Multivitaminlerin kursak mantarına sebebiyet vermesi hakkında;

Atilla Algansoy

Veteran
Merhaba. İnternette bazı kuş üreticileri multivitaminlerin içinde şeker bulunduğundan dolayı kursak mantarına yol açtığını söylüyorlar.
Bu konuda fikirleriniz nedir?

Son düzenleme:
Her vitaminde olduğu gibi içeriğinde kullanılan şekerin ne olduğu önemli.
Piyasada ki hem ilaç hem vitaminlerde belirli oranda bulunur. Bu nedenle zararlı kabul etmek uygun olmaz. Sadece bazı beşeri ürünler (özellikle çocuk şurubu olan vitaminlerden bahsediyorum) uzak durmak lazım.

Oyla 0
Gerwit-W kullanmaya başladım. Açıklanan içeriğinde şeker göremedim.(anlamadığım birkaç katkı var belki onlar şeker türevleridir, bilemiyorum)
Kullanım olarak da şu şekilde kullanmayı düşünüyorum;
-Sabah 7'de 20 cc suya 0.5 cc verip öğlen 12'de önlerinden alıp, arkasından taze su vermeyi düşünüyorum. Böylelikle vitamin kalıntıları kursağında, böbreklerinde ve bağırsağında fazla durmadan saf su ile temizlenir ve böylelikle kursak mantarı ihtimali azalır diye düşündüm. Siz ne dersiniz ?

Oyla 0
Gerwit-W kullanmaya başladım. Açıklanan içeriğinde şeker göremedim.(anlamadığım birkaç katkı var belki onlar şeker türevleridir, bilemiyorum)
Kullanım olarak da şu şekilde kullanmayı düşünüyorum;
-Sabah 7'de 20 cc suya 0.5 cc verip öğlen 12'de önlerinden alıp, arkasından taze su vermeyi düşünüyorum. Böylelikle vitamin kalıntıları kursağında, böbreklerinde ve bağırsağında fazla durmadan saf su ile temizlenir ve böylelikle kursak mantarı ihtimali azalır diye düşündüm. Siz ne dersiniz ?
sabah koyup akşam alın.1cc kaç damla bilmyorum ama ben 5-6 damla kullanıyorum

Oyla 0
Vitaminler 8-12 saat sonra alınmalı kafesten. Dilerseniz gün içinde tekrar hazırlanabilir ama gerekli mi bilemiyorum.

Oyla 0
Geri