Muhabbet kuşumun sağ ayağında yara

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Surzum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Surzum

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum 7-8 yaşlarında ve sağ ayağında yara oluşmaya başladı. Şu an sağ ayağı yumruk şeklinde ve sadece 1 tane tırnağı çalışıyor. Sol ayağının altında da küçük bir yara oluşmaya başladı. Teramisin kullandım ama sağ ayakta oluşan yumruk şekli açılmadı.Veterinere götürdüm ve yaşlılık hastalığı dedi. Yapılabilecek bir şey yok diyerek beni yolladı(Ayaklarını alıp iyice kontrol etti). Veterinere güvenmeli miyim yoksa başından mı savdı? Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20200509_011303-min.jpg
    IMG_20200509_011303-min.jpg
    836.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20200509_011311-min.jpg
    IMG_20200509_011311-min.jpg
    667.8 KB · Görüntüleme: 15
Yarayı tam net göremedim ama orda siyahlık var delik onu mu kastediyorsunuz acaba daha net resim atma şansınız var mı

Oyla 0
Sağ ayağındaki delik gibi yaranın nedeni sağ ayağına fazla yüklenemediği için dirseğini ayak tabanı olarak kullanıyor. Yani o siyah kısmı ayak tabanı olarak kullanıyor. Bunu anlayabilirim. Sol ayağının altındaki siyah yaranın aynısı sağ ayakta olmuştu ve sonra ayağı kapanmıştı. Fotoğraf için uygun pozisyon yakaladığımda çekeceğim.

Son düzenleme:
Oyla 0
pododermatitin denilen yaralardan olabilir. Dereceleri var ve sizin durum biraz daha Tip 2 denilen ve tedavi gerektiren tür gibi. Yumuşatıcı, nemlendirici pomadlar bir miktar yeterli olacaktır. Veterinere danışmalısınız.

Oyla 0
Veterinere danışıyorum ancak dediğim şekilde cevaplar alıyorum. Bazısının anlamadığını da düşünüyorum. Gagasıyla ya yumruk olan ayağnı kurcalıyor ya da bazen kaşıyor. O kısmı tam çözemedim. Teşekkür ederim.

Oyla 0
Tek parmağını kullandığını söylediniz. Ayaklardaki tutulmalar sinirsel olabiliyor. B komleks vitamini bu tarz tutulmalarda faydası olur. 2-3 gün arka arka b kompleks vitamini kullanabilirsiniz. Ve kafeste kalamar kemiği olsun kalsiyum takviyesi açısından. Ayaklardaki yaralar için krem kullanmaya devam edin. Tünekleri tahta tünek kullanın. Bunların dışında da ciddi bir hastalığı olabilir. Çevrenizde kanatlı veterineri bulursanız mutlaka götürün. Geçmiş olsun...

Oyla 0
Geri