Multivitamin gerekliliği ve öneriler?

frukof1234

iyikus.com Üyesi
Merhaba dostlar. Kasım ayının gelmesiyle birlikte havalar da soğumaya başladı. Kuşlarımızın hasta olmaması için bir takım tedbirler alınmalı diye düşünüyorum. Bu konuda acemi birisi olarak sizlere danışmak istiyorum. Öncelikle 4 aylık dişi bir kuş sahibiyim. Mümkün olduğunca kuşumun yemlerini temizleyip, kafesini temiz tutup, suyunu, daldarısını, mineral taşı ve kemiğini eksik etmemeye gayret gösteriyorum. Kuşumu oda sıcaklığında tutup, ailemi de camları açmaması konusunda sık sık uyarıyorum. (Babam bugün hava alsın diye balkona çıkarmış, inşallah kuşumuzu üşütmemiştir...) Ama bu konuda kuşumun hastalanmaması, bağışıklığını koruyabilmesi adına ne yapabilirim diye düşünüyorum. Vitaminler, multivitaminler ve bir sürü bitkisel ürünler... Kimi insanlar gerek duymuyor, kimileri de mutlaka kullanılmalı diyor. Kullanılmalı diyenler arasında da bir fikir ayrılığı bulunuyor. Bazı ürünler çok övülürken bazı ürünler de eleştiriliyor. Bu konuda kuşumun yaşını ve ailemin balkona çıkarma gibi hatalarını da göz önünde bulundurarak, kış için bana ne önerirsiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Vereceğiniz tavsiyelerle benim gibi acemi arkadaşlara da yol gösterebilecek bir konu olmasını umuyorum.

Merhabalar. Gerekli vitamin desteğini almadığını düşünüyorsanız kuşlarınıza Röhnfried gervit-w multivitamin desteği sağlayabilirsiniz. Hafta da 2 kez sulukta 8 saat kalması şartıyla. 100 ml suluğa 4-5 damla kafi gelecektir. Forumumuz da birçok kişi tarafından önerilen bir marka ve multivitamin takviyesidir. Tüm bunlardan ziyade doğal yollarla da bunu sağlayabilirsiniz.

Dair ve daha fazlası için altta verdiğim linkleri inceleyebilirsiniz:

Muhabbet Kuşlarınız için Doğal Vitaminler

Doğal besinlerle Muhabbet Kuşu Sağlığını koruma

Oyla 0
Merhabalar. Gerekli vitamin desteğini almadığını düşünüyorsanız kuşlarınıza Röhnfried gervit-w multivitamin desteği sağlayabilirsiniz. Hafta da 2 kez sulukta 8 saat kalması şartıyla. 100 ml suluğa 4-5 damla kafi gelecektir. Forumumuz da birçok kişi tarafından önerilen bir marka ve multivitamin takviyesidir. Tüm bunlardan ziyade doğal yollarla da bunu sağlayabilirsiniz.

Dair ve daha fazlası için altta verdiğim linkleri inceleyebilirsiniz:

Thread 'Muhabbet Kuşlarınız için Doğal Vitaminler' Muhabbet Kuşlarınız için Doğal Vitaminler

Thread 'Doğal besinlerle Muhabbet Kuşu Sağlığını koruma' Doğal besinlerle Muhabbet Kuşu Sağlığını da
Faydalı bilgileriniz icin teşekkürler

Oyla 0
Multivitamin olarak; Versese laga opti breed (10 günde bir, tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla 2-3 pirinç tanesi kadar)
Mama olarak; Powermax klasik mama (5 günde bir, havuç ve diğer sebze meyveler ile karıştırarak, forumda bir çok mama tarifi var.)
Probiyotik olarak; Versele laga probi zyme (her mama yaptığında çeyrek çay kaşığı mamaya katarak)
Sarımsaklı su (Ayda bir kere tam dolu suluğa 5te bir oranında)
Kekik ve tarçınlı çay (2 haftada bir kere, Hazırlanışı; bir bardak sıcak suya çeyrek çubuk tarçın ve bir silme çay kaşığı kuru kekik ekliyorsunuz ve 10 dakika demleyip. Tam dolu suluğa 5te bir oranında ekliyorsunuz.)
Kuru maya (her mamaya çeyrek çay kaşığı katarak)

Bunları yapın, kuşlarınızın bağışıklığı güçlü olur. Kolay kolay hastalanmazlar ;)

Oyla 0
Multivitamin olarak; Versese laga opti breed (10 günde bir, tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla 2-3 pirinç tanesi kadar)
Mama olarak; Powermax klasik mama (5 günde bir, havuç ve diğer sebze meyveler ile karıştırarak, forumda bir çok mama tarifi var.)
Probiyotik olarak; Versele laga probi zyme (her mama yaptığında çeyrek çay kaşığı mamaya katarak)
Sarımsaklı su (Ayda bir kere tam dolu suluğa 5te bir oranında)
Kekik ve tarçınlı çay (2 haftada bir kere, Hazırlanışı; bir bardak sıcak suya çeyrek çubuk tarçın ve bir silme çay kaşığı kuru kekik ekliyorsunuz ve 10 dakika demleyip. Tam dolu suluğa 5te bir oranında ekliyorsunuz.)
Kuru maya (her mamaya çeyrek çay kaşığı katarak)

Bunları yapın, kuşlarınızın bağışıklığı güçlü olur. Kolay kolay hastalanmazlar ;)
Detaylı ve faydalı bilgileriniz için teşekkürler. En kısa sürede uygulayacağım.

Oyla 0
Geri