Aslında hiç anlam veremediğim bir durum kuşum ayağıma konuyor ve onu ordan almaya çalışınca öyle bir ısırıyor ki anlatamam, bunu tek ayağımda da yapmıyor avize, odamda ki klima da ve boncuklu tüneğininde oralara çıkınca alamıyoruz.
Maalesef çok güçlü ısırıyor tutulcak gibi değil ve elimde olmadan reflex olarak çekiyorumAvize olsun perde olsun oralara konmasından kurtulmak için dışarıya çıkmayı seviyorsa ilk etapda şşşşşş diyip kafese koyun tekrar çıkarın yine devam ederse kortkutuğu bir cisim ile oraya giderse korkutun sonra alın omzunuza koyun sürekli deneyin sizin omuzunuzın gücenli olduğuna kannat verir sonunda ama ısırma konusu kuşun karekterinede bağlı maalesef eğer çok ısırıyorsa o ısırsın siz çekmeyin sonrada akşa loş ışıkda sevmeye devam edin güven kazanınca karekteri düzgünse ısırmayı bırakır
Benim sesimi duyunca sakinleşiyor ama çıkarmayınca daha kötü ısırıyor.bence sizinle oyun oynuyordur oyununu bozunca sinirleniyordur. Ve bence şşşş hayır diyerek kuşu daha çok agresifliğe yönlendiririz. Hiç sesinizi çıkarmayın bence
bence tatlı tatlı konuşun nazikçe parmağınızı göbüşüne uzatın ısırmaz bence ısırırsa da sesinizi çıkarmayın daha çok ısırırBenim sesimi duyunca sakinleşiyor ama çıkarmayınca daha kötü ısırıyor.
Benimki ses çıkarmayınca daha fazla ısırıyor sanırım dediği doğru kişiliğe bağlıda olabilir.bence tatlı tatlı konuşun nazikçe parmağınızı göbüşüne uzatın ısırmaz bence ısırırsa da sesinizi çıkarmayın daha çok ısırır
Daha önceden kendini sevdiriyormuyduMerhaba benim iki yaşındaki sultan papağanım da hep kucağımda başımın üzerinde çok seviyorum ve bana güvendiğini düşünüyorum sürekli ilgileniyorum ancak bir kaç gündür yüzümü ve kollarımı ısırmaya başladı ne yapmam gerekir
Eğer bir kuşu evcilleştirmek istiyorsanız ana kural sizi sahibi bilecek siz onum sahibi olmayacaksınız önce köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz sonra sazı elinize siz alacaksınız yoksa her desiğinizi yaptırır sizde sadece izlersiniz izlemeniz gereken tek kanal var bu konuyla ilgili @ademoğuz youtubede hiç sıkılmadan tüm videoladını izledim bir sultan evcilleştirdim sonra odasını değiştirdim ilgisi gitti bende zaten forpus hastasıydım sonra bir forpus sahiplendim şuan peşimden kesinlikle ayrılmaz yerden ayrılmazbence sizinle oyun oynuyordur oyununu bozunca sinirleniyordur. Ve bence şşşş hayır diyerek kuşu daha çok agresifliğe yönlendiririz. Hiç sesinizi çıkarmayın bence
Merhaba ısırma eğilimi dişi kuşlarda daha çok oluyor. Kızışma durumlarında da artıyor. Cinsiyeti nedir acaba. Ve 2 yıldır siz mi bakıyorsunuz. Normalde size çok alışıktı 2 yıldır yapmıyordu yeni mi başladı. Bunlarda soyleyebilirseniz yanlış anlaşılma yaşanmaz.Merhaba benim iki yaşındaki sultan papağanım da hep kucağımda başımın üzerinde çok seviyorum ve bana güvendiğini düşünüyorum sürekli ilgileniyorum ancak bir kaç gündür yüzümü ve kollarımı ısırmaya başladı ne yapmam gerekir
Eğitim konusunda ki tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurumEğer bir kuşu evcilleştirmek istiyorsanız ana kural sizi sahibi bilecek siz onum sahibi olmayacaksınız önce köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz sonra sazı elinize siz alacaksınız yoksa her desiğinizi yaptırır sizde sadece izlersiniz izlemeniz gereken tek kanal var bu konuyla ilgili @ademoğuz youtubede hiç sıkılmadan tüm videoladını izledim bir sultan evcilleştirdim sonra odasını değiştirdim ilgisi gitti bende zaten forpus hastasıydım sonra bir forpus sahiplendim şuan peşimden kesinlikle ayrılmaz yerden ayrılmaz
Merhaba ısırma eğilimi dişi kuşlarda daha çok oluyor. Kızışma durumlarında da artıyor. Cinsiyeti nedir acaba. Ve 2 yıldır siz mi bakıyorsunuz. Normalde size çok alışıktı 2 yıldır yapmıyordu yeni mi başladı. Bunlarda soyleyebilirseniz yanlış anlaşılma yaşanmaz.
Çok teşekkür ederim ben de videoları izleyeyimEğer bir kuşu evcilleştirmek istiyorsanız ana kural sizi sahibi bilecek siz onum sahibi olmayacaksınız önce köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz sonra sazı elinize siz alacaksınız yoksa her desiğinizi yaptırır sizde sadece izlersiniz izlemeniz gereken tek kanal var bu konuyla ilgili @ademoğuz youtubede hiç sıkılmadan tüm videoladını izledim bir sultan evcilleştirdim sonra odasını değiştirdim ilgisi gitti bende zaten forpus hastasıydım sonra bir forpus sahiplendim şuan peşimden kesinlikle ayrılmaz yerden ayrılmaz
Evet kendini sevdirir kaşıtır sürekli ilgi bekler şu an farkettim ki telefonumu elime aldığım zaman didiklemeye başlıyor beni esir almış olabilir miDaha önceden kendini sevdiriyormuydu