Muhabbet kuşunda dışkı sebebi tüy sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bariss55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bariss55

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar yeni 45 günlük yavru bir muhabbet kuşu aldım yeni aldığımdan dolayı etrafa alışmaya çalışıyor falan bunlar normal yemde yiyor ama tüyünde dışkılar mevcut kuş sürekli onlarla uğraşıyor çıkarmaya çalışıyor ben kendim ne şekilde halledebilirim bunu cevaplarsanız sevinirim teşekkürler. Suyuna elma sirkesi de takviye ettim bu arada

Kafes tabanına kağıt havlu koyun,o dışkıları atarsınız.İlk geldiklerinde ishal/kabız gibi durumlar normal.Sirke yerine uygun bir probiyotik kullanırsanız, sindirim sistemi için daha iyi olur.
Teşekkürler yapıp atayım hemen ama asıl sorun bence kuşun tüylerini rahatlatmak kuş sürekli popo kısmıyla ilgilenip duruyor tüyleri kurumuş artık popo kısmındaki

Oyla 0
Teşekkürler yapıp atayım hemen ama asıl sorun bence kuşun tüylerini rahatlatmak kuş sürekli popo kısmıyla ilgilenip duruyor tüyleri kurumuş artık popo kısmındaki
İlk bir hafta popoda dışkı birikmesini ben de yaşadım.Dışkılar düzene girince sorun düzeldi.Birikenleri temizliyordum sık sık.Tüyleri de silince rahatsızlık hissetmiyordu fazla.

Oyla 0

Oyla 0
Geri