Neden bu kadar kaşınıyor?

Berke E.

iyikus.com Üyesi
Videosunda da gördüğünüz üzere oynamadığım sürece öylece kaşınıyor ve ya kendini yalıyor yaklaşık 5 dakika kadar sonrasında uyuyor.. Vilmectin bir damla sıktım ensesine doğru tüylerini güzelce kontrol ettim herhangi bir şey yok çok dikkatli baktım daha önce başıma geldiği için biliyorum nasıl bir şey olduğunu zaten vilmectin sıktım. Ondan ziyade sürekli ağzını çatırdatıp öyle uyumaya çalışıyor. Onunda videosunu çekerim yakaladığım zaman. Dışkıları tertemiz. Uyuduğu yerde dışkı dolu hiçbir şekilde yer değiştirmiyor uyurken (bit pire gibi canlılar üzerinde olduğunda asla aynı yerde uyumuyorlar denk geldiğim de öyleydi)

Entrobac, gerwit v, amin forte kullanıyorum. Özel bir tablom var ona göre yapıyorum..

Kaşınıyor mu yoksa temizleniyor mu? Kuşu aldığımdan beri hiç yıkamadım etmedim. Bir tık pis gibi zaten. Henüz 45 günlük falan oldu yıkamalı mıyım ne yapmalıyım?

Hiç yıkanmadıysa, bi kaba su koyun içine bir iki yaprak kıvırcık.muhtemelen öyle yıkanıp temizlenecektir.
(Benimkiler yeşillik olmadan girmiyolar suya)
Hocam koydum suyun içine girdi ama alt kısmı o kadar kötü kokuyordu ki kuşun nedenini bilmiyorum bende daha demin yıkadım neden kokuyor olabilir? @Doğanay Y. Hocam bir fikriniz var mı? O kadar kötü kokuyordu ki anlatamam yıkayıp güzelcene kuruladım ısıttım miss gibi oldu şimdi ama yine aynı şekilde suya girerse kokar mı bilemiyorum arkadaş mantarda falan kokar demişti alt kısmının kokması mantara işaret midir?

Hocam koydum suyun içine girdi ama alt kısmı o kadar kötü kokuyordu ki kuşun nedenini bilmiyorum bende daha demin yıkadım neden kokuyor olabilir? @Doğanay Y. Hocam bir fikriniz var mı? O kadar kötü kokuyordu ki anlatamam yıkayıp güzelcene kuruladım ısıttım miss gibi oldu şimdi ama yine aynı şekilde suya girerse kokar mı bilemiyorum arkadaş mantarda falan kokar demişti alt kısmının kokması mantara işaret midir?
Kuşlar islaninca kendilerine has bir koku yayıyor ancak bahsettiginiz koku bu değilse bir dışkı görseli atınız

Kuşlar islaninca kendilerine has bir koku yayıyor ancak bahsettiginiz koku bu değilse bir dışkı görseli atınız
Hocam dışkısı çok temiz beyazı ve yeşili tam kıvamında dışkısında herhangi bir sorun yok ama nedendir bilmem kaşınıyor sürekli bakıyorum tüylerine ayaklarına her yerine hiçbir sorun yok anlamadım açıkçası.

Örneğin köpekler ıslandığında koyunumsu ya da nasıl anlatılır bilemiyorum kürk kokusu gibi bir koku oluyor. Eğer bunu kast ediyorsanız bu normal.

Örneğin köpekler ıslandığında koyunumsu ya da nasıl anlatılır bilemiyorum kürk kokusu gibi bir koku oluyor. Eğer bunu kast ediyorsanız bu normal.
Ama hocam ilk defa böyle bir koku alıyorum o kadar kuş besledim. Evet o dediğiniz koku gibi kokuyor. Normal ise sürekli kaşınması neden olur tüy dökme dönemi diyeceğim değil? Tüy mü çıkarıyor yoksa hala? 45 50 günlük henüz çünkü.

Dış parazitler varsa iyi gözlem yapmak gerekiyor. Ahşap tünek köşeleri, varsa tül, suluk kenarlarını dikkatlice gözlemleyin. Küçük siyah nokta kadar hareketli şeyler ya da kızılımsı, kahve biraz daha iri (karıncanın yarısı kadar) kan bitleri olabilir. Kafes tabanına beyaz havlu kağıt yerleştirin. Tünek köşelerine pamuk ve son olarak nefes alabileceği boşluğu bırakıp üzerini düz ve açık renkli bir kumaş ile kapatın. Sabah tam aydınlık bir ortam olmadan kontrol sağlayın. Bir şeyler gözlemlerseniz acil müdahale gerekecektir.

Dış parazitler varsa iyi gözlem yapmak gerekiyor. Ahşap tünek köşeleri, varsa tül, suluk kenarlarını dikkatlice gözlemleyin. Küçük siyah nokta kadar hareketli şeyler ya da kızılımsı, kahve biraz daha iri (karıncanın yarısı kadar) kan bitleri olabilir. Kafes tabanına beyaz havlu kağıt yerleştirin. Tünek köşelerine pamuk ve son olarak nefes alabileceği boşluğu bırakıp üzerini düz ve açık renkli bir kumaş ile kapatın. Sabah tam aydınlık bir ortam olmadan kontrol sağlayın. Bir şeyler gözlemlerseniz acil müdahale gerekecektir.
Hocam kan bitlerini biliyorum ama hiçbir şey görmedim çok dikkatli baktım.

Merhaba. Nacizane bir öneride bulunayım. Su koyduğunuz zaman kendi yıkanmayı tercih etmezse yıkamak yerine fıs fıs yaparsanız daha sağlıklı bir çözüm olabilir ikiniz açısından da.

Geri