Muhabbet kuşunun hangi hastalığı var nasıl anlarız

Ebru Gürer

Yeni Üye
8 aylık yavru muhabbet kuşum var çok hareketli konuşkandır . Bugün anlam veremediğim şekilde durgundu akşam ağzından sarı bir sıvı kustu sonra ishal oldu başını tutumaz hale geldi gece geç saatte olduğu için hiçbir veterinere ulaşamadım . Ulaşabildiğim tek veteriner ise çocuk aspirinin 1/4 suyla vermem gerektiğini söyledi ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• 0AF2F575-5EA0-4209-BC8C-53A0CD4B198D.jpeg
    0AF2F575-5EA0-4209-BC8C-53A0CD4B198D.jpeg
    104.4 KB · Görüntüleme: 10
  • 67444FA0-A30B-4364-B899-AA4C99D70329.jpeg
    67444FA0-A30B-4364-B899-AA4C99D70329.jpeg
    95.5 KB · Görüntüleme: 11
Kafes tabanına tuvalet kağıdı koyun 3,4 tane dışkı yapsın bakalım. Yem mi kusuyor Du yoksa salya mı?

Oyla 0
8 aylık yavru muhabbet kuşum var çok hareketli konuşkandır . Bugün anlam veremediğim şekilde durgundu akşam ağzından sarı bir sıvı kustu sonra ishal oldu başını tutumaz hale geldi gece geç saatte olduğu için hiçbir veterinere ulaşamadım . Ulaşabildiğim tek veteriner ise çocuk aspirinin 1/4 suyla vermem gerektiğini söyledi ne yapmam lazım

Ankara'da sempati veteriner var oraya götürebilirseniz götürün. Dışkı resimlerinide buraya ekleyin bizde yardımcı olmaya çalışırız...

Oyla 0
Dışkısı bu şekilde sıvı su çıkarıyo

Ekli dosyalar

• D22E91D8-B045-4F68-AFFF-9E1BB1B06F0D.jpeg
    D22E91D8-B045-4F68-AFFF-9E1BB1B06F0D.jpeg
    34.3 KB · Görüntüleme: 12
Oyla 0
Veterinere götürdüm antibiotik verdi 2 gün uygulayın dedi ama kuş ağzını bile açamıyo ne kadar faydalı olur hiç bi fikrim yok verirken yarısı ağzının içine girdi yarısı boşa gitti zaten ne yapcağımı bilmiyorum

Oyla 0
Bence agir derecede ishal olmus elektrolit destegi vermedimi veteriner bakteriyel gibi gorunuyor ben bu durumda sulphamezethine kullanmistim ama bu kadar gir degildi gecmesse bence baska bi veterinere goturun

Oyla 0
Merhaba, kuş hem hasta hemde bulunduğu ortam ısısı yüksek olabilir. Genelde kanat açıklığının bi hastalıkla bağdaşma durumu birde ısı ve eşleşme isteme durumuyla bağlantısı var. Dışkılar kötü görünüyor. Salmonella yahut ecoli benzeri rahatsızlıklarda bu renk gözlemlenen ve yayvan dışkılar görülür. Oldukça ölümcüldür bu nedenle tedavi gerektirir. Bu demek değil ki üstteki hastalıktan kaynaklı bir problemdir. Tedavi gerektirir.

Verilen ilacın adı nedir acaba?

Oyla 0
Bence agir derecede ishal olmus elektrolit destegi vermedimi veteriner bakteriyel gibi gorunuyor ben bu durumda sulphamezethine kullanmistim ama bu kadar gir degildi gecmesse bence baska bi veterinere goturun
[/QUOTE
Ankarada başka bir veterinerle görüştüm oraya götüreceğim yeme içme sıfır ne versem hiç bi fikrim yok

Oyla 0
Merhaba, kuş hem hasta hemde bulunduğu ortam ısısı yüksek olabilir. Genelde kanat açıklığının bi hastalıkla bağdaşma durumu birde ısı ve eşleşme isteme durumuyla bağlantısı var. Dışkılar kötü görünüyor. Salmonella yahut ecoli benzeri rahatsızlıklarda bu renk gözlemlenen ve yayvan dışkılar görülür. Oldukça ölümcüldür bu nedenle tedavi gerektirir. Bu demek değil ki üstteki hastalıktan kaynaklı bir problemdir. Tedavi gerektirir.

Verilen ilacın adı nedir acaba?
Tedavisi yarın başlayacak ama yeme içme sıfır ne versem faydalı olur bi fikriniz var mı ?

Oyla 0
Yem yemiyor ise elle besleme yapınız mutlaka. Aç kuşlarda ilaç ağız gelebilir. İnternet üzerinden ya da sitemizde elle beslemeyle alakalı konuları inceleyebilirsiniz.

Oyla 0
Geri