Muhabbet kuşumun sol ayağı tutmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Melih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sabah gördüğüm de bu şekildeydi halâ bu şekilde tutuyor ne olmuş olabilir, ne yapmalıyım?
Gaga altındaki tüylerde kan var gibi sanki biryere sıkıştırmış olabilir mi ? Yada oynarken tırnağını kanatmış olabilir mi ? Benim kuşumun da 2 tırnağı kırılmıştı. Hatta dün tekrar kanadı ayak altını ve tırnaklarını kontrol edin kan var mı ? Daha net foto atarsanız hocalarımız da görüp yorum yapacaktır.

Gaga altındaki tüylerde kan var gibi sanki biryere sıkıştırmış olabilir mi ? Yada oynarken tırnağını kanatmış olabilir mi ? Benim kuşumun da 2 tırnağı kırılmıştı. Hatta dün tekrar kanadı ayak altını ve tırnaklarını kontrol edin kan var mı ? Daha net foto atarsanız hocalarımız da görüp yorum yapacaktır.
Yok gagasındaki lekeler kan lekesi değil çok yem kusuyor maalesef onun lekeleri. Tırnaklarinda da bir sorun gözükmüyor sadece ayağı normale göre biraz daha şiş duruyor ve arkaya doğru alıyor ayağını tünekte tutamıyor.

Yok gagasındaki lekeler kan lekesi değil çok yem kusuyor maalesef onun lekeleri. Tırnaklarinda da bir sorun gözükmüyor sadece ayağı normale göre biraz daha şiş duruyor ve arkaya doğru alıyor ayağını tünekte tutamıyor.
Kusması içinde hocalarımız yardımcı olacaktır. Ne zamandır kusması var ? Temiz peçete üzerine yapılmış 3-5 dışkı resmi ve kuşun genel bir videosunu 30 saniye çekip gönderir misiniz ? O konu ile hocalarımız ilgileneceklerdir. Diğer ayak konusunu gelince elinizde Voltaren krem varsa sürebilirsiniz şişliği biraz inip rahatlatır bende o şekilde şişlik varken sürdüm şuan şişliği yok. Bu arada ayakta morarma falan yok değil mi ? Herhangi bir yere sıkıştırmış yada burkmış olabilir. Elinize alıp ayağını hafifçe tutmaya çalışın bağırıp çırpınırsa bir veterinerin görmesi gerekir. Ama bağırma falan yoksa Voltaren ile 3-5 gün arası düzelir

Kusması içinde hocalarımız yardımcı olacaktır. Ne zamandır kusması var ? Temiz peçete üzerine yapılmış 3-5 dışkı resmi ve kuşun genel bir videosunu 30 saniye çekip gönderir misiniz ? O konu ile hocalarımız ilgileneceklerdir. Diğer ayak konusunu gelince elinizde Voltaren krem varsa sürebilirsiniz şişliği biraz inip rahatlatır bende o şekilde şişlik varken sürdüm şuan şişliği yok. Bu arada ayakta morarma falan yok değil mi ? Herhangi bir yere sıkıştırmış yada burkmış olabilir. Elinize alıp ayağını hafifçe tutmaya çalışın bağırıp çırpınırsa bir veterinerin görmesi gerekir. Ama bağırma falan yoksa Voltaren ile 3-5 gün arası düzelir
2 yıldır yediklerini kusuyor salıncağı da eşi sanıyor bence çünkü sürekli ayaklarıyla tel ve salıncağa tutunup orada kusuyor. Dışkısı bir ara çok değişkendi bir hastalık var mı yok mu baya bi kafaya takmıştım şimdi de arada bir değişkenlik oluyor dışkıda ama eskisi gibi değil. Şimdi Üniversite Hayvan hastanesinden randevu aldım muayeneye götürücem radyoloji de hemen röntgen çekerler mi bilmiyorum ama

Morarma var biraz aslında ayağının tam orta kısmında. Birde sürekli tellerden de tünege çok hızlı atlıyor.

2 yıldır yediklerini kusuyor salıncağı da eşi sanıyor bence çünkü sürekli ayaklarıyla tel ve salıncağa tutunup orada kusuyor. Dışkısı bir ara çok değişkendi bir hastalık var mı yok mu baya bi kafaya takmıştım şimdi de arada bir değişkenlik oluyor dışkıda ama eskisi gibi değil. Şimdi Üniversite Hayvan hastanesinden randevu aldım muayeneye götürücem radyoloji de hemen röntgen çekerler mi bilmiyorum ama
Doktorun görmesi daha iyi tabiki. Röntgenlik bir durumumuz olmadı çok şükür. O yüzden bişey diyemiyorum maalesef

Kırık yada çatlak olabilir randevu aldıysanız bir gösterin ona göre bir yol izleyin
Bugün hastaneye götürdüm veteriner hekim inceledi kırık olsa hiç ayağını tutamaz , birkaç gün gözlemleyin ona göre tedavi yaparız dedi birde röntgeni söyledim ama röntgen sırasında yerinde durmama söz konusu olduğu için malum kuş da çok hareketli olduğundan panikte yapabilir korkudan kalp krizi geçirme ihtimali de var tabi o yüzden röntgen de çekemedik şimdilik beklemekten başka bir şey yapamayacağız herhalde

Basit bir incinme de olabilir. Ki umarım öyledir. Bahsettiğiniz kusma kur kusması hastalıktan değil. Yine de dışkı resmi paylaşın görelim
Bugün güncelleme yapıyorum yaklaşık 3 ay geçti üzerinden eskisi gibi ayağını içine çekip o şekilde durmuyor ama ayağında ki kızarıklık ve şişlik devam ediyor birde kavramasında da bir sorun var tam ayağını kavrıyamiyor. Ve son zamanlarda da durgunluğu var genel olarak gözlemlediğim şeyler şu şekilde:
- Gün içinde normalden daha fazla uyuyor

- Nefes almasında bir problem var özellikle gece ve sabahın ilk saatlerinde bu şekilde nefes alıyor;

- dışkısı bu şekilde;https://hizliresim.com/pyh7ebz
-Ve ileri doğru kafasını uzatıp bu hareketi de yapıyor bu şekilde;https://hizliresim.com/lstptsm

-Birde bazen tünek de dururken birden kafası geriye doğru gidiyor.

Sürekli yem kusmasından dolayı kursak mantarı olabilir mi acaba ondan şüpheleniyorum Genel olarak durumu böyle, açıkçası bir hastalığı var gibi ama ne yapmalıyım bilmiyorum.

Merhaba evet bu durumu kesinleştirmek için ağzında koku var mı bakar mısınız?
Peynirimsi oluşum var mı?
Öbür dışkılarda kanlı veya yemli bir görünüm var mı?
Bu gibi durumlarda Antifungal ilaçlar ile durumu çözebiliriz.

Son düzenleme:
Ben olsam beklemeksizin triflucan ve flagyle alıp yarım suluğa her birinden 6 damla şeklinde 7 gün ikili sonra sadece triflucan 7 gün daha devam ederdim. Teşhisi beklemek çoğu zaman zaman kaybıdır ki 2 hastalıktan en az biri çok yüksek ihtimalle var kuşta.

Ben olsam beklemeksizin triflucan ve flagyle alıp yarım suluğa her birinden 6 damla şeklinde 7 gün ikili sonra sadece triflucan 7 gün daha devam ederdim. Teşhisi beklemek çoğu zaman zaman kaybıdır ki 2 hastalıktan en az biri çok yüksek ihtimalle var kuşta.
geçen yıl aslında 1 hafta boyunca mikostatin kullanmıştık mikostatin de bildiğim kadarıyla triflucanla aynı içeriğe sahip değil mi?

Şimdi avucuma alıp karnına baktım karnında sivrilik de var gözle görulmuyor tabi tüyden dolayı ama elle net bir şekilde hissediliyor

Hocam kullanılan ilaçlar yıllarca korumuyor kuşları veya canlıları. Siz dediğim gibi yapıp iki ilaca başlayın.
Haklısınız hocam birde sürekli kur hareketi yaptığından dolayı mantar olma ihtimali yüksek. Lakin şu ilaç konusunda emin olamadım triflucan şimdi beşeri ilaç sonuçta ek birde şeker var içinde bu şeker mantara kötü yönde etki etmez mi

Haklısınız hocam birde sürekli kur hareketi yaptığından dolayı mantar olma ihtimali yüksek. Lakin şu ilaç konusunda emin olamadım triflucan şimdi beşeri ilaç sonuçta ek birde şeker var içinde bu şeker mantara kötü yönde etki etmez mi
Hocam koskoca firmalar antifungal ilaçlar üretirken yıllarca arge çalışması yapıyor. Ayrıca yıllardır piyasada kullanılıyor. Onlar bu tehlileyi sezmediler de biz mi tespit etmiş olacağız allah aşkına ? Evet Mikostatin de şeker içerir triflucanda. Hatta bunu kasten katarlar ki mantarlar ilaçla beslenmek isterken yani ava giderken avlansınlar diye... Evet piyasada bu tarz iddialar ortaya atıp alternatif ürünlere yönlendirenler var. Ama itibar etmeyin. Kuş mantarsa eğer şekerli mikostatin veya şekerli triflucan verilmelidir.

Triflucan antifungal bir ilaç,mantar ilacı yani. Birileri "falan ilaçta şeker vardır,şeker de mantarı azdırır" şeklinde bir şeyler söyleyerek bu ilaçları kullanmamaya insanları teşvik ediyor.
Bu insanların sözlerine itibar etmemenizi öneririm. Ayrıca örneğin kanserli hücreler de şekeri severler,kanser tespiti için de vücuda şeker verilir mesela.. fakat kanseri büyütmek için değil,tespit etmek için... PET CT kanser taramasını araştırabilirsiniz.
Yani bazı şeyler bilinçli olarak yapılır..
Falan antifungal ilacın içinde şeker olması da sizi korkutmamalı. Veteriner hekimlerin de tedavide kullanmayı önerdiği ilaçlardır mikostatin, triflucan vs.

Son düzenleme:
Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim eczaneye gideceğim umarım vardir ama bulamazsam triflucan yada mikostatin yerine alternatif olarak ne alabilirim aynı etken maddeli olarak
Hocam koskoca firmalar antifungal ilaçlar üretirken yıllarca arge çalışması yapıyor. Ayrıca yıllardır piyasada kullanılıyor. Onlar bu tehlileyi sezmediler de biz mi tespit etmiş olacağız allah aşkına ? Evet Mikostatin de şeker içerir triflucanda. Hatta bunu kasten katarlar ki mantarlar ilaçla beslenmek isterken yani ava giderken avlansınlar diye... Evet piyasada bu tarz iddialar ortaya atıp alternatif ürünlere yönlendirenler var. Ama itibar etmeyin. Kuş mantarsa eğer şekerli mikostatin veya şekerli triflucan
Triflucan antifungal bir ilaç,mantar ilacı yani. Birileri "falan ilaçta şeker vardır,şeker de mantarı azdırır" şeklinde bir şeyler söyleyerek bu ilaçları kullanmamaya insanları teşvik ediyor.
Bu insanların sözlerine itibar etmemenizi öneririm. Ayrıca örneğin kanserli hücreler de şekeri severler,kanser tespiti için de vücuda şeker verilir mesela.. fakat kanseri büyütmek için değil,tespit etmek için...
Yani bazı şeyler bilinçli olarak yapılır..
Falan antifungal ilacın içinde şeker olması da sizi korkutmamalı. Veteriner hekimlerin de tedavide kullanmayı önerdiği ilaçlardır mikostatin, triflucan vs.

verilmelidir.

Geri