Muhabbet kuşunun renkli kağıt yemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MrcBLN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrcBLN

iyikus.com Üyesi
Merhaba;
Kuşumda bugün durgunluk ve hiç olmadığı kadar kabarıklık farkettim. Normalde yerinde durmayan konuşan kafesinde hiç susmayan kuş bugün yerinden bile hareket etmedi. Hemen araştırmaya başladım ve masaüstünde ki gazete ve renkli kağıtların uç kısımlarını yediğini farkettim. İshal ve kusma durumu yok. Yem ve suyunuda yiyip içiyor. Baya durgun ve genellikle kabarık bir şekilde duruyor.
Bu durumda ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Lütfen yardımcı olur, deneyimlerinizi paylaşır mısınız.

İlacı ve enjektörü aldım. Kullanım konusunda yardımcı olurmusunuz.

orta boy (100 ml) suluğa 5 damla ekleyin, market ya da damacana suyu kullanın, ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin. bu sürecte kafesteki kalsiyum kaynaklarını (kum, kalamar, gagataşı vb) çıkarın

ilk gün için , hazırladığınız ilaçlı sudan enjektörle çekip 10 damla (0.5 ml) kadar içirmeye çalışın. (kuş su içmiyorsa bunu günde 1-2 kez yapabilirsiniz)

hastalık bir hayli ilerlemiş umarım işe yarar

Son düzenleme:
orta boy (100 ml) suluğa 5 damla ekleyin, market ya da damacana suyu kullanın, ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin. bu sürecte kafesteki kalsiyum kaynaklarını (kum, kalamar, gagataşı vb) çıkarın

ilk gün için , hazırladığınız ilaçlı sudan enjektörle çekip 10 damla (0.5 ml) kadar içirmeye çalışın. (kuş su içmiyorsa bunu günde 1-2 kez yapabilirsiniz)

hastalık bir hayli ilerlemiş umarım işe yarar
Darı ve yem harici kaseften herşeyini aldım.İnşAllah bu ilaçlar işe yarar kısa sürede toparlar.

yatana kadar 2-3 kerede toplam 1 ml (20 damla) ilaçlı su daha verebilirsiniz
Maalesef pamuğu kaybettik.4 gün içinde gözümüzün önünde eridi gitti . Yediği renkli kağıtla başladı herşey farklı ne gelişmiş olabilir hiç anlayamadım 7/24 gözümüzün önündeydi. İlk günden bugüne kadar elimden gelen herşeyi yaptım ama olmadı maalesef.

Maalesef pamuğu kaybettik.4 gün içinde gözümüzün önünde eridi gitti . Yediği renkli kağıtla başladı herşey farklı ne gelişmiş olabilir hiç anlayamadım 7/24 gözümüzün önündeydi. İlk günden bugüne kadar elimden gelen herşeyi yaptım ama olmadı maalesef.

çok büyük ihtimal bakteriyel enfeksiyon vardı, daha önce de yazdim kurtulma ihtimali maalesef yüksek değildi. başıniz sağolsun

çok büyük ihtimal bakteriyel enfeksiyon vardı, daha önce de yazdim kurtulma ihtimali maalesef yüksek değildi. başıniz sağolsun
Sebebi enfeksiyon ise neden olmuş olabilir. Temizliğine özenle dikkat edildi. Yem ve darıdan başka hiç birşey yemiyordu. Suyu içinde vitamin kullanıyordum. Çok güzel gelişiyordu.

Sebebi enfeksiyon ise neden olmuş olabilir. Temizliğine özenle dikkat edildi. Yem ve darıdan başka hiç birşey yemiyordu. Suyu içinde vitamin kullanıyordum. Çok güzel gelişiyordu.

herşey olabilir. yemden bulaşabilir, bağışıklığı düşmüş olabilir vs. bu tarz durumlarda erken müdahale etmek, korkmadan ilaç vermek gerekiyor ve bu biraz tecrübe kazandıkça oluyor. veterinerlerimizin çoğu kanatlı konusunda yeterli eğitime bilgiye sahip değil maalesef

İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. ?????? @Doğanay Y. @neanderthalensis
herşey olabilir. yemden bulaşabilir, bağışıklığı düşmüş olabilir vs. bu tarz durumlarda erken müdahale etmek, korkmadan ilaç vermek gerekiyor ve bu biraz tecrübe kazandıkça oluyor. veterinerlerimizin çoğu kanatlı konusunda yeterli eğitime bilgiye sahip değil maalesef
Çok haklısınız 4 gündür yaşadıklarımla kesinlike kanatlı konusunda yeterli bilgileri olmadığını anladım. Herşey için çok teşekkür ederim. İyiki varsınız iyikus.com
@neanderthalensis @Doğanay Y.

Geri