna damlatıp 7 gün boyunca her gün sulukta 12 saat kalacak şekilde tedaviyi uygulamamızı istedi. Bugün itibariyle tedavinin 3. günündeyiz. Durum bu şekilde veteriner hekimimizle iletişimde kalıp sürece devam ediyoruz. Daha önce burada önceki bir konu da kursak mantarından şüphelenip @Selçuk YÜKSEL ve @Doğanay Y. hocalarımla birlikte triflucan tedavisi uygulamıştık o zaman ayağında bir problem de vardı ayağında hala bir sorun var çünkü tünekte tam duramıyor. Genel olarak da bu öğürme hareketini yapıyordu bugün daha da sık yapmaya başladı sindirim problemi de olduğundan şüpheleniyoruz ve ayrıca solunum problemi de var ama bu solunumu sürekli bu şekilde değil geceleri ve sabahın erken saatlerinde oluyor. Şuan sürekli kafes tabanında durnuyor arada bir kafes tabanına inip dinleniyor ama tünekte durduğu zamanda kabarık bir şekilde oturuyor. Video da bu şekilde bu öğürme hareketi ve solunumu:

kafes dibinde bu şekilde duruyor:
Dışkıları da bu şekilde :

Son düzenleme:
Size tavsiyem flagyle veya biteral eczane ilacı almanız olur. Reçeteli olduğu için alamazdanız combimix sipatiş etmenizi öneririm. Ayrıca eczaneden triflucan da alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Bir ara ense damlası da araya sıkıştırın her ihtimale karşı.

Diğer ilaçlar gelene kadar mevcut tedaviye devam edin 5 günü tamamlayın mutlaka. Ama bana kalırsa şuanki tedavi yöntemi yanlış.

Size tavsiyem flagyle veya biteral eczane ilacı almanız olur. Reçeteli olduğu için alamazdanız combimix sipatiş etmenizi öneririm. Ayrıca eczaneden triflucan da alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Bir ara ense damlası da araya sıkıştırın her ihtimale karşı.

Diğer ilaçlar gelene kadar mevcut tedaviye devam edin 5 günü tamamlayın mutlaka. Ama bana kalırsa şuanki tedavi yöntemi yanlış.
Evet benimde aklıma takılan bir konu da bu ilaçların hepsinin aynı anda verilmesi kuşun bünyesine zarar vermez mi? Baytril'in dozu da çok mu az veteriner hekimimiz kuşun kütlesine (40 gram) göre 2 damla dedi ama dozajlama doğru gelmiyor bana 70 mL e 2 damla olarak veriyoruz tüm ilaçları. Triflucan da geçen yıldan duruyor ama kötü olmuş mudur geçen yıl kullanmıştık. Ense damlasından kastınız dış parazit için değil mi? hocam parazitte demişken biraz kafasını çok kaşıyor tüneğe falan da çok sürtüyor dış parazit olma ihtimali de olabilir mi?

Elma sirkesi içeren ürünü tedavifeb sonra verin. Baytril dozunu yarım suşuğa 4 damla şeklinde uygulayın. Ama baytrilin doğru tedavi olduğunu düşünmüyorum
Hocam bugün de aynı şekilde ilaçları damlattım ama diğer takviye edici gıdalardan koymadım 4.gündeyiz kuş hala uyumaya devam ediyor hareketlerinde belirgin bir değişim de olmadı. Bu mantar ilacının içeriğini ve kırmızı enjektördeki ilacın ne olduğunu da söylemiyorlar kendi karışımları olduğunu söylüyorlar ama içinde ne etken maddesi var, içeriği nedir? Bir insan bile doktora gittiği zaman ilacın içinde ne var vücuda nasıl bir etkisi olur, ne için kullanılır doktor tarafından bilgisi verilir verilmezse bile sorup öğreniriz. Bu küçücük canlılar da bu durum daha önemli iken neden bilgi alamadım anlamış değilim bu da bende güven problemi oluşturdu maalesef:(

Hocam bugün de aynı şekilde ilaçları damlattım ama diğer takviye edici gıdalardan koymadım 4.gündeyiz kuş hala uyumaya devam ediyor hareketlerinde belirgin bir değişim de olmadı. Bu mantar ilacının içeriğini ve kırmızı enjektördeki ilacın ne olduğunu da söylemiyorlar kendi karışımları olduğunu söylüyorlar ama içinde ne etken maddesi var, içeriği nedir? Bir insan bile doktora gittiği zaman ilacın içinde ne var vücuda nasıl bir etkisi olur, ne için kullanılır doktor tarafından bilgisi verilir verilmezse bile sorup öğreniriz. Bu küçücük canlılar da bu durum daha önemli iken neden bilgi alamadım anlamış değilim bu da bende güven problemi oluşturdu maalesef:(
Veterinerlerin böyle bir yasal hakkı yok diyor yapay zeka. Kanunen sizin kuşa verdiği ilacı açıklamak zorunda diyor,tvhb den bahsediyor. Tekrar iletişime geçin veterinerle. Veterinerler odasıyla da görüşün gerekirse sorup öğrenin,yasal hakkınız çiğneniyorsa şikayette bulunun cimere.
Zaten mantıken de bilmek gerekir. Antibiyotik kullanıldı diyelim,başka doktora gittiğinizde o doktora da aynı antibiyotikten verirse ne olacak,nereden bileceksiniz ki daha önce kullanıp kullanmadığınızı. Örnek veriyorum yani.
Avukatlar bu konuları daha iyi bilirler ama yapay zekanın cevabı da içeriğini öğrenmeye hakkınız olduğu..
En sinir olduğum şeylerden biridir bu hizmet alan insandan bir şeyler gizleme durumu.

Yapay zeka,fatura isteyebilirsiniz diyor.
Faturada neye ücret ödediğinizi bilebilirsiniz diyor. Fatura vermemezlik yapamayacağından bahsediyor.

Hocam zaten başından beri bu tedavinin işe yaramayacağını söylüyordum hala da o fikirdeyim. Sonuçta veteriner önermiş olduğu için kesin demedim, diyemedim...
İçerik bilgisi vermemeleri şu sebeple. Kuşunuz tekrar hastalandığında bir daha vet ihtiyacı duyun diye veya bir tanıdığınızın kuşu hadtalandığında şunu şunu kullanın demeyin diye. Kesin sorun çözüyor olsalar net teşhis koyabilseler kısmen hak verecem de... Bu güne kadar nadir rastladım kuşları etkin tedavi eden veterinere.

Hocam zaten başından beri bu tedavinin işe yaramayacağını söylüyordum hala da o fikirdeyim. Sonuçta veteriner önermiş olduğu için kesin demedim, diyemedim...
İçerik bilgisi vermemeleri şu sebeple. Kuşunuz tekrar hastalandığında bir daha vet ihtiyacı duyun diye veya bir tanıdığınızın kuşu hadtalandığında şunu şunu kullanın demeyin diye. Kesin sorun çözüyor olsalar net teşhis koyabilseler kısmen hak verecem de... Bu güne kadar nadir rastladım kuşları etkin tedavi eden veterinere.
Hocam bugün 5.gün peki bugün de ilaçları vereyim mi yoksa sonlandırayım mı? suya katmak yerine de ağzına damlatıp versem nasıl verebilirim dozaj problemi var aynı şekilde suda karıştırıp ondan sonra gagasına mı damlatayim

Dışkısında koku var şuan da ve kaşınması normale göre fazla

Ekli dosyalar

• 1000164038.webp
    1000164038.webp
    315.8 KB · Görüntüleme: 1
Mesajımı görür görmez flagyle veya biteral tedavisi başlayın. İnşallah almışsınızdır ben söyledikten sonra. Triflucan da alın tabi.

Geri