Muhabbet kuşunda solunum problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyza

iyikus.com Üyesi
merhabalar çift muhabbet kuşum var tüy dökme döneminde ikiside erkek olan kuşumda kuyruk sallanması var öncedende kuyruk aşağıdaydı böyle bi problem yoktu elime sürtünmeye başladığı an dişi aldım 1.5 sene oluyor çook uçunca yorulunca bariz belli oluyor sallanma şu sıralar enerjisi yerinde dişisine kur yapma peşinde :D dışkısında bi problemde yok sadece nefes alıp verirken çoook hafif vick vick ses çıkıyor ağız açma kapama falan olmuyo şu son zamanlarda ortaya çıktı onu düzeltebilecek ne yapabilirim kafesini hergün temizliyorım tüy çıkardıkları için çok tozlanıyo (erkek olan kuşum 3 yıldan beri benimle yavruyken almıştım dişiyi alalı 1.5 sene oldu) ciddi bi durum yok geceleri uyuyabiliyor ilk önce doğal yöntemlerle çözmeye çalışmak istiyorum önerileriniz nedir bu konuda

Son düzenleme:
Merhaba kuyruk sallanması tüy dökme döneminin belirtilerinden biri olabiliyor. Bu nedenle hastalık gibi algılamamak lazım direk. Uçma sonrası da vik vik ses sıcak havadan kaynaklı olabiliyor.
Doğal olarak banyo ihtiyacını gidermeleri için banyo takınız, Taze sebzelerle destekli bakım yapınız.

Oyla 0
merhabalar çift muhabbet kuşum var tüy dökme döneminde ikiside erkek olan kuşumda kuyruk sallanması var öncedende kuyruk aşağıdaydı böyle bi problem yoktu elime sürtünmeye başladığı an dişi aldım 1.5 sene oluyor çook uçunca yorulunca bariz belli oluyor sallanma şu sıralar enerjisi yerinde dişisine kur yapma peşinde :D dışkısında bi problemde yok sadece nefes alıp verirken çoook hafif vick vick ses çıkıyor ağız açma kapama falan olmuyo şu son zamanlarda ortaya çıktı onu düzeltebilecek ne yapabilirim kafesini hergün temizliyorım tüy çıkardıkları için çok tozlanıyo (erkek olan kuşum 3 yıldan beri benimle yavruyken almıştım dişiyi alalı 1.5 sene oldu)
Merhaba kuyruk sallanması tüy dökme döneminin belirtilerinden biri olabiliyor. Bu nedenle hastalık gibi algılamamak lazım direk. Uçma sonrası da vik vik ses sıcak havadan kaynaklı olabiliyor.
Doğal olarak banyo ihtiyacını gidermeleri için banyo takınız, Taze sebzelerle destekli bakım yapınız.
tamamdır teşekkür ediyorum toz haline getirilmiş yumurta kabuğu , rendelenmiş havuç ve yumurta çok az da toz tuzsuz etimekle mama hazırladım afiyetle yiyorlar :)dün kıvırcık vermiştim yeşillik fazla vermiyorum hemen dışkısına etki ediyor

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri