Muhabbet kusunun yanağındaki mantar mı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Firat40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Firat40

iyikus.com Üyesi
4-5 gündür muhabbet kuşumda bir halsizlik var. Bunun yani sıra ishalide mevcuttu. Bugün ishali azaldi fakat yanak kisminda resimde de çektiğim üzerine birsey farkettim ama ne
olduğunu anlayamadim. Bu normalmi yoksa mantar türü birseymi. Yardimci olurmusunuz.

Ekli dosyalar

• 20190221_233525.jpg
    20190221_233525.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 16
hmm mantardan çok gaga deformesi gibi geldi bana. Etli bir yapıda mı orası?

Oyla 0
Etli ise mantar oluşumu var. İlerlemeden çözüm bulmak gerekir. Asitsiz beyaz vazelin kullanılabilir göz ve burun deliklerine değdirmeden.
Birde troysd mantar kremi alınabilir eczanelerden. Oldukça etkilidir. 4-5 gün süreyle kullanılması gerekir.

Oyla 0
Sagolun kremi aldim. Yalniz triflucam başlıklı yazinizi okudum. Bu surubuda alip kullansam nasil olur. Kuş devamli ağız kismini bir yerlere sürtmeye calisiyor. Fazla yara etmesinden endiseliyim. Iyi günler

Oyla 0
Önlem amaçlı ayaklarına da kullanmanızı öneririm.Bir de kafesini dezenfekte ederseniz iyi olur.Hem şuan için hem de tamamen iyileştikten sonra dezenfekte etmeniz gerek.

Oyla 0
Devamli temizligini yapiyorum zaten de. Nasil oldu anlayamadim.2 tane cennet kuşu aldik. Onlar geldikten sonra muhabbet kuşunda bir dalginli hareketsizlik basladi zaten. Koruma amaçlı üçüne birden hem trosyd hemde triflucam surup alsam diye düşündümde. Kuşu o seklide görünce devamla kaşınma hareketi yapiyor. Üzülüyorum. Sagolun

Oyla 0
Devamli temizligini yapiyorum zaten de. Nasil oldu anlayamadim.2 tane cennet kuşu aldik. Onlar geldikten sonra muhabbet kuşunda bir dalginli hareketsizlik basladi zaten. Koruma amaçlı üçüne birden hem trosyd hemde triflucam surup alsam diye düşündümde. Kuşu o seklide görünce devamla kaşınma hareketi yapiyor. Üzülüyorum. Sagolun
Aynı kafeste mi duruyorlar.Durgunluğu diğerleri geldiği için kıskanmış olabilir bu nedenle olabilir.Dediğiniz gibi temasta bulunuyorsalar onlardan da olabilir ama sanmıyorum.Papağanlar da belirti var mı?Dediğiniz gibi temas ediyorlarsa tedbir amaçlı kullanılabilir.Ancak mantar olan kuş için şuruba yorum yapamam ancak diğerlerlerine vermeseniz iyi olur bence.Çok gerekmedikçe ilaç kullanmamak en iyisi.Hatta papağanlara vazalin sürseniz daha iyi olur.Sonuçta bir hastalık yok şuan ve gereksiz ilaç almasınlar.Benim düşüncem.Evet ne kadar temiz baksakta zaman zaman olabiliyor böyle şeyler.Siz genede bir dezenfekte yapın.Durumlarını da burdan haber verirsiniz seviniriz

Oyla 0
Papaganlarda da suan bir kaşıntı var. Ama muhabbet kuşu kadar değil l. Ayni kafeste degiller ama kafesten cikinca uçup ister istemez bir araya geldikleri oluyor

Oyla 0
Triflucanda kullanabilir kür amaçlı. 4 gün yeterli olacaktır ağızdan 1 damla.

Oyla 0
Günaydın. Muhabbet kuşuma triflucan ariyorum fakat eczanelerde bulamiyorum. Eşdeğer bir ilac ismi bilen varmi. Dışarıdayım ve ilac ariyirum.

Oyla 0
Trosyd aldim krem olarakta. Formda denildiği üzere kuşu kontrol ettigimde göğüs kemigi sivrilesmis. Bende yorumlardan triflucan verilir diye okuyunca alayim dedim ama aramama ragmen bulamadim. Onun yerine flucan kapsül verdiler. 150 mg olandan. Şimdi internetten onu arastiriyorum nasil vermem gerekir diye

Ekli dosyalar

• 20190222_160408.jpg
    20190222_160408.jpg
    247.5 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20190222-WA0012.jpg
    IMG-20190222-WA0012.jpg
    73.8 KB · Görüntüleme: 8
Oyla 0
Dünde bunlari farkettik. Neden oldu bilmiyorum. Büyük bir ihtimal gagasi ile kasimadan dolayi yapmış. Trosyd sürünce hayvancagiz bayagi bir çırpındı artik ilaç yakiyormu anlamadim. Kanadini acip acip kapatyi. Sirkelendi bayagi. Bende dayanamadim sabaha kadar triflucan diye sayikladim ama malesef bulamadım. Bana yardimci olacak varmi bu flucan 150 mg kapsülü nasil ayarlayip verebilirim kuşa

Oyla 0
Tüy kaybından derisi açılmış gibi. Bana normal geldi ama bilemedim. Flucan da ayni etken madde. Bu nedenle kullanilabilir 1,5 litre içme suyuna 1 kapsül açıp dokmeniz gerekiyor. Çözülmesi icinde calkalayin bir süre.

Oyla 0
Rica ederim. Her sivri kemik kuruma sorunu değildir. Bu nedenle veteriner kontrolü öneririm. 4,5 gün kullanimi sorun yapmaz ama yinede ters bir etkisi olabilir

Oyla 0
Her kemik kuruma değildir.Arkadaşında dediği gibi.Bir bilene danışmalısınız.Kaşıntıdan dolayı tüy kaybı olmuş gibi ilaçlar fayda edecektir inşallah.

Oyla 0
Geri