Ne Yapmalıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elvis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elvis

iyikus.com Üyesi
Herkese merhaba. Çift sultan papağanlarımdan dişi olanın ölmesi üzerine erkeğe baska eş bulup sahıplendırdık ve hayvan bakma faslını hayatımda kapattım.cunku dişi hastalnınca kendimi kaybettim çok üzüldüm çok para harcadım ,ilaçlar,veterinerler, vs vs..
peki benim başıma ne geldi. Bebeğimle salonda ilgilenirken, balkondan kuş sesi geldi.ben de kızıma hava aldırmak için kucagıma aldım ve balkona cıktım.kuş sesi hala geliyordu.
Sağıma soluma havaya baktım yok bir sey.
Ama ses halen gelmeye devam ediyor.cikcikcik..
Sonra gozume kucuk mavi bir şey ilişti.bir baktım minnak bir muhabbet kuşu.
Bebeğimi içeriye bıraktım gidip kuşa yavaşça yaklaştım parmağımı uzattım,hoop atladı parmağıma.içeri girdik
Su verdim içti. Bebeğimle cıkamadıgımdan annemden rica ettim gidip yem aldı.
Karnını doyurdu. Kafes de aldık ??‍♀️Kafesi degistiricem daha buyuk ve tahta tunekler olucak..
yani yine kuş bakmaya başladım ben. Şimdi muhabbet kuşları yem haricinde neler yer neler sever. Banyo da alıcam ona serinlesin.
Diazym probiyotik var evde kullanılabılırse koyucam. Yumurta maması severler mi.
Yorgundu,baska odaya goturup ısıgını kapdım dinlensın diye.. durum bu

Ekli dosyalar

• 217DBE9B-40D1-460C-BCBD-41468026A335.jpeg
    217DBE9B-40D1-460C-BCBD-41468026A335.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 13
  • 5D4B0C1A-4688-4347-A0A4-6DB14C0FF5E3.jpeg
    5D4B0C1A-4688-4347-A0A4-6DB14C0FF5E3.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 13
sultan papağanlarınızın sevdiği sebze ve meyveleri bunlar da sever ve yerler. Yumurta maması da yerler. Zaten akraba ve aynı coğrafyaya ait türler. Dizayme verebilirsiniz ama ben daha iyi bir probiyotiğe geçmenizi öneririm entrobac gibi.

Oyla 0
sultan papağanlarınızın sevdiği sebze ve meyveleri bunlar da sever ve yerler. Yumurta maması da yerler. Zaten akraba ve aynı coğrafyaya ait türler. Dizayme verebilirsiniz ama ben daha iyi bir probiyotiğe geçmenizi öneririm entrobac gibi.
Tabıko hemen alırım sagolun.sımdı kapıdan baktım.kus kafasını suluga yaslamıs eğil bir sekılde uyuyor hasta mı acaba o yuzden mı kaldıramıyor kafasını .yoksa normal mı.dıskı fotosu da koydum.daha buyuk bı kafes alıp bugun duzenlıycez içini.tunek yukarıda cunku sadece orada durdu.tellere yapısık ustte duruyordu tunegi yuksrı takınca uyudu orada.belkı de eskı kafesınde yukarıdaydı dedim tunegi.. ısırmaya calısıyor haylaz.bugun elımden yedırıcem bırlac bir sey alıstırmak için .herkese sevgiler

Ekli dosyalar

• 39E8A28C-C4C0-47E0-9FBC-9A9DEF8FAA66.jpeg
    39E8A28C-C4C0-47E0-9FBC-9A9DEF8FAA66.jpeg
    879.1 KB · Görüntüleme: 8
  • 2855DB04-959B-4835-882F-6C5E4085581F.jpeg
    2855DB04-959B-4835-882F-6C5E4085581F.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 8
Oyla 0
Sizi çok iyi anlıyorum ,benim de kuşum hasta ,maddi manevi çok yorucu bir süreç.Ama bu mubiş gelip sizi bulduysa bunun da bir sebebi vardır :) Çok tatlı maşallah ,dışkıları da genel olarak iyi durumda sadece hafif bir bakteriyel durum olabilir çünkü boyama var ama yine bilen arkadaşlar yardımcı olurlar ,ben yanlış yönlendirmeyeyim.

Oyla 0
Merhaba.
Öncelikle kuşu biraz kendine getirmek gerekiyor.
Tavsiye;
-Dışkı fotoğrafını güncelleyin.
-Video yükleyin.
-Eczaneden Supradyn All day efervesan tablet alın.
Tableti alınca buraya yazarsanız, takibini hep beraber yapalım.

Oyla 0
Geri