Neden böyle?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GüzelKuş

Veteran
Forum da kısa süreli bir kesinti olduğu sıra Bubi'nin dışkıları da değişti. Giremediğim için farklı bir foruma sormuştum. Sizin de fikrinizi almak istiyorum. Bu akşam yaptığı dışkılar. Şimdi biraz düzeldi. Ama hala tam iyi değil 2 gündür salamıyorum bi 2-3 dakika çıkardım akşam. Bide dediklerine göre balla suyu karıştırıp ağzına 4 damla damlattım. Sonra da kızıl darı verdim. Bir gün de probiyotik vermiştim ama o ilk gün bugün 4. gün hala takip ediyorum. Tam düzelmedi.

Ekli dosyalar

• 1609486797332_Screenshot_20210101-103841.jpg
    1609486797332_Screenshot_20210101-103841.jpg
    211 KB · Görüntüleme: 16
Merhaba şimal, son günlerde yemi haricinde ne veriyorsun acaba? Dışkı form olarak düzgün ve lekesiz sanırım. Birde sabah çekildi değil mi bu? Kuşun gece sabit bir bölgeye dışkılaması iyi bir durum. Ancak gün içinde de sabit dışkılıyorsa aynı yere hasta ve az hareket eden bir kuş diyebiliriz.
Bal komik bir seçenek olmuş. Bozulan dışkılarda ilk uzaklaşılacak olan tatlı ürünler olmalı. İyot desteği gerekli. Bunun içinde elektrolit kullanabilirsin.

Oyla 0
Forum da kısa süreli bir kesinti olduğu sıra Bubi'nin dışkıları da değişti. Giremediğim için farklı bir foruma sormuştum. Sizin de fikrinizi almak istiyorum. Bu akşam yaptığı dışkılar. Şimdi biraz düzeldi. Ama hala tam iyi değil 2 gündür salamıyorum bi 2-3 dakika çıkardım akşam. Bide dediklerine göre balla suyu karıştırıp ağzına 4 damla damlattım. Sonra da kızıl darı verdim. Bir gün de probiyotik vermiştim ama o ilk gün bugün 4. gün hala takip ediyorum. Tam düzelmedi.
Eğer sulu besinler vermediyseniz sindirim sisteminde bir anormallik var, bence bağışıklık sistemi şuan için karşı koymaya çalışıyor durum takip edilmeli .

Oyla 0
Merhaba şimal, son günlerde yemi haricinde ne veriyorsun acaba? Dışkı form olarak düzgün ve lekesiz sanırım. Birde sabah çekildi değil mi bu? Kuşun gece sabit bir bölgeye dışkılaması iyi bir durum. Ancak gün içinde de sabit dışkılıyorsa aynı yere hasta ve az hareket eden bir kuş diyebiliriz.
Bal komik bir seçenek olmuş. Bozulan dışkılarda ilk uzaklaşılacak olan tatlı ürünler olmalı. İyot desteği gerekli. Bunun içinde elektrolit kullanabilirsin.
Başka bişey vermedim. Bu düzelmiş hali. Eloktroit verdim ama herhangi bir değişiklik olmadı. Evet sabah çekildi.

Oyla 0
tedbir amaçlı eczaneden nitrofuran grubu bir bağırsak antiseptiği (diafuryl, ercefuryl vb.) alabilirsiniz. 5 gün, sabah/akşam ağızdan birer damla, kullanmadan önce çalkalayınız. suluktan uygalama işe yaramaz, suda çözünmüyor

Oyla 0
Bal o kadarda komik bir seçenek değil aslında :) Elektrolit, prebiyotik, sindirime faydalı ishale kabızlığa iyi gelir, ayrıca antibakteriyel, antifungal, antibiyotik, hatta antikanser özellikleride vardır :)

Bozulan dışkılarda tatlı ürünlerden uzaklaşın ama elektrolit kullanın :) asıl bu komik olmuş. Ayıptır sorması elektrolit ney? dekstroz yani üzüm şekeri :D

Şimalcim dışkılar çok kötü değil. Ama sen yinede beyaz peçete üstünde bir kaç dışkı görseli daha ekle tekrar bakıyım...

Oyla 0
Ama piyasada elektrolit olarak satılan bütün ürünler üzüm şekeri malesef. O zaman elektrolit yerine sodyum yada mineral takviyesi denmesi gerekiyor ;)
Balı ben kötülemiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Şu aşamada bal uygun değil. Elektrolit yerine iz elementlerin, minerallerin karşılanması yeterli olur tabi ki. Elektrolit buna ulaşabileceği kolay yollardan bir tanesi.

Oyla 0
Balı ben kötülemiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Şu aşamada bal uygun değil. Elektrolit yerine iz elementlerin, minerallerin karşılanması yeterli olur tabi ki. Elektrolit buna ulaşabileceği kolay yollardan bir tanesi.

Hocam piyasadaki elektrolitlerde iz elment mineral yok işte sorun orada :) Adamlar hatta yüzde yüz dekstroz olmasıyla övünüyorlar enteresan :D

Oyla 0
Bal o kadarda komik bir seçenek değil aslında :) Elektrolit, prebiyotik, sindirime faydalı ishale kabızlığa iyi gelir, ayrıca antibakteriyel, antifungal, antibiyotik, hatta antikanser özellikleride vardır :)

Bozulan dışkılarda tatlı ürünlerden uzaklaşın ama elektrolit kullanın :) asıl bu komik olmuş. Ayıptır sorması elektrolit ney? dekstroz yani üzüm şekeri :D

Şimalcim dışkılar çok kötü değil. Ama sen yinede beyaz peçete üstünde bir kaç dışkı görseli daha ekle tekrar bakıyım...
Tamam abi şimdi altına peçete sardım. Ben şimdi konuşmaları okudum da elektroit vermeli miyim vermemeliyim?

Oyla 0

Gulucukleri serpistirmissiniz ama ayiptir soylemesi dekstroz un, yani glikozun birsuru kimyasal ismi ve ozelligi vardir ama elektrolit olmasi bunlardan birisi degil.

6 karbonlu sekerler ve izomerlerinin entalpisi pozitif yukludur ve iyon dengesini kurmakta yardimci olacak Na+ ve K+ nin hucre ici emilimini hizlandiracak cotransport etkileri var. Yine de sart degil, gayet icinde hic bir sekilde seker bulundurmayan eloctrolyte ler mumkun. Tuketiyoruz.

Bozulan dışkılarda tatlı ürünlerden uzaklaşın ama elektrolit kullanın :) asıl bu komik olmuş.
Tatli urunler olarak diger karmasik sekerleri kastediyorsak bu oneri de yanlis degil. Diger karmasik sekerler bu prosesi daha basit sekerlere indirgenerek sindireleceklerinden dolayi ve ekstra pozitif yuklerinden dolayi yardimci degil kostek olurlar.

Adamlar hatta yüzde yüz dekstroz olmasıyla övünüyorlar enteresan :D
Bu ustte yazdigim sebepten dolayi 100% glikoz olmasiyla ovunulur.

Oyla 0
Gulucukleri serpistirmissiniz ama ayiptir soylemesi dekstroz un, yani glikozun birsuru kimyasal ismi ve ozelligi vardir ama elektrolit olmasi bunlardan birisi degil.

6 karbonlu sekerler ve izomerlerinin entalpisi pozitif yukludur ve iyon dengesini kurmakta yardimci olacak Na+ ve K+ nin hucre ici emilimini hizlandiracak cotransport etkileri var. Yine de sart degil, gayet icinde hic bir sekilde seker bulundurmayan eloctrolyte ler mumkun. Tuketiyoruz
Organik kimyaya kadar girdiniz :) hem kimya hem biyolojik açıdan ileri düzey açıklama oldu.

Oyla 0
Konuyu kilitliyorum Şimal. Yeterli dönütler geldi diye düşünüyorum.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri