Muhabbet kuşunda burun tıkanıklığı ve zor nefes alıp verme.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taharkci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne Çıkanlar

taharkci

iyikus.com Üyesi
İyi günler forum sakinleri. Bir muhabbet kuşum var ve 1 2 gündür bir burun deliği tıkalı gibi. Bugün veteriner hekime götürdüğümde (üniversitenin hayvan hastanesi) bana iki adet ilaç yazdı. Bunlardan birisi mucovit-c diğeri de avi-ast. Mucovit-C yi eczaneden buldum ve suda çözdürüp suyuna 5ml ekledim hekimin dediği gibi. Ancak avi-ast almak için bir petshopa gittiğimde oradaki kadın ''Benim oğlum kuş veterineri (oğlu dükkanın sahibi) etrafta kuştan anlayan yok o hekimin yazdığını boşverin bunu kullanın'' diye bana bir ilaç verdi. Dediğim gibi mucovit c ye başladım ancak diğer ilaca başlamadım. Kadının verdiği ilacı ve kuşun durumunu eklere ekledim. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. (Videonun sesini biraz açıp dinlerseniz daha iyi olur pek çıkmamış sesi.) Watch VID-20250128-WA0002 | Streamable (kuşun nefes alış veriş videosu).
forum dosyaların boyutu büyük dediği için bu şekilde linklere ekledim görselleri.

İki ilacında içerik kısmını çekip paylaşır mısınız. İlaçların hepsini ezbere bilmemiz imkansız. Dışkılardan bir kısmı düzgün 1-2 tanesi istediğimiz gibi değil. Günlük dışkı ve video paylaşın birkaç gün gözlemleyelim. Keşke veterinere gitmişken iç parazit damlası yaptırsaydınız. Yada gitmeden önce yazsaydınız yönlendirirdik sizi.

İki ilacında içerik kısmını çekip paylaşır mısınız. İlaçların hepsini ezbere bilmemiz imkansız. Dışkılardan bir kısmı düzgün 1-2 tanesi istediğimiz gibi değil. Günlük dışkı ve video paylaşın birkaç gün gözlemleyelim. Keşke veterinere gitmişken iç parazit damlası yaptırsaydınız. Yada gitmeden önce yazsaydınız yönlendirirdik sizi.
Hocam kuşu veterinere götüremedim hem oturdugum yere uzak hem de araba yoktu altımda yani hava da soğuk olunca üşütmesin daha fazla diye götüremedim. Buraya koydugum fotoğraf ve videoyu hekime gösterdiğimde avi- ast yazdı. ben içeriklerini bırakıyorum aşağıya.
Avi Ast:
Vitaminler:

Vitamin C (3a300) : 7.500 mg/kg

Teknolojik katkılar:

Koruyucular;

Sodyum metil -4-hidroksibenzoat (E219) : % 0,1

Antioksidanlar:

Butilhidroksi toluen (BHT)(E321)

Emülgatörler, stabilizatörler ve kıvam arttırıcılar

Gliserilpolietilen glikol risinoleat (E484) :% 4,8

Duyusal Katkılar:

Doğal Ürünler

Okaliptus yağı% 1,2

Yem Maddeleri

Propolis (9.3.1) : % 1,2

Taşıyıcı maddeleri

Gliserin (13.8.2) : % 2,0

Deiyonize su : % 89,85

Axtım-stop:
Biotin ve Klas-D Pant katkısı olarak kullanılır.

bu axtım-stop için astım ilacı diyor kutuda.

İyi günler forum sakinleri. Bir muhabbet kuşum var ve 1 2 gündür bir burun deliği tıkalı gibi. Bugün veteriner hekime götürdüğümde (üniversitenin hayvan hastanesi) bana iki adet ilaç yazdı. Bunlardan birisi mucovit-c diğeri de avi-ast. Mucovit-C yi eczaneden buldum ve suda çözdürüp suyuna 5ml ekledim hekimin dediği gibi. Ancak avi-ast almak için bir petshopa gittiğimde oradaki kadın ''Benim oğlum kuş veterineri (oğlu dükkanın sahibi) etrafta kuştan anlayan yok o hekimin yazdığını boşverin bunu kullanın'' diye bana bir ilaç verdi. Dediğim gibi mucovit c ye başladım ancak diğer ilaca başlamadım. Kadının verdiği ilacı ve kuşun durumunu eklere ekledim. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. (Videonun sesini biraz açıp dinlerseniz daha iyi olur pek çıkmamış sesi.) Watch VID-20250128-WA0002 | Streamable (kuşun nefes alış veriş videosu).
forum dosyaların boyutu büyük dediği için bu şekilde linklere ekledim görselleri.

universite hastanesinde verilenleri kullanabilirsiniz, özellikle mukovit-c balgam sökücü ve glutatyon öncülü olarak iyidir, ben de kullaniyorum. ancak bunlar kuşu tedavi etmez

ben olsam solunumdan once sindirim sistemine yonelik bir antibiyotik kullanirim. sorunun sindirim sisteminden başladığinı düsünuyorum

Avi ast ile axtım sanırım aynı ürünler yada çok yakın içeriklilerdir. Avi ast solunumu rahatlatır ancak solunum yolu enfeksiyonu varsa tedavi etmez maalesef. Avi astı kullanın ama diğerinin içeriğini bilmediğim için kullanın veya kullanmayın diyemem.
Kuşa ense damlası uygulamanızı tavsiye ederim. Önlem amaçlı bile 6 ayda bir yapılır bu. Dediğim gibi mutlaka probiyotik de kullanın ve gelişmeleri yazın ona göre yol çizeriz

Son düzenleme:
Avi ast ile axtım sanırım aynı ürünler yada çok yakın içeriklilerdir. Avi ast solunumu rahaylatır anca solunum yolu enfeksiyonu varsa tedavi etmez maalesef. Avi astı kullanın ama diğerinin içeriğini bilmediğim için kullanın veya kullanmayın diyemem.
Kuşa ense damlası uygulamanızı tavsiye ederim. Önlem amaçlı bile 6 ayda bir yapılır bu. Dediğim gibi mutlaka probiyotik de kullanın ve gelişmeleri yazın ona göre yol çizeriz
Probiyotiği toz halinde alıp yemine katıyorum normal vitamin olarak da gervit-w kullanıyorum. Periyodik olarak da ense damlasını kullanırım. Haftada 1-2 defa vitamin veriyorum. Yemi ise prestige yetişkin muhabbet kuşu yemi.

Probiyotiği toz halinde alıp yemine katıyorum normal vitamin olarak da gervit-w kullanıyorum. Periyodik olarak da ense damlasını kullanırım. Haftada 1-2 defa vitamin veriyorum. Yemi ise prestige yetişkin muhabbet kuşu yemi.
İç parazit damlasını en son ne za an kullandınız. Eczaneden bactrim alıp kullanabilirsiniz yakın zamanda iç parazit uygulaması yapmışsanız eğer. Reçetesiz vermeyebilirler tanıdık eczane yoksa. Yada bir şansınızı denersiniz.

Geri